Problema cu un shohin

Aurelian

Member
Stai ca eu abia acum m-am prins.
Initial cand ai spus ca il vei taia si vei elimina pur simplu bucata de trunchi dintre cele doua linii rosii iar apoi vei pune cele doua bucati cap la cap , mi-am spus ca e o gluma dar se pare ca tu ai vorbit serios.
Privind mai atent si facand comparatie intre ultimele doua poze postate de tine imi dau seama ca tu chiar asta ai facut.
E clar acum si ma bucur ca ti-a reusit.
Multumesc de lamuriri.
 

vali

Active Member
Moderator
Aurelian a spus:
Initial cand ai spus ca il vei taia si vei elimina pur simplu bucata de trunchi dintre cele doua linii rosii iar apoi vei pune cele doua bucati cap la cap , mi-am spus ca e o gluma dar se pare ca tu ai vorbit serios
Asa mi se intampla mai mereu... M-am obisnuit sa vorbesc serios si sa fiu luat in gluma :rofl:

Bine, vina e a mea, pentru ca eu cand glumesc, glumesc serios nu ma incurc :) (si invers)

Insa, cand vorbesc (in gluma) despre lucruri serioase, am pretentia ca cei care citesc inteleg. :rofl: :rofl: :rofl: (daca s-o putea)
 

lelia

Well-Known Member
Vali, ma bucur ca ai reusit,am stiut de atunci ca vei incerca ce ai desenat si teoretic era ok ,acum vad ca e ok si practic.
Tu ii iubesti mult pe mititei si se pare ca te iubesc si ei ,caci ori ce le-ai face, ei nu se supara 8)
 

vali

Active Member
Moderator
Dupa cum spuneam, au aparut semne clare ca grefa a prins. Dupa doar trei saptamani, mugurii au inceput sa se deschida, iar frunzulite crude apar de peste tot. Se poate vedea aici
Curios (ca o baba :) ) am desfacut folia ce proteja locul grefarii, asa... ca sa vad io ce-i acolo. Si bine am facut, caci - se pare - banda folosita a fost mult prea elastica sau slab infasurata (mai degraba), iar tesutul nou format la contactul dintre altoi si port-altoi a impins in acestia deplasandu-i. Se vede aici Nu e grav, avand in vedere ca am observat in timp util si am inlocuit folia, legand si mai strans nitel. Cum in bonsai altoirile/grefarile se fac de cele mai multe ori pentru imbunatatirea aspectului, ci nu pentru obtinerea de "soiuri nobile", e imperativ ca grefarea sa fie cat mai curat facuta. Daca la un pom nu conteaza cum arata locul altoirii atata timp cat face fructe "in draci", la un bonsai, o cicatrice urata ramasa dupa grefare, poate compromite toata munca depusa. Nu e cazul acestui ficus, pentru ca asta e folosit mai mult ca "pista de incercari" :) .
In orice caz, e interesant cat de bine raspund ficusii astia la grefare. De fapt, la momentul grefarii. Atata timp cat planta e bine pregatita, pentru a scapa de acel latex ce curge din orice taietura, cred ca pot fi grefati in orice perioada a anului.

In fine, cert e ca voi continua "sa ma joc" cu pitzigoiul asta. :D
 

vali

Active Member
Moderator
Ieri am replantat si ”saracia” asta de ficus... Problema conicitatii inverse s-a rezolvat, oarecum, dar cum orice problema rezolvata genereaza o alta, ramane sa ma descurc cu cicatricea, de-acum...
In fine, e clar ca nu e altceva decat o ”prosteala”, dar imi umple timpul dintre doua sesiuni ”serioase” se bonsaiala... In plus, cred ca oricat ar fi de stramb, totusi tin la el... suntem prieteni :) .
Asa arata acum, proaspat incaltat
Si daca tot vorbim de prosteli, mai am si altele: 2 ulmi ”mini” si 2 iedere (probabil tot ”mini”, daca se poate spune) Ultima e intr-un vas care aproape ca se dezintegreaza... Cred ca va trebui sa-l sparg (si p-asta! :rofl: ca s-o scot de acolo.
E cert ca niniunul dintre cei de mai sus nu pot fi bonsai, dar -cine stie - candva, poate vor fi niste plante companion acceptabile.
Numai sa aiba ce sa acompanieze... :)
 
Sus