Trandafiri Miniatur

mimish

Active Member
L-am primit astazi de la sora mea (l-a cumparat din Kaufland - 9,99 ron). Abia astept sa se opreasca ploaia si sa il plantez in gradina!
 

mirela06

Active Member
Foooarte frumos Mimishuco. :)
Am si eu unul ,in gradina. Din el am luat butasi si l-am inmultit asa cum am facut cu toti ceilalti. Sa stii ca aceasta culoare este atit de frumoasa, amplasat in contrast cu alte plante ca te va incinta.
Sa faci poze cu el, in gradina, dupa ce l-ai pus.
Eu, in general, tot ce am inmultit am pus numai pe ploaie sau vreme inchisa si nu am ratat niciodata.
Sa ai noroc de el.
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FB.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

mirela06

Active Member
Doamnee...si se anunta alte ploi.
Tine-l pina se mai domolesc lacrimile astea ale naturii si ,apoi,da-i bataie cu pusul lui in gradina.
Sa-i faci poze si acum, si in gradina.
Sa fiti sanatosi si sa te bucure ca este atit de frumos...ai sa vezi :)
 

ghia_don

Active Member
Eu nu am experienta cu piticotii, dar daca ma mai uit mult la ai vostri, s-ar putea sa apara si pe la mine prin gradina :wink: ...
 

anette_b

Member
am si eu unul (ieri l-am cumparat). floarea e alb-verzui. asa o fi culoarea lui sau nu a avut ceva ? cum trebuie plantat (in ghiveci mai mare) ? il scot afara pe marginea balconului , in soare. il stropesc preventiv ca sa nu ia paianjen rosu sau purici?
 

v.cristina

Active Member
daca ai gradina cel mai bine ar fi sa-l plantezi acolo, daca nu, trebuie sa astepti pana cand are flori cat mai putine sau deloc si sa-l muti intr-un ghiveci mai mare :D
 

mirela06

Active Member
Noi dupa ce am cumparat trandafirii, am facut o groapa mai mare, am pus ceva mranita, nisip si apa ca sa se amestece si sa aiba un mediu bun si sa nu fie stresat trandafirul, l-am scos cu tot cu pamint si l-am pus la locul definitiv(recunosc ..nu totdeauna raman acolo unde-i pun ca daca nu-mi convine ai mut unde mi se pare mie ca-i mai aspectuos :oops: ).
Niciodata nu am dat rateu. De altfel noi ai udam zilnic la baza si nu pe frunze( asta facindu-se cind si cind,pt. spalare, seara pt. a mai curata din praf si a le revigora) .
 

baby_blues

Member
anette_b a spus:
multumesc , acum e plin de floricele. deci il mai tin in ghiveciul mic...
Piticii mei au fost plantati indiferent daca au avut sau nu flori. De obicei le-au picat , i-am taiat si eu si le-au crescut mai multe. Exemplu sunt chiar cei din poze, care infloresc a doua oara in decurs de o luna.



 

kerkyra

Well-Known Member
O sa mut si eu trandafirul pitic galben pe care il am acum in ghiveci in gradina, inteleg ca le merge mai bine si iarna nu ingheata.
 

v.cristina

Active Member
la mine, din pacate , piticii au fost afectati de o ciuperca, cel putin asa cred eu , si au inceput sa-si piarda frunzele zici ca a venit toamna mai repede ; arata chiar sinistru

problema este ca nici nu am cand sa-i stropesc ca la noi ploaia isi face prezenta zilnic :( :( :(
 

mirela06

Active Member
Cristinelule, si pe acestia merge zeama bordeleza daca nu cumperi ceva mai ceva de la fito.
Noi nu avem probleme. Cind stropim legumele, dam peste tot, in toata gradina pt. ca bordeleza este eficienta si preventiva si daca faci asta o sa ai mare multumire.Ca sa nu uit, nu este o periada de tratament,dar se lasa intre 7 si -14 zile(depinde de ploi) pina la stropirea urmatoare.
Anul acesta am stropit f. des din cauza ca in atmosfera ,pe linga ploile acide ,a fost si praful vulcanic care a adus acea mana de care ne plingem toti. :cry:
 
Sus