Leandru - partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Minunati, Anna! :visator:Gata, m-am si hotarat ce pun pe lista de anul acesta. Ma tenta Harriet Newding si Dr. Attilio Ragionieri, iar tu m-ai convins. In plus voi incerca din nou cu Europa, poate am sansa sa si fie ce comand.

La ceilalti ma uit des si eu, Anna. Ii am in casa asa ca n-am cum sa-i ignor, ci ii dezmierd zilnic. Le-am promis transplantari si m-am decis sa o las mai moale cu tunsul. Au deja o forma, asa ca le-am planificat doar taieri de corectare a tufei. Am de gand sa ma bucur si de flori si sa le si mentin forma. Sa vad daca imi iese planul.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Dottore este unic,flori mari ,culoare frumoasa doar ca planta in sine creste foarte repede si mult,dar e drep ca face niste tije florale de 20 cm, e spectaculos.
Harriet e mai normal ca si crestere si infloreste frumos,e drept ca dungile nu se vad de la departare,se vede doar alb ,dar si asa e splendid.
De unde l-ai luat pe Europa de nu a fost ce trebuia?

Eu il mai vreau pe Hawai (l-am avut deja dar l-am pierdut)
Europa
Barcelona
Altini
Si foarte probabil vor urma si altele :-)
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Anna, doi ani la rand am luat leandri de la cornelia79 de pe sunphoto. Nu am nimic de obiectat in ce priveste calitatea puilor. Ambele comenzi mi-au adus plante sanatoase care s-au dovedit viguroase. Au crescut bine, au inflorit foarte repede. Daca in primul an au fost mai mari (comandasem Emil Sahut, Papa si Maria Gambetta) si i-am primit mai repede (final de martie), anul trecut puii au fost mai mici si i-am primit tarziu (inceput de mai). Desi mici, leandrii au aratat foarte bine, sanatosi si s-au dezvoltat frumos. I-am transplantat imediat si s-au adaptat de minune. Plantele au corespuns exigentelor mele. Imi doresc in primul rand plante sanatoase. In plus prefer sa pornesc in general cu pui pe care sa ii cresc eu. Toate bune si frumoase din acest punct de vedere, insa cand a venit vremea infloritului doar doi au confirmat: Chopin s-a dovedit minunatia pe care o doream si cred ca si cel piersica dublu, dar nu a facut prea multe flori si acelea cam pe cand am lipsit eu de acasa. Ceilalti doi (Europa si Calypso) nu par a fi ce trebuie. Uite aici am prezentat imagini cu ei.
http://adinaioana.sunphoto.ro/leandru_Europa_vs__leandru_Calypso
Ia da-ti si tu cu parerea daca e ce trebuie... O consolare e faptul ca nu seamana cu ceilalti ai mei. "Europa" e roz-cyclam mai inchis decat altii, iar "Calypso" are flori mai mici ca Sahut si parca de un rosu mai frumos, viu.

Desi mi-a placut calitatea plantelor din sursa Corneliei79 (am dat cativa lei in plus pentru asta), anul asta ma voi reorienta. Vreau sa imi imbogatesc colectia dar nu "orbeste". Am trecut de faza colectionarii compulsive la cea a colectionarii selective. :-D

Tu ce surse folosesti / recomanzi, Anna?

Multumesc de detaliile privind Dr. A. Ragionieri. Nu ma deranjeaza cresterea masiva, mai am doi clienti pe acelasi calapod la care nu pot sa renunt: Louis Pouget (pentru florile imense si parfumate in buchete strasnice) si roseum plenum (din motive sentimentale - a fost primul meu leandru, cel care mi-a inoculat "microbul" asta)! :)
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
dupa parerea mea nici unu nu e cea ce trebuie sa fie ....dar sunt frumoase.

eu am participat la doua comenzi din Ungaria de unde mi-am luat Roeding,Harriet ,Rubis ,Oasis si ciklamenes piros -toate au fost cea ce trebuie .
in rest am luat de la dianadia ,toate au fost ce trebuia ,eu sunt foarte multumita de plantele pe care le trimite ,in plus stiu sigur ca aduce de la un colectionar foarte serios din Ungaria .
am si eu un calypsoo mic tot de la Diana ,dar nu gasesc poza ,ca anul asta a fost uns sipoza de acum 2 ani nu-l gasesc :nu stiu:dar caut ....
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Multumesc, Anna! Am vazut ca Dianadia are varietatile pe care mi le doresc si la ea m-am gandit pentru urmatoarea comanda.

Imi doresc neaparat Europa. M-am indragostit de petalele lui franjurate!
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
am gasit poza cu ,Calypso .e drept ca e calitate proasta ,dar se vede culoarea ,si se vede pe cat de mica pe atat de florifera este .032.JPG
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu e mic deloc! E deja ramificat si chiar are multe flori...

Si daca tot te-am sacait @sannamaria, mai am o curiozitate. Ce site-uri care prezinta varietatile de leandru cunosti (de preferat in engleza)? Si care e leandrul Hawaii? M-ai facut curioasa. Pe toti de care ziceai i-am gasit, mai putin pe Hawaii.
 

AnDu

Active Member
Cand scurtati minunatiile voastre...la primavara...vreau si eu da se poate ceva butasei din fiecare(1-2) spuneti cat costa si se rezolva :D 0743366092 sa ma treceti pe lista :(
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
In asteptarea primaverii si a florilor minunate de leandru ce ai de facut altceva decat sa ii admiri in poze? Cautarile mi-au scos la iveala si varietatile grecesti ale doamnei Irmtraud Gotsis. Nu am putut sa nu raman vrajita de cativa datorita culorilor delicate, mijocului florii bine conturat si uneori prelung franjurat, ori formei neregulate a petalelor.
Mi-a ramas gandul la Apollo, Ariadne, Thalia si Urania. :visator::visator::visator:

image.jpg image.jpg image.jpg image.jpg
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
sunt foarte frumoase ,am citit pe forumul din Hu ,ca unele fete au fost intr-un fel dezamagite de cele franjurate ,pt ca la ei nu au fost deloc asa ,au ajuns la concluzia ca florile sunt influentate si de conditile meteo ,probabil in Grecia sunt conditii mai prielnice decat in centrul Europei :nu stiu:
uite aici un post in care sunt poze ale doamnei G ,si poze in care se vede cu au inflorit in Hu .sunt frumoase si asa dar .....

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=137380095&t=9017744


pe mine una nu prea ma tenteaza leandrii G ,mai ales acum ca am aflat ca nu sunt chiar asa de faine ,poate doar pe Aphrodite l-as lua :-D

incerc sa nu adun foarte multe cu flori duble ,triple pt nu prea rezista florile la ploi si sunt tentata sa-i duc la adapost cand ploua ca sa le vad florile cat mai mult timp ,si daca ar fi una -doua mai mergea dar si asa am cativa la care nu as vrea sa renunt de ex Rubis ,Chopin ,Provance ,Roeding ,ciklamanes piros ,Luteum ,rosu dublu,alb dublu ,Louis P -pe astea toata vara cand ploua le duc sub terasa :blush: .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Daca e asa, pacat! Pe undeva nu ma mir. Mi-am adus si eu putini lastari cand am fost in Grecia. Era deja septembrie cand i-am pus la inradacinat. S-au inradacinat putini, si de prins cu adevarat doar unul. Dupa prima inflorire l-am tuns odata cu ceilalti leandri mici si mari. E singurul lendru care mi-a decedat vreodata dupa tundere. A dezvoltat un fel de ciuperca, excrescenta si dus a fost. Toata experienta mi-a lasat un gust amar. Cu lastarii primiti din Spania n-am intampinat deloc probleme. Au dat radacini fara probleme, desi tot destul de tarziu i-am primit (mijloc de august). Si azi mai pastrez doi dintre ei: superbul variegat si "spaniolul" cum ii zic eu unuia dublu rosu-visiniu. Pe restul i-am dat fiind dubluri la ce aveam deja, roz si albi.

In ce priveste pe cei dubli, ai dreptate. Sunt superbi in verile secetoase. Ai mei sufera dupa ploi, dar n-am de ales. Multi sunt deja mari, in ghivece mult prea grele sa le tot plimb. Mai degraba o sa ii tin grupati si le improvizez o copertina mobila. Nici in ruptul capului nu renunt la dublii mei- Louis Pouget, roseum plenum sunt primii mei leandri, luteum plenum e singurul galben, spaniolul e singurul roscat, variegatul e singurul cu frunze decorative, Mont Blanc e singurul alb, Apricot Queen si Chopin sunt senzationali. Insa daca mi-ar iesi in cale Apollo, sigur nu i-as putea rezista. :-D

Oricum pe lista de anul asta am pus numai simpli.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Mda,stii cum e 'asa spun acum ca nu le vreau'dar cine stie daca mi-ar iesi in cale.......probabil nu as rezista.
Mai am un fel de Alsace dublu care inca nu a inflorit inca la mine,sunt curioasa cum va fi :-)
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus