Phalaenopsis part 3

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Orhi

Member
Din pacate, si eu am avut o orhidee cu frunzulita pe tija florala care, pana la urma, nu s-a transformat in keiki. Tija florala era bazala oricum... :(
 

renata

Member
Katy am cumparat doua ,nu una :) ,una e alba si are pe tija o frunzulita iar cealalta e bordo si plina de boboci care in mod cert vor cadea deoarece au avut de suferit :( le-a fost frig.Frunzele sunt in stare buna si se vad a fi sanatoase.
Da sunt in ceva muschi,pe una am schimbat-o in scoarta deja ,cea alba in schimb am lasat-o asa,ca daca cumva are puiuti in formare sa nu o deranjez.Nu-mi place deloc ideea de a o lasa in muschi,prea se umezeste si stagneaza umezeala aia.
 

renata

Member
Orhi ,acum fie ce-o fi,eu le-am luat ca mi-au placut enorm ,sunt asa mititele fata de cele pe care le am acasa .daca o sa fie puiuti si mai bine daca nu orcum m-am facut cu doua :mrgreen: .Doamne ca nu ma pot abtine cand vad orhidee :rofl:
 

Kati

Active Member
renata a spus:
Nu-mi place deloc ideea de a o lasa in muschi, prea se umezeste si stagneaza umezeala aia.
Asa este, tocmai de asta ti-am si sugerat sa schimbi substratul :D
Ai procedat foarte bine.

Edgji, foarte frumoase!
 

edgji

Member
Multumesc... :)
Cea alba este fosta albastra....am bagat in ea ....nu mai zic...ca varful tije batrane cand l-am taiat era bleumarin inauntru, dar floarea tot alba :suparat:
 

Roxanna

Active Member
Mulțumesc

Bună seara!

Mulțumesc pentru toate mesajele postate pe acest subiect. M-au ajutat să salvez câteva orhidee Phalaenopsis pe care le-am cumpărat de la Dedeman de pe raftul cu flori pe jumătate moarte. Soțul meu vroia să îmi cumpere una frumoasă și înflorită, dar mie mi s-a făcut milă și am ales să iau, pe aceeași bani, câteva amărâte deshidratate și pline de chiriași.
Cu ajutorul informațiilor de pe acest forum, toate au supraviețuit. În plus, una a înflorit, și mi-a făcut o surpriză plăcută, având în vedere că habar n-aveam ce culoare este. Cu această ocazie, m-am gândit să mă înregistrez pe forum ca să vă pot mulțumi.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Roxana , sa stii ca si la mine toate orhideele sunt de la reduceri ,mai putin una pe care mi l-a luat sotul :oops: si sunt bine mersi ,si tot forumului trebuie sa multumesc si eu :D

bine ai venit :rose:

te asteptam la topicul prezentari ,ca sa te primim asa cum se cuvine :hug:
viewforum.php?f=25
 

Roxanna

Active Member
Insecte pe orhidee

Am și eu niște musafiri nepoftiți de care nu știu cum să scap.
Când am cumpărat orhideele, erau pline de păduchi lânoși. Le-am curățat manual pe fiecare și am crezut că am scăpat de problemă, dar tot mai apare câte un puișor, în special pe frunzele tinere.
În al doilea rând, când ud florile, pe substrat apar un fel de musculițe minuscule, care fug repede. Nu se văd decât atunci când scoarța este udă. Am citit topicul despre paraziții plantelor, dar nu am putut să-mi dau seama ce sunt și cum să scap de ele.

S-a mai confruntat cineva cu așa ceva?
 

MASCHA

Active Member
Roxana din ce stiu eu musculitele nu sunt o problema or sa dispara si sunt inofensive,dar ai o problema cu linosii ai grija ca dispar foarte greu si trec repede de la o planta la alta.
Am facut gresala de am cumparat o cambrie la reducere plina de linosi,am taiat tija si am curatat tot ce am vazut linos,apoi am stropit cu solutie de la fitosanitare ,nu mai am pe cambrie dar au aparut pe plantele de linga ea :eek:f:
 

Roxanna

Active Member
Eu n-am de ce să-mi fac griji din acest punct de vedere. Ale mele aveau toate când le-am cumpărat, așa că am putut să le pun liniștită una lângă alta. :rofl:
Dar le-am izolat de celelalte plante pe care le mai am în casă și le verific de fiecare dată când le ud. Sper să-i depistez pe toți juniorii de lânoși înainte să ajungă la maturitate.
 

IULIA

Active Member
printre phale, miniphalele sint cele mai spectaculoase.
primele le am de prin 2005, s-au acomodat greu, au inflorit prima data dupa 3 ani, aproximativ. dar si cind infloresc, sint de o gingasie aparte.
http://s85.photobucket.com/albums/k57/i ... 567f86.jpg

florile nu au o aceeasi rezistenta ca la cele mari, se ofilesc mai repede, avind in vedere capacitatea de hranire a radacinilor micutze si firave.
 

Kati

Active Member
Frumusele foc! A mea am primit-o in 2008, insa nici pana in ziua de azi nu a mai reinflorit, este mica si tare pricajita. Dar mai am rabdare cu ea :D
 

IULIA

Active Member
daca ai vazut, eu le tin suspendate. am avut intotdeauna impresia ca le merge mult mai bine in scoarta super uscata si caldura multa. :D
 

Mihaella

Member
Kati a spus:
Frumusele foc! A mea am primit-o in 2008, insa nici pana in ziua de azi nu a mai reinflorit, este mica si tare pricajita. Dar mai am rabdare cu ea :D
Si eu care credeam ca e mult sa stagneze 2 ani,la a mea nu au dat in astia 2 ani nici frunze, nici tije, insa acum are o frunza noua.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus