Macerat de urzici
Este o reteta destul de cunoscuta.
Eu folosesc maceratul atat pe post ingrasamant cat si pe post de repelent.
Puneti intr-o galeata o mana buna de urzici (tulpini +frunze) si o umpleti cu apa dupa care lasati la macerat minimum 3 zile (eu las si doua saptmani) apoi strecurati lichidul obtinut si pulverizati pe plante.
Este indicat sa amestecati in preparat macar o data pe zi.
Miroase urat dar e foarte eficient. Are efect si asupra altor musafiri nedoriti, nu numai a puricilor.
In primavara, am pus "stufat" in gradina. Adica ceapa si usturoi
. Au rasarit frumos, au inceput sa creasca, dar dupa un timp, ceapa a inceput sa se rasuceasca. Am cules cateva din ele si am gasit niste viermisori albi in bulbul lor.
Cum nu vreau sa folosesc nici un insecticid chimic, am apelat la maceratul de urzici, pe care l-am facut mai concentrat (am pus cca. 200 g de urzica in 15 litri de apa).
Dupa ce s-a macerat bine si mirosea de-ti venea sa o iei la fuga, l-am strecurat si am pus 1l de macerat + 9 l de apa, iar cu solutia asta am stropit (pe frunze) si udat si pamantul temeinic.
Am facut tratamentul asta de doua ori, la interval de doua saptamani, dupa care n-am mai avut probleme.
Sper sa va fie de folos.