Marcotare aeriana

pork

Member
Astazi am scos marcotele, cea facuta pe visin si cea pe gutuiul japonez. Aveau radacini destul de dezvoltate zic eu, din pacate n-am fost pe faza sa le pozez dupa ce am dat jos foliile si n-am vrut sa le tin prea mult expuse...

Acesta e visinul:

http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739541
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739557
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739590

Are ramurile mult prea lungi, insa in timp sper sa le scurtez si sa aduc frunzisul spre trunchi. Mie mi-a placut ca are acele 5 ramuri crescute numa' bine pentru o maturica :)
Apropo, as mai putea taia acum din ele? Sau las pe la primavara?

Si gutuiul:

http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739620
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739638
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739638
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739644
http://pork.sunphoto.ro/Poze/45739649 (in sfarsit am si eu un aparat bun, parca altfel se vede poza :marfa: )

Pe asta l-am scurtat mai tare fata de visin caci era foarte mare, si i-am dat jos si fructele (care seamana mai mult cu merele decat cu gutuile ... )

Ceva sfaturi ?

:)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Stefane , 2 chestii pentru mine ....

cat a durat sa inradacineze

cam cat spaghnum ai folosit


Ma gandesc ca am pus putin la mine , si ca ma cam mananca sa vad daca au aparut radacini , caci punga e uda pe interior si nu vad nimic clar :)
 

pork

Member
Am facut marcotele fix dupa Paste, deci undeva in jur de 26-28 aprilie. Primele radacini le-am vazut la visin, la inceputul lui august, radacini groase. Imi inchipui ca au inradacinat cu vreo luna inainte insa nu se vedeau.
Si mai trebuie adaugat ca n-au stat in cele mai bune conditii...adica au stat in apa, caci dupa cum am scris mai sus, la un moment dat baltea apa si a fost nevoie sa storc marcotele.

Nu stiu sa-ti spun exact cat muschi am folosit...cativa pumni, caci dupa ce il inmuiam in apa se compacta si intra destul de mult. Marcotele sa fi avut aprox 15 cm lungime, si muschiul l-am strans inauntru ca sa nu las loc gol. Deci a intrat ceva ceva.

Edit: pe 27 aprilie le-am facut.
 

pork

Member
Da, a trecut ceva timp, e drept...
Sper ca sa se "prinda" in pamant si de la primavara sa pot lucra pe ei.
 
Sus