Zorelele - plante invazive

kerkyra

Well-Known Member
Ce interesanta e pitica, Mirela!
Am si eu una, am pus cam tarziu semintele, asa ca deocamdata are numai frunze, dar s-a catarat in copac, acum a ajuns pe crengi si nu stiu cat mai are de gand sa urce :) Sper sa se apuce de inflorit.
 

mirela06

Active Member
Multumesc fetelor. Sunt tare incintata de ea si am sperat sa fia pitica , pitica si sa nu se extinda , dar vad ca este tare expansonista. Trebuie sa vad cum adun semintele. Deocamdata face la flori si nici un semn ca se omoare cu coptul semintelor asa ca astept.
Kerkyra eu nu stiu ca acest soi sa se urce in copaci . :? Nu prezinta niciunde circeii aceia care s-o ajute la asa ceva.Este prima data cind am aceasta minune .Maine am s-o cercetaz mai intens si asta printre picaturi pt. ca am cam multa treaba. :)
 

gomez99

Well-Known Member
mirela06, soiul tau se cheam ensign si nu e urcator. la mine n-a prins desi am pus seminte 2 ani la rind. am vazut albastre, rosii, roz, si bleu.
 

kerkyra

Well-Known Member
Scuze, m-am grabit eu si m-am exprimat gresit. Am si eu una, dar nu pitica, normala, care s-a catarat in copac, dar pe o ata legata de creanga, pentru ca alt suport pentru ea nu am avut. Dar acum ma distreaza sa vad pe unde a ajuns, cand o inflori va fi un copac decorat. :D
 

Blitz

Active Member
mirela06 a spus:
Multumesc Gomez. La mine vad ca se prind toate.Am sa-mi adun seminte.De la vecina am primit zice ea , o zorea ciudata dar eu cred ca-i un fel de petunie
Daca stie cineva cum se numeste as fi tare incintata. Multumesc :D
http://mirela06.sunphoto.ro/floooori_si ... e/18658785
Tare faina este zoreaua ta, Mirela! Ale mele amplifica spectacolul in fiecare zi, au mai aparut si altele, care nu au inca flori, dar se catara intr-o veselie :rofl: :rofl: :rofl:

Cele cu flori nu binevoiesc nicicum sa faca seminte :eek: :eek: :eek:

Nu am avut si nici nu voi avea timp prea curand sa fac poze la "zorele show" :oops: , dar ma bucur mult de ele :D
 

mirela06

Active Member
Multumesc.In ceea ce priveste zoreaua aia mica, mica eu zic ca-i petunie. Daca faci poze la ”alpinistele tale :rofl: ... ai ce arata. Sunt superbe :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Unica si cea mai frumoasa : :rofl: :rofl: :rofl:

dar are niste frunzeeeeeeeeeeee :D o nebunie..........
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Acum la mine aia e plina de flori.Pentru veridicitatea spuselor o sa fac o poza :D .Era micuta.Brusc a pornit cresterea :?
Cea albastra e foooooooooooarte frumoasa :D
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
A inflorit si la mine Sunrise Serenade.
Prima floricica:

Corina, sigur semintele trimise de mine erau de la zorele bleu mari. Le-am cules chiar eu in toamna iar cele bleu sunt sigura culoare pe care o aveam anul trecut, nu aveau cum sa se incurce semintele. E tare ciudat... :gandit:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Surpriza acestei nopti :eek::

Ipomoea alba (moonflower)


Florile sunt pur si simplu uriase :indragostit:.
(In poza 2 se vad comparativ cateva flori inchise de ipomoea Sunrise Serenade, care si ele sunt printre zorelele de dimensiune mare).
 

sarselia

Active Member
Moderator
Intr-adevar din poza se vad niste flori uriase!Sa iti traiasca!
Sincera sa fiu in afara de cele clasice adica mov,eu una nu am vazut soiurile pe care le mai aveti voi pe aici.
Asa ca am ramas cu gura asa... :eek:
 
Sus