Pandorea

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: Sunt mai multe varietati........ :mrgreen: cu fel de fel de flori in diverse culori :rofl: :) :rofl:
 

albela

Active Member
Da, Gabiuta, am aflat. Deja sunt in plin studiu. Si bineinteles, deja nu mai am rabdare. Singura problema: UNDE GASESC :cry: ???
 

Tina

Active Member
Am facut- fara sa vreau- un experiment cu pandorea..
In jur de 6 septembrie, am primit de la Dya (multumesc !) 2 lastari diferiti de pandorea.. unul era ramificat, unul nu.. i-am pus constiincioasa sub pet si aseara cind am verificat ce si cum, am observat ca cel ramificat a facut radacini (mai mari) cumva deasupra pamintului, unde era ramificatia (ca la hoya).. celalalt nu era ramificat, a facut si el radacini, dar in pamint....
Cel ramificat:

Si comparatie cu cel neramificat:

Si fiindca lastarii erau prea lungi, i-am rasucit sub pet si s-au marcotat... singurei.... cred ca ma indragostesc de pandorea, prea e cuminte.. :wink:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Poate ca a ta e prea mica,dar a mea e imensa si nu a inflorit deloc,toata vara.Chiar nu stiu de ce.Frunze,lastari noi cu duiumul,dar flori.... :x
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Iudit a mea ajunsese la 2 m inaltime, lastari si paralastari si .. DEGEABA. Mi-am zis ca poate nu-i place la mine in balcon, ca nu are conditii prielnice.
 
D

dyayzh

Guest
Si a mea e mare tare si ioc flori. O mai astept o vara, nu vrea....zboara la cineva care sa aiba curte :wink:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Nu cred ca virgula curtea e baiu.Imi zicea o fata draga,bine intruista de pe acest forum,ca musai tre udata cu apa fiarta si racita.De acum incolo asa am sa fac.Rugam pe detinatoarele de pandorea,la care a si inflorit,sa ne mai ajute cu ceea ce stiu ele despre ingrijirea ei.
 

angela draganoiu

Active Member
Iudit ce influenta poate sa aibe apa fiarta si racita ? in acest caz o fi buna apa de turba ? si inca o intrebare. pandorea este din aceeasi familie cu dipladenia ?
 
D

dyayzh

Guest
Cred ca sunt din aceeasi familie dupa forma florii si frunzelor. Diferenta este ca dipladenia infloreste fara mofturi iar pandorea....cand vrea ea :rofl:
 

michaela

Active Member
dyayzh a spus:
Si a mea e mare tare si ioc flori. O mai astept o vara, nu vrea....zboara la cineva care sa aiba curte :wink:
Dya, daca e poate o arunci pe la mine la buc....n-am avut planta asta insa cine stie totul are un inceput... :)
 

Tina

Active Member
Michaela, daca se prinde si marcotajul, iti dau eu.. si e ca si cum ar fi de la Dya, ca ea mi-a dat-o mie.. :wink:
 
D

dyayzh

Guest
Micha..iti trimit lastar...cum nu...dar de marti incolo incep sa fac pachetele. Lasa te rog adresa pe pm si specifica ce doresti, ca sa nu va incurc :D :oops:
 

michaela

Active Member
Tina, Dya sunteti atat de dragute......In ceea ce priveste modalitatea lor de inmultire .... :oops: chiar n-o stiu .... dipladenia am si eu insa tot ce-am pus la inmultit (in apa, perlit si turba..) n-a dat nici un rezultat, daca se inmulteste prin butas incerc.... si ...multumiri pentru oferta

<a><img src="http://i287.photobucket.com/albums/ll149/glittergn/friend/friend003.gif" border="0" alt="Glitter Graphics"></a><br><br><a>Friends Glitters</a><br><br>
 

Tina

Active Member
Mihaela, al meu are radacinute mici, in curind il scot de sub pet.. si am vazut ca esti tot din Bucuresti, ma gindeam sa o scutim de Dya de un pachet si sa ne intilnim noi.. :wink:
 
Sus