Inmultirea prin frunze

emeclau

Active Member
Simina a spus:
marean a spus:
E buna metoda asta,Simina,am avut 100% succes cu ea anul trecut , radacinile apar repede si cresc frumos .
La mine baiul a venit apoi,dupa ce le-am plantat in pamant,nu a supravietuit niciuna :oops: :mrgreen: (noroc ca erau frunzele de experiment,dintr-o violeta mare si florifera ) .
Tu cum le-ai tratat la trecerea in pamant ?
Daca frunzele au reusit sa faca radacini in apa, n-am mai avut probleme dupa punerea lor in ghiveci, doar ca a trebuit sa fiu atenta sa nu exagerez cu udatul.

Am sa incerc si cealalta metoda, inradacinatul in pamant si pet deasupra.
:D
 

emeclau

Active Member
marean a spus:
Multumesc Simina !
Trebuie sa recunosc ca eu sunt in cealalta extrema - le pun in ghivecele foarte mici si le ud rarut de frica sa nu le inec , ca rezultat se usuca cu brio :mrgreen: :oops: .
 

emeclau

Active Member
anca_brasov a spus:
am incercat si eu metoda cu petul in cap...si surprise surpize au inceput sa iasa puisorii rapid, si au si crescut fata de cum erau doar in paharut cu pamant si fara pet in cap....

am zis sa fac o incercare si deja i-au iesit puiutii la plimbare....
 

emeclau

Active Member
anca_brasov, felicitari! :clap:
si eu folosesc exclusiv metoda asta , de cand am descoperit-o...insa am o spaima...cand nu vor mai incapea sub pet si le voi lasa sub " cerul liber" oare se vor acomoda? le mai las eu cate un pic fara, dar :roll: :?
am mai incercat sa le las fara si s-au inmuiat parca frunzele..si repede, repede le-am pus la loc :rofl:
ati patit si voi asa?
 

anca_brasov

Member
acum sunt cu petul in cap, dar cand le-am pus la inradacinat erau tare molesite, moi si parca fara vlaga in ele..acuma am zis sa incerc si metoda voastra care se pare da rezultate mai rapide, si deja au rasarit puiutii


dar in prima faza sunt molesite frunzele fara per in cap
 

emeclau

Active Member
da, anca, unele asa sunt :D , dar eu vreau sa stiu dupa ...ce se intampla..sa imi spui cum s-au acomodat puii dupa ce raman fara pet in cap ( impreuna cu frunza mama )
 

ena

Member
Eu le-am scos paharele din cap dupa 30 zile. Frunzele sunt OK, dar puii inca nu au aparut... :(
 

Arina

Member
Eu procedez asa:dupa ce le scot petul- ii pun intr-o punga transparenta ,apoi in fiecare zi desfac putin punga, apoi iar o mai strang -pana se acomodeaza .Imi este mai usor asa...Si dupa fiecare transplantare tin puii cel putin o saptamana in pungi transparente, ca sa suporte mai bine transplantarea. :D
 

daisy111

Active Member
Bravo!!!! :clap: Sa o vedem inflorite!!!!La mine aproape toate sunt din apa prinse,cu mici exceptii cele cumparate si primite! :D
 

floare mica

Member
Chiquitita a spus:
Aceasta e o violetuta prinsa in apa dintr-o frunza
E minunata, deja a luat avint, vad ca are si boboci, e timpul sa indepartezi frunza mama ! Poti sa o tai usor, cu grija, cit mai aproape de pamintul de la suprafata ghiveciului si apoi sa o pui din nou la prins. :idea:
 

marean

Active Member
Si cum tot va spuneam eu de inmultirea violetelor in cocos,m-am gandit sa va si arat rezultatul :wink: :
http://marean.sunphoto.ro/Saintpaulia_2 ... JKTHWPZFLG
http://marean.sunphoto.ro/Saintpaulia_2 ... WXPSNUDXBX

In plus,mai am pus si alte frunze , printre care si de Buffalo Hunt ,si toate au inradacinat rapid si nu am avut nici macar o pierdere , pe cand niste lenese in pamant abia acuma au inaintat vreo 2 puiuti microscopici,si au fost puse aproape concomitent cu frunza din cocos din care au rezultat puiutii de mai sus .
Substratul meu a fost numai cocos,nu am folosit si perlit,insa acuma am pus in amestec de cocos si perlit si vad ca evolueaza bine frunzele .
Tot in cocos si perlit,dar de data asta in microsera inchisa bine,am mai pus alte cateva frunze , pt a compara rezultatele .Cert e ca in pamant cu nisip si perlit (amestecul meu obisnuit pt violete),frunzele au evoluat cel mai incet, plus ca ele avusesera deja radacini inainte de plantare,pe cand cele din cocos (aproape toate) ba .
 

emeclau

Active Member
Marean, super!!! si ce frumoase sunt frunzele, si..sanatoase :clap: :clap:
si eu sunt de acord cu afirmatia ta referitor la combinatii de pamant cu nisip..nesatisfacator!
abia astept sa vad cum merge treaba cu banutii de turba...tu ai incercat?
 

marean

Active Member
Multumesc draguta !
Sunt tare multumit de plantuta , o astept acuma sa infloreasca :oops: :rofl: ,are niste flori tare elegante , albastru inchis cu bordura alba,delicata ( presupusa aia Roccoco de care intrebam la identificari) . Mai astept sa creasca puiutii si apoi ii si despart,cred ca sunt vreo 5 bucati acolo :mrgreen: .
Cu banutii de turba nu am incercat inca , am unele conflicte pt ca ei ajuta la inradacinare,apoi plata se pune in ghiveci cu tot cu banutul de turba,dar astfel apar diferente in substrat - banutul de turba va retine,logic,multa apa,pe cand restul amestecului va fi mai drenat,si asa apare riscul putrezirii radacinilor .
Dar vreau sa incerc,ca experiment,cine stie ce si cum :wink: ...
 

emeclau

Active Member
foarte frumoasa, din ce spui tu acolo!
si..si tu esti un dragut, sa stii :oops:
in ceea ce priveste diferentele dupa transpunerea intr-un ghiveci mai mare, tin sa te contrazic...planta e ajutata mult prin disparitia socului suferit la transplantare..uite ca am uitat...acuma mi-am dat seama!
eu am primit 2 pui de Rob's Pewter Bells in banuti asa mici de turba;i-am pus in paharel si pe langa am umplut cu amestec normal de substrat pentru violete ( Florimo, Perlit).
sa stii ca le ud pe margine si asa bine isi iau apa din substrat...nici vorba de pericol de putrezire...
in schimb, cu puii despartiti proaspat de frunza mama, am patit-o de multe ori..au murit din cauza incapacitatii de a-si trage cantitatea optima de apa..si in cateva zile se maroneau si adiooo :(
 

marean

Active Member
Asa si este,e frumoasa chiar si fara numele dupa eticheta , are nante extrem de impunatoare ! Cand a cumparat aceasta violeta,am fost cu prietena mea la magazin si am ajutat la alegerea ei :oops: ,si normal ca am ajutat la alegerea uneia care sa-mi placa mie ,cu gandul la frunzele ce va fi urmat a le primii :oops: :twisted: .
Ce spui tu in legatura cu evitare socului e perfect adevarat,cand a fost sa pierd gloxinii si violete,s-a intamplat dupa ce am pus vrunza in substrat,inradacinata fiind in apa , dar acuma am incercat alta varianta - cand am observat ca se vedea macar un firisor de radacina(paharul era transparent),am taiat frunza mama cat de mult am putut,si am lasat puii sa se descurce in cocos,singuri ...asta s-a intamplat acum multisor,puii erau de 2-3 ori mai mici fata de acum,si vad ca s-au adaptat bine :wink: .
Pana nu incerc cu banuti de turba,nu ma las convins usor :mrgreen: ,dar te cred pe cuvant fiindca iti vad rezultatele :wink: .
 

danya

Active Member
Ciudat. Pana nu cresc puii nu cred ca poti sa faci ceva. Apoi cand sunt mai mari ii iei de acolo si ii pui in pamant.
 
Sus