Salcie

vali

Active Member
Moderator
Kodama a spus:
Pot sa ii formez cat timp sunt in pamant acolo sau trebuie neaparat sa-i pun intr-un ghiveci si numai dupa aceea sa incep sa-i transform in bonsai?
Cel mai bine ii lucrezi direct in pamant, in primii ani de formare. Castigi enorm de mult timp! In plus, nu exista riscul de a vlagui planta. In vas il muti dupa ce a prins forma pe care o doresti. Singura grija e sa tii radacinile sub control. Taie cu sapa de jur-imprejur, ca sa nu se intinda prea mult. Primavara devreme il poti "salta", ca sa le scurtezi si pe cele de dedesubt.
Cu salcia nu te chinui cu crengute in apa.
Taie bucata cea mai frumoasa dintr-o salcie (aia care-ti place tie mai mult) :), bag-o in pamant si uda locul in dusmanie. Apoi, te dai doi pasi in spate si astepti sa apara radacinile. E garantat!
Salcia inradacineaza spontan. Poa' sa fie si un butuc de 15 cm grosime...
 

Kodama

New Member
Va mai deranjez cu doua intrebari. O sa ma duc astazi prin padure si sigur voi gasi ceva copacei interesanti de adus acasa. Doream sa va intreb daca mai e buna perioada pentru asa ceva sau e prea tarziu. Nu vreau sa-i aduc si sa moara. Si mai doream sa va intreb daca atunci cand aduci un copacel si il pui in pamant poti sa-l pui cu bucata cu care l-ai scos din padure sau trebuie sa cureti pamantul acela si sa tunzi radacinile? Multumesc mult! :D
 

vali

Active Member
Moderator
Este tarziu, dar daca gasesti exemplare pe care sa le poti scoate cu totul, fara sa deranjezi major radacina, se poate. Apoi, le plantezi acasa, direct in pamant, fara sa te atingi de pamantul cu care le-ai adus.
Insa, cred ca e cam prea tarziu.
 

sicora fabian

Active Member
Kodama, asa cum spune Vali, e cam tarziu, dar tot cum spune el, daca gasesti ceva interesant, ii reduci ramurile pana la mugurii neporniti, il scoti cu balot de pamant si-l plantezi acasa intr-un loc umbros si-l uzi "in dusmanie"! :rofl: (citandu-l tot pe Vali)
Stii cum sa-l scoti cu balot?
 

Kodama

New Member
Yes... Sort of... Not really... No... :rofl: Din pacate, nu stiu! Cand am fost saptamana trecuta in padure, un pinulet mi l-a scos cineva cu un topor micut, impreuna cu o bucata patrata de pamant. Cam brutal modul de scoatere cu toporul (modul viking :rofl: ), dar ce sa fac? Nu aveam nici unul altceva la noi.

Multumesc pentru sfaturi si pentru timpul vostru!
 

vali

Active Member
Moderator
E bine si cu toporu'...
Sunt anumite specii care, daca te vad cu toporul in mana, ies singure si se predau :)
 
Sus