Trandafirii mei - cristinaf

claude

Well-Known Member
Moderator
Ika, 4 zile e de ajuns :) E clar ca la majoritatea celor englezesti si vechi floarea dureza mai putin decat la TH, cu care suntem obisnuiti sa tina o saptamana :wink: De fapt, totul porneste de la cei vechi, ei se scutura mai repede, iar cei Austin fiind descendenti ai acestora au mostenit aceasta caracteristica :D
 

cristinaf

Well-Known Member
Gabriela, daca vrei butasi, iti pot da si tie. :D M-am uitat acum si se pot taia vreo sase bucati fara sa-l amarasc prea mult, are ramuri destule. Numai sa-mi spuneti daca ii vreti acum in iunie sau mai la toamna, prin septembrie. cum credeti ca e mai bine.
Eu am ajuns sa fiu convinsa ca al meu e Kent, am citit despre el ca ar avea macese frumoase si al meu are, usuca florile la fel si in plus e in oferta celor de la Ciumbrud, deci putea sa ajunga prin magazine.
Al tau imi pare a fi Morsdag alb, dupa cum arata.
Nick, multumesc mult pentru aprecieri. :hug:
Gradinar, si al meu in faza de boboc era mai portocaliu, dar culoarea lui e un fel de rezultat al combinarii galbenului cu rozul, iar cu trecerea zilelor rozul devine mai vizibil.
Uite poze reale cu tufe mai mature. http://www.schmid-gartenpflanzen.de/for ... /#msg_3818
Claude, ai dreptate, majoritatea se scutura cam tot asa. Din ce am avut eu pana acum, doar Tradescantul tine floarea mai mult, dar la el, spun sincer, nu prea-mi place ca e cam micuta. Cand ajunge sa faca mai multe, arata ca niste pompoane. Nu stiu de ce, dar in capul meu, florile cu multe petale ar trebui sa fie si mari.
 

gabrielais

Active Member
multumesc mult Ika pentru oferta..insa eu am o manie si ii vreau pe radacini, o sa il mai comand din alta parte poate sunt mai seriosi altii.. :) sa stii ca ,-am gandit si eu ca e posibil sa fie morsdag, dar nu sunt sigura..are florile cam mari...nu stiu cat e de diferit de cel orange spre ex ca marime a florii, ca pe ala il am in gradina si face flori micute...oricum il mai studiez :rofl: pe de alta parte cei de la 4 garden nu prea vand altceva deci cam asta ar trebui sa fie..iti multumesc si inca o data felicitari pentru frumuseti!!
 

cristinaf

Well-Known Member
Multumesc Gabriela! Si sa ne traiasca si sa creasca mari tuturor frumusetile, sa avem gradinile pline cu trandafiri. :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ika, Tradescantul tau e in primul an, ca nu mai stiu? :? Ca si al meu a facut o floare si e mica-mica, nu fi dezamagita, ma gandesc ca la anul va fi mai mare :D Am observat si la englezestii mei de anul trecut care acum incep sa deschida florile, sunt mai mari decat anul trecut :wink:
 

cristinaf

Well-Known Member
Nu va fi mai mare. Al meu e in al doilea an si are multe acum deschise, toata avand dimensiunea intre 6 si 7 cm.
Nu sunt dezamagita, dar tot parca era mai bine daca ar fi fost mai mari. :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Al meu face flori de 8cm. Primul an. Nu stiu daca mi-as fi dorit sa aiba flori mai mari, sunt foarte incantata de trandafirasul acesta.
Ma gandesc ca niste flori mai mari s-ar fi trecut ceva mai repede neputand pastra aceasta forma compacta.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Eu am vazut pe net si flori de 3 cm la Trandescat, chiar m-a amuzat ca e asa mic. Si tot l-am pus pe lista pt comanda de la olandez...
 

cristinaf

Well-Known Member
Re: Trandafirii mei - ika



Buff Beauty, Pat Austin, Astrid grafin von Hardenberg, Summer Song.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Re: Trandafirii mei - ika

:indragostit: Ce minunati! Cum iti place Astrid? Eu sunt indragostita de ea, imi pare rau ca n-am stiut la plantare ca nu suporta soarele arzator sa o fi pus mai la umbra :| Dar e o frumuseteeeeee, cu marginile acelea violet si mijlocul mai deschis la culoare :indragostit:
 

bebe Iris

Active Member
Re: Trandafirii mei - ika

Vai, eu ma imbolnavesc! Mai bine ma duc sa ma uit la o telenovela, ceva :rofl:
 

bebe Iris

Active Member
Re: Trandafirii mei - ika

Apoi de unde sa iau eu un Astrid grafin von Hardenberg, dintr-asta? :rofl:
Ca numai voi doua aveti :suparat:
 

bebe Iris

Active Member
Re: Trandafirii mei - ika

:rose: Asta este mai mult decat am putut sa sper!!! :hug: Multumesc foarte mult! :dans: Sper sa am si eu ceva sa-ti placa :D , la schimb
 
Sus