Solanum

Pocalinda

Member
Gata, l-am frezat, parca arata mai bine, nu? :mrgreen: Multumesc Iudit.Am trei lastari de oferit, care doreste?
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ce frumos e!
Am si uitat de floarea asta ca si eu am avut mai acum cativa ani dar cred ca am pirdut-o in iarna.
In orice caz e o harnicuta pe perioada verii ca nu se satura de inflorit.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Florinela,DA!Tunde-i virfurile ca sa lastareasca frumos ca doar nu o sa il impletesti :)
Poti pune la inradacinat.E el cam fitzos la facut rada dar.......merge.Din cit am vazut eu taie-l cam la al patrulea-cincilea nod de la bifurcatie .
 

nicoleta

Member
Foarte frumosi, fetelor, sa va traiasca! Eu nu stiam decit de cel cu flori albe, dar la voi vad tot felul de minuni!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:marfa: ce frumos i-ai impodobit............baza ca sa nu zic altfel.Ma bucur ca are si floricici.Sa=ti traiasca si sa infloreasca cit mai mult :D
 

calena

New Member
Buna ziua tuturor!
Nu s-a mai scris la acest subiect dar tot imi incerc norocul. Am primit de curand un Solanum rantonnetii pomisor, superb inflorit dar informatiile pe care le-am gasit despre necesitatile lui se cam bat cap in cap si nu stiu unde sa il asez. Deocamdata sta la umbra in ghiveciul in care l-am primit. Oare ii place soarele sau vrea la semi-umbra? La fel is cam confuza daca trebuie sa administrez ingrasamant sau nu. Poate cineva care are experienta cu el poate sa ma sfatuiasca. Multumiri anticipate :rose:
 

lelia

Well-Known Member
Buna ,draga mea !
Nu am experienta cu planta asta dar cred ca pentru inceput poti sa asezi ghiveciul intr-un loc cu multa lumina ,dar fara soare direct (nici mie nu-mi place soarele in cap ),iar cu ingrasamantul eu zic sa m-ai astepti ,daca e sanatoasa nu trebuie s-o stresezi ,o iubesti si te rasplateste .Intre timp poate primesti si sfaturi avizate de la posesori cu experienta .
Sa-ti traiasca !
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
De acord cu Lelia.Las-o la semiumbra si deocamdata cel putin fara ingrasamant.Daca e cumparata de pe piata sigur e indopata suficient cat sa nu ii mai trebuiasca o perioada ingrasamant.Ii place soarele dar nu cel de vara foarte puternic ca ii arde florile.Asta o spun din experienta :D
 

calena

New Member
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Am cazat-o la semi-umbra (are putin soare dimineata) sa se acomodeze - cred ca a fost scoasa din sera pentru ca deja arunca florile si bobocii probabil din cauza diferentelor de temperatura/umiditate. Sper sa-si revina repede. Stiti cumva daca se prinde usor din lastari? Ma gandeam sa incerc sa pun un lastar in banut de turba. Multumiri :rose:
 
Sus