Mai aveti o intrebare?

VreauSaStiu

Member
Păi al tău, la maturitate, are petalele răsfrânte, nu adunate !!! :eek: Se văd clar staminele ! Ce-i drept, în faza de boboc, seamănă cu al meu... dar culoarea e muuult mai deschisă... iar petalele nu sunt pătate cu verde la exterior şi nici frunzele nu sunt la fel, ci mai înguste şi zimţate.... mna... om vedea cum se prezintă mâine :D Şi voi urmări (poza) şi evoluţia celorlalţi boboci, că mai are câţiva aşa mititel cum este :indragostit:
 

VreauSaStiu

Member
Mădă, ai avut dreptate ! :clap: Floarea - complet deschisă acum, s-a mai deschis şi la culoare, iar petele verzi de pe petale, s-au estompat ! :)
Deci Clasic Red se pare că este (ăsta e de fapt un "hibrid", de "Rosa Sinesis", că nu mi-e clar :?)
 

georgiana georgiana

Active Member
am nevoie de un sfat: am primit din America niste butasi de hibi, asa numitele "lemne" pentru altoit, eu nu ma pricep sa altoiesc, dar as vrea sa le pun la prins. Butasii sunt "capaciti" la ambele capete cu ceva gen ceara, parafina si par destul de uscati...aveti idee cum ar trebui sa procedez cu ei?
 

IoanaTweety

Active Member
Am o intrebare pt voi: care e temperatura minima la care pot sta hibiscusii pe un balcon? Ii tin inca acolo si vreau sa stiu cand sa-i aduc in casa. Noaptea se fac si 10 grade cred, iar ziua pana in 20. Le e prea frig sau mai pot sa-i mai tin?
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Eu asa i-am tinut toata iarna si le-a placut. Chiar si 8 grade au prins. Toti au trecut cu bine. :D
 

IoanaTweety

Active Member
Hmm, eu am in special gommerosi crezi ca vor rezista si acestia? Momentan mi-e greu sa-i duc la dos, trebuie sa-i mut in alta casa de fapt..dar peste iarna sigur vor avea caldura.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Gomerosul a fost printre cei mai fericiti, in sensul ca nu i s-au ingalbenit din frunze si chiar mai dadeau.
Trebuie totusi sa fie cald si soare ziua, la mine-i din belsug, si sa adaptezi conditiile de udat astfel incat seara sa nu fie fff ud substratul, apa sa nu stagneze in ghiveci.
Seara nu poti lasa usa spre balcon deschisa? :nu stiu: :gandit:
Asa am facut eu cu hibiceii mei si asa voi face si-n iarna asta. :D
 

IoanaTweety

Active Member
Gata, am si rezolvat, i-am dus la loc mai cald in alt apartament. Nu puteam sa mai stau cu gandul ca le e frig. Nici acolo nu e f cald, dar sigur sunt peste 16 grade. Deci eu m-am linistit. :rofl:
 

vivi23ro

Member
CINE stie cite ceva despre viermele sferedelitor, cred ca asa i zice, ca anul asta mi au aparut 2 , pina cum nu am mai avut asa ceva, mi a gaurit boboci si florile de hibi, am omorit animalele dar presupun ca se inmultesc prinn oua si ar treb sa ma astept sa mai apara, daca stropesc cu subst pt paianjeni rosii oare are efect?
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Am o intrebare legata de iernarea hibiscusilor.
Pe la jumatatea lunii februarie o sa lipsesc de acasa cam o luna si as vrea ca hibi mei sa doarma in acea perioada. Cum sa procedez in acest sens. :? Mama o sa fie pe langa ei, dar nu le are cu florile. Stie numai sa le ude asa cum ii spun eu in rest nimic. :(
Ce ma sfatuti sa fac? :nu stiu: :aoleu:
 

IoanaTweety

Active Member
Pai ce ma gandesc eu e sa-i tunzi frumos si sa-i depozitezi intr-o camera mai racoroasa, dar luminata. Temperatura zic eu sa fie cam 18 grade.
Nu sunt experta, mai asteapta si alte pareri. :D asta e ce-as face eu.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Da Ioana, sigur ii voi tunde dar cand sa o fac ca ei sa doarma atunci? Asta-i intrebarea. :?
Loc de iernat au din plin, ca soarele bate in geamuri de cand rasare si pana apune, caloriferele vor fi inchise, dar temperatura nu va scadea sub 17 grade cel putin. :gandit: :nu stiu: :nu-mi_place:
 

IoanaTweety

Active Member
Pai e f bine, ei daca nu au peste 25 de grade, cam asa, intra in repaus, nu au conditiipt a face frunze, flori etc. Deci odata ce o sa simta ca e frigut, se duc la culcare. Mama ta sa-i ude cand e usuca substratul bine si gata, pana in martie-aprilie n-ai treaba cu ei.
:D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Carmen , tot la rece ii incetinesti seva si in felul asta si metabolismul , eu as merge pe usoara tundere nu foarte severa , o baie cu produce de inducere a rezistentei la frig (magneziu si potasiu) si o temp de 10-15C ar fi mai ok , nu stiu chiar la cei rari cum e , dar la mama pe casa scarii sta unul netuns si cu cam 5C in aer

Daca tunzi am si eu un lastarel din aia ultimii 4 ca primii doi ii am :)
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Multam de raspunsuri! :D
Dane, te numesc "Consilierul meu in problema hibiscusilor" :clap: si normal ca munca intelectuala se plateste, nu ca la altii! :rofl:
Citeste si raspunde la mp. ;-) :hug:
 
Sus