Incercare grea pentru plantele hardy

Yanquapin

Member
Andreea,
Cel mai bine e sa le lasi intr-adevar peste iarna, sa culegi fructele preferabil dupa ce s-au si uscat (merg si in Mai, inca rosii), sa le cureti si sa le semeni anul urmator.

Gigi, am revazut pozele cu confuzia: erau in albumul Andreei, unde sunt "arenaria+fragilis" in aceeasi poza-

http://shaman.sunphoto.ro/plante_de_ext ... IVRWKBGGLV

"Arenaria" e o sud-americana, dar nu-mi pica numele acum, iar "fragilis" este o arenaria. Banuiesc ca Andreea o are de la tine- tu de unde? Daca e din vechea mea arenaria, sa nu ma uiti!
 

andre

Member
Fabian
Noi am cumparat Opuntia arenaria de la Ortega special, pentru ca stiam ca rezista la exterior. S-a dovedit a nu fi ce trebuie, eu inca mai am una cumparata de la Ideea cactus, dar nu ma mai amuza pentru ca nici macar nu cred sa infloreasca.
http://shaman2010.sunphoto.ro/plantele_ ... 0/11326912
Opuntia cealalta, zisa fragilis, o am intr-adevar de la Gino, dar care nu cred sa o aiba de la tine. Cred ca -a priit frigul, ca acum a pornit in vegetatie si face ori cladodii noi, dar eu sper ca sunt boboci. Cu ochiul tau de expert poate imi spui ce sunt ca sa nu sper degeaba.
http://shaman2010.sunphoto.ro/Plante_de ... R/13501244
Si, daca ti-a placut si vrei, am un butas care s-a rupt si l-am pus in ghiveci si deja sa gandeste ce bine o sa-i fie la tine:
http://shaman2010.sunphoto.ro/Plante_de ... R/13501292
 

Yanquapin

Member
Multumesc, Andreea!

Planta cu muguri e arenaria. Ce clona o fi?? Sunt curios ce va spune Gigi. Eu am vandut acum multi ani, in Obor, cateva plante- e posibil sa fie de atunci, dar nu neaparat.
Cea de la Ideea Cactus nu e arenaria, clar. Nu exista arenarii care nu tin la frig, doar confuzii cu specii asemanatoare, care duc la concluzia asta. Ai cumva o poza si cu planta de la Ortega?
 

andre

Member
Eu am inteles ce confuzie s-a creat si asta a plecat de la denumirea gresita a lui Ortega. Cea de la Ideea seamana foarte bine, de unde am presupus ca are aceeasi denumire.
Pozele facute anul trecut in primavara sunt aici:
http://shaman.sunphoto.ro/Opuntia

Si ce vreau sa mai spun este ca la cealalta nu am stiu mult timp denumirea, ca nici Gino nu o mai stia sigur, doar isi amintea ca ar putea fi fragilis, iar tu spui acum ca este arenaria, asa ca o sa-i schimb si eu denumirea cu asta corecta.
 

gino

Member
Salut Fabian

Arenaria de la Andreea provine cu siguranta de la Marian de la Joita.
Este posibil ca Marian sa o aiba de la tine. Nu m-ar mira acest lucru.
Inainte sa vanda, Marian a cumparat foarte multe plante, de peste tot.
Dar pot sa-ti spun cu siguranta ca din clonele tale, exista o planta la un bun prieten de-al meu. I-am dat din planta de la tine.
La el a rezistat, la mine nu.
Asa ca in vara asta se va intoarce la tine, dar si la mine o cladodie si cred ca si la Andreea.
 
Sus