Lucrările din și pentru grădină 2013

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

veretregn

Active Member
Am început și eu febra răsadurilor. Astăzi voi pune brocoli și conopida, pentru transplantare la sfârșitul lui aprilie. Am însămânțat într-o tavă alveolară salată de toate culorile și am lăsat-o în solar, pentru a germina. Dibn semințele puse în octombrie am reușit să adun o mini-recoltă de trufandale.

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 5159_o.jpg
 

geodezia

Well-Known Member
e am taiat rosele ..dintre frunzele uscate se iteau catre cerul innorat narcisele si lalele asa ca m-am gindit sa le fac loc dar cum la mine rosele sunt peste tot nu aveam loc de ele asa ca harst la ciumpavit si am facut si curatemie ..acum saracele narcise si lalele le voi face o spalare cu frutunu asta cred ca vineri dupa -amiaza sau simbata dimineata ,, ca sa isi spele si ele fata ... ce sa mai sunt multumita ..am numarat 101 rose care au trecut cu bine iarna trecuta si vara secetoasa cele achizitionate acu in tomana nu intra la socoteala decit la numaratul de anu viitor
deci spor la treaba
 

victoria

Active Member
Pfiiii,ce frumusete de trufandale :clap:
Am stat si :clap: eu alaltaieri in gradina vreo 3 ore si am greblat,am taiat tufanelele si crizantemele si am mai curatat pe ici-pe colo. A fost o adevarata incantare sa imi bag mainile in pamant.Acum astept weekend-ul ca s-a anuntat soare si cald,sa mai fac curat si sa ma apuc de sapat pe unde nu a intrat vecinul cu calul asta toamna. Abia astept :D
 

ghia_don

Active Member
La mine inca este zapada si n-am putut intra la greblat, dar am profitat de faptul ca dimineata e destul de rece si zapada e tare sa pot calca pe ea si am trecut la curatat pomii..
 

geodezia

Well-Known Member
am primit un laburnum si un caenautous sau dumnezeu stie cum s-a scrie in fine o planta ce face flori albastre ..asa ca profitai de ploita si ii plantai sper sa se prinda ,,
 

veretregn

Active Member
Astăzi am transplantat în ghivece mai mari prima serie de tomate. Vreau să încerc anul ăsta să obțin tomate la sfârșitul lui mai, bineînțeles, pe scară mică. 2-3 plante în conteinere în solar. Sunt atent la plantele din solar care încep să iasă și îmi este foarte dificil să găsesc un raport bun de umiditate.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
am inteles ,am si eu un solar micut dar fara incalzire si m-am gandit sa incerc cu ceva seminte de rosii ,sa vad cum rezista .
 

anknic

Active Member
cred ca we urmator pun mazarea. as fi pus-o we asta da' la cat a plouat nu cred ca pot intra in gradina.
 

victoria

Active Member
Si eu as fi vrut sa seman mazarea, dar e ud tare. Poate se mai zvanta saptamana ce vine, ca as pune si ceva cartofi :D
 

anknic

Active Member
io cred ca azi ma bag sa pun niste spanac! pur si simplu nu mai rezist...asa ca imi pun cizmele si ma bag...vad io cum ies :)
 

geodezia

Well-Known Member
la noi la petrol ca se se extraga tevile din sonda se foloseste un fel de tractor pe senile se cheama troliu ..iti trimit unu sa te scoata de pe acolo :)
 

veretregn

Active Member
Mazărea și bobul le pun cu aproximativ o săptămână înainte de însămânțare în pahare cu apă. Schimba apa în fiecare zi cel puțin odată. Odată ce apar mustățile(aprox. 1 cm rădăcina) sunt gata de semănare în în rânduri. Am remarcat că plantele răsar mult mai repede și mult mai regulat.
 

anknic

Active Member
am facut si eu anul trecut asta la mazare, da' acum la cat musteste pamantul de apa nu cred ca mai e necesar :)

am pus un rand de bob (2 plicuri) si unul de spanac. in we urmator pun mazarea.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ieri am sapat 10 gropi pentru niste pruni care trebuiau sa soseasca, au sosiit 15 in loc de zece asa ca am mai executat 5 gropi rapid si am plantat cei 15 pruni. Am carat in concluzie 15 galeti de apa 100 m pe deal in sus, asta a fost partea cea mai horror. Dup-aia, ca tot sunt invatata cu cazmaua, am mai sapat 8 gropi pentru niste pomi care sosesc joi. :mrgreen: Ma dor toate oasele de-mi vine sa plang :rofl:
 

geodezia

Well-Known Member
pai ce ma Claude la tine nu ploua ca eu ma saturai de o saptamina de cind ploaua
ha ha si nici nu iti venira rosele
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Geo, a plouat ceva acum 2 nopti, dar ieri si azi a fost cald rau, 18 grade ;-)
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus