probleme cu violetele

danya

Active Member
Scuze Anca, am vazut acum frumoasa. :D


Nici ale mele nu vor sa infloreasca. :cry:
Nu pot sa le pun ingrasamant pt ca le am schimbat pamantul.
Stau pleostite rau.Nu imi place deloc cum arata, parca nu mai vor la mine. :cry:
 

anyny

Member
SI ale mele dupa ce le-am schimbat pamantul stateau pleostite.Cel mai bine e sa le pui un pet in cap.
Am mai observat ca frunzele se mai pleostesc de la prea multa apa.
 

anca_brasov

Member
eu am cateva pe care le-am primit de la cornelia in august anul trecut si care m-au bucurat de atunci cu flori in primaluna de cand le-am achizitionat...altele tot din aceasi tura doar acum dupa mai bine de 6 luni de abia acum infloresc:rofl:

am folosit si eu instructiunile claudiei si corneliei si dupa ce le-am transplantat nu le-am pus apa imediat in primele 2-3 zile ca sa nu intre radacinile in soc...

acum am primit cateva care au fost transplnatate sunt niste puiuti si desi stau pleostiti nu pot sa le pun apa pt ca au fost in noua casuta de curand si mi-e frica sa nu moara:)
 

danya

Active Member
Si-au revenit cu pet?

De la multa apa se pleosteau si se faceau negre, la mine sunt verzi.
 

danya

Active Member
Nici eu nu le-am udat imediat. De fapt sunt mutate de o saptamana si nu le-am udat pt ca pamantul de pe fundul ghiveciului e umed. Si deasupra e uscat. :cry:
 

helisananca

Member
rabdarea e cel mai mult sfat la violete,e normal sa stea pleostite un timp ,a mea nu a stat recunosc,insa stiu ca se poate intampla...asa ca multa rabdare , :)
 

danya

Active Member
Pai nu cred ca isi mai revin. Alea din mijloc care sunt mai mici vad ca sunt tari. Ma gandesc sa le rup pe alea bazale...
 

emeclau

Active Member
Danya, scoate violeta din pamant si verifica daca nu e putrezita ( maro) tulpina; daca e asa, taie dn ea pana unde e sanatoasa si pune-o in apa sa faca radacini !
sper sa nu fie cazul, dar asa mai poti salva ceva :wink:
 

danya

Active Member
Nu e vorba de o violeta, ci de toate. Sau cel putin majoritatea. Nu cred ca sunt putrezite....cand erau putrezite, in 2 zile era toata maro, acum e verde. Nu pot sa le mai scot pt ca deja le-am mutat de doua ori intr-o saptamana. Daca le-as scoate iar ar insemna sa mi iau adio de la ele...
 

helisananca

Member
inainte de a raspunde emeclau,as vrea sa imi dau si eu cu parerea referitor la frunzele cele mari,par deja "batrane"eu zic ca ar trebui rupte si ele ,de altfel le poti pune in pamant sau apa la inradacinat ,eu asa as face ,dar daca rupi frunzele ghiveciul ar fi prea mare pt ce ar ramane :? acum sa vedem si specialistii
 

Fleur

Active Member
In general daca au ghiveci mai mic infloresc mai mult, doar ca trebuie alimentate mai des :wink:
In niciun caz diametrul ghiveciului sa nu depaseasca diametrul coroanei ci sa fie pe undeva pe la jumatate.
 

ena

Member
Subscriu la ce a zis Fleur. Mi se pare ghiveciul cam mare pentru ea. Uneori si din cauza asta nu infloresc. Iar ingrasamant sa nu pui vreo luna si ceva daca ai schimbat pamantul.
 
Sus