Floria
Active Member

Asiminia Triloba - Pawpaw este un copac de zona 5 si este nativ din America de Nord.
Asimina triloba este un membru al unei familii de plante tropicale în mare m?sur? (Annonaceae) care include soursop, sweetsop si marul.
Fructele lui sunt foarte mari avand gustul unic intre banana , mar ?i ananas.
Copacul este foarte rezistent la d?un?tori ?i nu necesit? pulverizare, de fapt, oamenii de ?tiin?? din întreaga lume sunt ocupati de analizarea substan?elor naturale (numite acetogenins annonaceous)pe care le are în frunze ?i scoar??, care sunt responsabile pentru respingerea atât a insectelor cat ?i a ciupercilor. Interesant, frunzele zdrobite au un miros slab cu specific de petrol.
De ce au oamenii nu au auzit de acest fruct uimitor?
Fructele sunt prea moi pentru a rezista la transport, precum ?i coaja se invineteste usor desi continutul isi pastreaza proprietatile si prezint? un miros foarte puternic de ananas copt.
Singura modalitate de a gusta fructe pawpaw proaspete este s? le cresteti in gradina voastra.
Pe langa valoarea sa ca pom fructifer, Pawpaw este un arbore atractiv care ajunge la maturitate la o în?l?ime de 5-6 m, ?i de aceea este potrivit pentru plantarea sub cabluri electrice sau de telefon, f?r? team? de a face daune. Fructele se coc toamna, desi au culoarea verde deschis, cand se coc au tenta galbena ?i ca o banana dezvolta pete maro. Ele sunt foarte perisabile, ?i nu vor dura mai mult de 2 zile la temperatura camerei, sau o s?pt?mân? în frigider.
In primul rând fructele se manaca proaspete, t?iate în jum?t??i ?i scobite cu o lingur? sau încorporate în inghetata, spume ?i pl?cintele pe baz? de gelatin? .
http://canada-gardens.com/2pawpaw.html
http://www.discoverlife.org/mp/20q?sear ... na+triloba

Kaki "curmal japonez" http://kaki-info.de/sortenuebersicht/di ... -0020.html
Fotografii cu fructe aici http://kaki-info.de/photos/kaki-fruechte--4-0024.html
Specie Diospyros Kaki a fost ini?ial larg r?spândit? în China ?i Japonia. Este rezistent iarna ?i se dezvolta numai în regiunile mai blande. Fructele sunt mai mari decât în lotus ?i D. virginiana D..
APC, PVA, PVNA soiurile de iarn? sunt în general mai greu decât PCNA.
Urm?toarele specii sunt kaki D., D. lotus ?i virginiana D. altoit pe:
Fuyu Giant - O'Gosho (PCNA) +
Produce varietate foarte mare de fructe ro?u-portocaliu (dulce decât Fuyu). Copac este foarte compact si mici - ideal pentru un loc mic, însorit. Varietatea Giant Fuyu este rezistent pana la USDA 7a Zone - nu astringent.
Great Wall
Aceasta varietate produce fructe delicioase, care gust un pic de mango. Copac este foarte sc?zut?, ?i cre?te ?i mai mult în l??ime. Great Wall, soiul este astringent si rezistent la aproximativ USDA Zone 7a.
Muscat (PCNA)
"Nucsoara" (soi din Fran?a) este cultivat în principal în Fran?a ?i nevoile. Fructele sunt mici-mijlocii, dar au un gust excelent. Fructul este foarte dulce si are o arom? de nuc?. USDA 7b zon?-9
Hachiya
Aceast? specie a dezvoltat fructe gustoase ?i este rezistent pana la 7a zona USDA.
Kuro Gaki
Aceast? specie a evoluat de la albastru / fructe violet închis. O adev?rat? ciud??enie
Hardy la aproximativ USDA 7b Zone.
Tipo (PVNA)
Soiuri cu fructe de încredere stabilite comercial crescut în Italia. Varietatea este de aproximativ Tipo rezistent la USDA Zone 6b-7a - astringent (inceput auto-experiment în acest an).
Rojo Brillante (APC)
"Rojo Brillante" este cultivat în principal în Spania, producerea de unele fructe gustoase, mijlocii. Soiul este rezistent la aproximativ USDA Zone 7a.
(Self-a ini?iat încercare în acest an).
Fuyu (PCNA)
"Fuyu" (varietate principal crescut în Japonia) este crescut? în scopuri comerciale în principal în Japonia, ca Hana Fuyu, Florida ?i California, ?i necesit? mai mult? c?ldur? decât soiuri europene. USDA 7b zon?-9
Hana Fuyu (PCNA)
"Hana Fuyu" este comercial crescut în principal ca Fuyu Hana Florida ?i Japonia, ?i necesit? mai mult? c?ldur? decât soiuri europene. Este rezistent în zonele USDA 7b-9 ?i nu astringent.
Jiro (PCNA)
Varietate mare randament. Adu fructe de m?rimea unui biftec la tomate ?i este foarte profitabil? ?i nu astringent. Presupune c? Hardy a USDA Zone 5a 5b
Tamopan
Fructele sunt deseori confundate cu cele ale Fuyu. Varietatea este popular în California ?i este astringent.
Triumf
Tulpina este foarte similar cu israelian soiul "Sharon". Fructe se vinde la un tratament artificiale (pentru tanin).
Sajo
fructe mici ovale, care sunt astringent. Gustul excelent de fructe de Sajo, convins gurmanzii din lume, în mod constant gravid?.
Vainiglia
Deosebit de populare soi. "Vainiglia" fructe de forme similare la Rojo Brillante, care au îns? o u?oar? arom? de vanilie.
Soiul este rezistent la aproximativ USDA Zone 7a.
Cioccolatino
Aceast? specie este de dulce, nu fructe astringent, care sunt ciuruite cu "ciocolat? de culoare" fibre.
Costata
Aceast? specie este pe baz? de fructe dulci, astringent. Aceast? specie este de iarna mai greu decât altele soiuri Diospyros kaki. Monhardy varietate varietate Bulgaria ar putea fi, eventual, o clona a costata.
soiuri hibride de Diospyros kaki ?i Diospyros virginiana:
Nikita's Gift (D. kaki x Roseyanka)
Încruci?ate între D. kaki ?i Roseyanka. Iarn? Hardy a USDA zona de aproximativ 5-6 (auto-experiment în acest an a inceput)
Roseyanka (D. kaki x D. virginiana)
Aceast? specie combin? rusticitatea de virginiana D., iar dimensiunea de fructe de kaki D.. Fructele sunt mai mici decât soiurile cultivate comercial. Hardy la aproximativ USDA Zona 5 (testat în Alpi)