Spathiphyllum wallisii - Crinul pacii

cornelia

Fondator
Membru staff
Poti sa le tai, pentru ca n-au cum sa-si revina. Nu agreaza nici soarele direct, nici caldura uscata dar nici lumina prea putina. Incearca sa dai draperia intr-o parte cateva saptamani sa vezi cum apar noile frunze. Daca ele arata bine, inseamna ca problema e/era legata de calitatea luminii.

O alta cauza ar putea fi dereglarea de udare. Uda moderat si mai pulverizeaza frunzele cu apa. Nu des, cam o data la 10 zile in perioada asta. Si ai grija ca apa de pe frunze sa nu se adune la baza plantei in mod excesiv. Foloseste pulverizator cu jet fin.
 

blueheart_d

Member
multumesc Cornelia, frunzele noi nu sufera de nimic. are chiar vreo 4 tije (frunze) care se deschid acum si vreo 2-3 deja proaspat deschise. nu toate frunzele sunt la fel de mari. cele de la baza sunt micute. iar cele noi sunt de vreo 2 ori mai mari. cele mici sunt parca mai sensibile, oricum voi taia frunzulitele bolnave, si voi incerca sa o pulverizez mai des. in ultima vreme n-am pulverizat-o, iar peste zi am sa-i fac putina lumina sa vad cum imi raspunde. in legatura cu inflorirea, as putea sa-i schimb ghiveciul cu unul mai mic sa o fortez sa infloreasca putin? poate sa o divid si sa pun plantutele in doua ghivece mici? :?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
De obicei divizarea inseamna un stres suplimentar. Eu zic sa mai ai rabdare pana umple cu radacini si cresteri noi tot ghiveciul si atunci va face si flori. Daca frunzele noi sunt mai mari decat celelalte si sanatoase e semn bun. Lumina mai multa in perioada asta e binevenita deci trage draperia si vezi ce urmeaza.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Cand tot ghiveciul e plin cu radacini atunci trebuie schimbat. Nu inainte pentru ca nu mai face flori.
 

claudia_s

Member
:( :cry: :cry: Mi-a murit Spatiphilliumul. Sunt asa de necajita. Il aveam de 6 ani si era tare frumos si inflorea tot timpul. :cry: :cry:
 

IULIA

Active Member
eu am unul, varietatea uriasa. mama lui avea cam 1 metru la frunze si 1,5 metri la flori. dar al meu nuuuu.
arata ca unul normal, frunzele nu au mai mult de 50 cm lungime. flori nu are. e fff bogat in frunzis in schimb.
ce sa fac sa aduca iar cu mama lui?
 

angela draganoiu

Active Member
si eu am unul din categoria mare insa numai frunzele sint mari pt ca florile sint normale ca dimensiuni, chiar mici fata de dimensiunile frunzelor, dar infloreste de 2 ori pe an, in ianuarie si prin august/septembrie. citisem pe aici ca nu ii trebuie ingrasamint pt ca dezvolta frunzele si nu face florile mai mari. am sa vi-l arat pe uriasul meu care acum are o floare si se mai vad inca 2 la subbratul frunzelor.
 

calin123

Member
este f importanta marimea vasului ,daca planta este putin inghesuita va face flori mai multe ,
am observat ca ""pui "" din aceasi planta tinuti in conditii diferite ( vezi anume papica de care pomenea lili ) dezvolta frunze de dimensiuni diferite ,intre 0,15 m la cele slab nutrite pina la 0,5 m la cele bine nutrite ( la varianta pe care o am eu ) ; este posibil deci iuliasa fie vorba de diferente de ""papica ""
 

angela draganoiu

Active Member
asta fac si eu Calin, si cu toate astea spati meu are frunze de poti sa le folosesti ca palarie (exagerez dar sint mari) iar florile sint cam mici raportate la dimensiunea frunzelor. am sa pun o poza sa vedeti.
 

lili

Member
Pai tot acolo ajungem Angela....in perioada premergatoare infloriri si de inflorire....trebuie hranita cu un ingrasamant cu concentratie mai mare in potasiu.
 

angela draganoiu

Active Member
Lili draguto m-ai luminat. am inteles ii tre' mai mult potasiu pt infloriere. eu folosesc Vitaflora dar poate ii trebuie altul cu mai mult potasiu. voi ce ma sfatuiti sa iau ? si cind ar fi bine sa il administrez ? ca el infloreste de 2 ori pe an in ianuarie si prin august.
 

lili

Member
:rofl: Eu sunt Luminita.... de la capatul tunelului (ma numesc si asa!!!!!!!
)
Rolul ingrasamantului este diferit dupa natura lui si concentratia de substante folositoare....e vorba de acel raport intre N-P-K si microelementele pe care le contine (bor,clor,iod, cobalt, magneziu, sodiu, zinc...) . O mare importanta are si felul in care se administreaza in raport cu fazele vegetatie (, frunze, flori, radacini- tulpini-seminte-fructe). Eu obisnuiesc sa imi fac un mic grafic...in care imi notez toate observatiile. Nu trebuie sa utilizam ingrasaminte care pot modifica reactia solului. Dar si folosirea excesiva sau dupa ureche a unor astfel de produse poate dauna delicatului echilibru al microorganismelor care traiesc in sol sau chiar mai rau...plante dezechilibrate.
In cazul tau....perioada ce mai buna de ingrasare....este dupa ce trece inflorirea din iarna....asadar il hranesti si il ai pregatit si pentru inflorirea din august.
Referitor la intrebarea, Ce marca de ingrasamant :?: .....aici sunt multe opinii....oferte multe...pe care eu sincer nu ma incumet sa le le dezbat :wink:
 

albela

Active Member
Am si eu plantuta asta draguta. Nici a mea nu infloreste. Si eu i-am schimbat ghiveciul. Deci totul se repeta. Dar am inteles de la voi ca trebuie sa astept sa umple ghiveciul cu radacinute si abia apoi va inflori.
 

calin123

Member
doar rabdare sa aveti
si la mine dupa multa vreme a inflorit si in prima perioada 1-2 ani nu reuseam sa am mai mult de 3 flori deodata pe aceasi planta acum sunt mai multe si nu mai exista o perioada de inforire , practic inflores tot timpul , deja m-am obisnuit sa-i vad infloriti si acum parca nu mai sunt asa interesanti , bineinteles cind nu vor mai inflorii revin in centrul atentiei

http://s40.photobucket.com/albums/e250/ ... yllum2.jpg
 
Sus