Sfaturi pentru lansarea in amenajare peisagistica.

sicora fabian

Active Member
:rofl:
Mymo draga, frumos este ce-i place omului!
Insa in spatiile publice, excesele trebuie temperate pentru ca se adreseaza tuturor! Trebuie sa existe cate un pic din fiecare insa grupate si amplasate cu gust. Si vorbind de bun-gust, ma indoiesc ca la tine in gradina nu te poti misca de prea multe carute si pitici!
Apoi, elementele rustice au fost mai tot timpul prezente in gradinile individuale, sub o forma sau alta, ca element central sau periferic, doar ca in ultimul timp s-a pus un accent mult mai mare pe ele si folosind si celelalte elemente pentru a le pune in valoare.
Ideala este folosirea unor obiecte rustice autentice, chiar daca sunt incomplete, patina timpului marindu-le valoarea, insa sunt mai scumpe! Sigur, cateva lucrari de conservare nu strica!
 

mymo

Active Member
Am doua roti,peste care a trecut patina timpului ohoho....cine stie pe ce drumuri de tara si-au facut treba saracele de ele :rofl:
Pitici,am doar 4 mici,dar o sa mai adun ca am 900 m teren asa ca loc este :giggle:
Eu sunt dezordonata din fire si asa vreau sa fie si gradina mea.Nu-mi plac florile aliniate pentru raport si imi plac foarte multe plante ca sa ma pot opri doar la cateva....asa ca gradina mea nu e delo ordonata :)
 

victoria222

Active Member
Nu era in nici un caz vorba de gusturile personale ale oamenilor, care merita respectate atata timp cat sunt pastrate in locul lor rezervat, in casa, curte gradina personala, si nu au pretentii de mari amenajari peisagistice pe care le au cei despre care vorbeam mai devreme si portofoliile lor. In fond, problema este legata de impostura, de felul in care aceasta ne-a invadat vietile in toate aspectele sale, pana si cel al amenajarii peisagistice, de rotile de plastic care se vor rustice, de piticii de ghips trasi la indigo care se vor a fi sculpturi pentru gradina, de fantani feng shui din materiale ieftine poleite cu bronz care sunt propuse de firmele de amenajari clientilor. Eu sunt uimita de situatia in care am ajuns sa vad cum plantele, vedetele adevarate ale gradinii, sunt date la o parte pentru a face loc acestor "minunatii". Nici macar aspectul lor nu ma deranjeaza asa de tare ( cu toate ca eu le consider urate) cat ma deranjeaza pretentiile din spatele lor, ideea pentru care sunt amplasate acolo unde sunt, "pasul cu moda" pe care il urmaresc, dar cu o "moda" rudimentara pana la urma.
 

alfa

Active Member
Mymo, figurinele pentru gradina pot sa fie si de bun gust.

Dar fabricile de pitici de pe marginea drumului ... :rusine:
 

Blitz

Active Member
Victoria- plasticaraiurile sunt, dupa parerea mea, un fel de "manele" ale gradinii. Desi eu nu trebuie sa critic prea mult, in mijlocul mini-stancariei din rotund sta un pitic solar- chici total, dar este al mamei mele si ea se bucura in fiecare seara cand piticul lumineaza :wink:

Iar ariciul pus in alt loc mi l-au auds copiii, incantati cat de bine "merge" cugradina.

Referitor la tuie nu pot decat sa iti dau dreptate- sunt omniprezente, stau ca strajerii saraci- und vrei si unde nu vrei :| Desi in sinea lor sunt decorative.

Eu in mini-gradina mea am facut tot intreband si experimentand, dar a trebuit sa pastrez forma simetrica initiala. Ideea unei firme de peisagistica mi-a venit de mult, dar nu stiam nici de unde sa "fac rost", nici cat costa. Asa ca raman la rodul experientelor proprii :oops:
 

Blitz

Active Member
Stii, pe principiul: "Critici voi cu flori desarte/ Care roade n-ati adus" (si nici nu si-au rupt unghiile, zgariat, intepat, etc :rofl: :rofl: :rofl: )
 

liviu m

Member
am facut primul pas spre amenajarea gradinilor!
bun sau prost pasul facut...voi vedea!
m-am inscris la cursul prin corespondenta de la eurocor.
Urmeaza sa parcurg cursul, voi avea si un fel de certificare...
 

DeniCris

New Member
Bună tuturor, cochetez cu gradinaritul, insa nu pot spune ca am habar de peisagistica. De aceea ma informez in mediul online citind diverse articole depre subiectul acesta când am timp. Am dat mai demult de o revista care are niste articole interesante despre gradinarit si amenajari exterioare si v-o recomand si voua.
 
Sus