victoria a spus:
Si eu am inceput sa fac rasadnitele.Avand in vedere ca vremea este capricioasa,am preferat sa le fac in solar,pentru mai multa protectie
Am sapat cam 25 cm,am scos pamantul si am pus gunoi de grajd in strat subtire.Apoi am maruntit pamantul scos , l-am pus la loc si am nivelat.Deasupra am presarat turba.
Am lasat 24 de ore acoperit ca sa se incalzeasca pamantul si gata,am inceput sa pun semintele.
Cele de varza ies cel mai repede.Apoi cele de gulii,broccoli si conopida.
Cel mai greu rasar semintele de ardei( de orice fel) si gogosar.
Eu le-am pus in bucati de ciorapi (20 den),am facut nod la capete si le-am umezit bine,apoi le-am infasurat intr-o carpa de bumbac.Le tin la caldura si le umezesc cate putin in fiecare zi.Cam intr-o saptamana trebuie sa incolteasca.Abia apoi le seman in rasadnita.[/code]
Victoria, ai mai procedat asa in anii trecuti? Si a functionat

? Dar te rog sa-mi raspunzi inainte de a taia toti ciorapii

...
Achimenes, te rog sa mai pui poze pe parcursul cresterii plantutelor, poate asa ma dumiresc si eu cum trebuie sa arate cand le raresti. Ai pus seminte diferite la incoltit in aceeasi jardiniera

? Cu siguranta la mine ar iesi o mare varza daca as proceda asa, la cat ma pricep

...
Eu ma tot indemn sa pun cateva rasaduri, mai mult experimental, dar nu stiu cu ce sa incep

. Iata cu ce dileme ma confrunt (vreau sa pun la incoltit seminte de rosii, ardei, vinete..., hmmm, pt moment):
- e ok sa umectez semintele de rosii, ardei si vinete 24 h inainte de a le sadi?
- ce pot sa pun in loc de compost/mranita (nu am gasit)? Pot sa pun turba (+pamant de rasad+ nisip)?
- unde tin rasadurile (pana incoltesc -in casa, la fereastra, apoi in balcon inchis orientat spre V)?
- cand le raresc?