Gradinile noastre in 2009

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Aproape de final cu constructia pergolei care va juca si rol de foisor la noi:
<img src="http://lh6.ggpht.com/_obpN2JoAQdk/Sd42Uwxw16I/AAAAAAAABx4/hd5geDH95zQ/s288/IMG_2183.JPG">
Pe doua laturi ale acesteia sunt plantati 4 trandafiri New Down si trei clematite. Inca nu m-am hotarat daca si ce mai plantam, anul asta o lasam asa sa vedem cum vor creste trandafirii si clematitele...
Eu sunt foarte mandra ce de am realizat singuri :D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
pai ai si de ce sa fi mandra :clap:
daca poti da-ne te rog si niste detalii tehnice: ce bait sau lac ati folosit, cata cantitate a intrat in lemn, grosimea stalpilor, etc :D
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc Ruxi :D !
Sotul meu este mesterul, eu doar i-am furnizat niste schite si l-am ajutat aplicarea baitului si a lacului protector (Helios parca).
Nu stiu detalii tehnice dar il intreb - stiu ca a turnat fundatie de beton in care a fixat stalpii si structura podelei a fost reglata folosind polobocul.
Podeaua este facuta din dusumea speciala de exterior cumparata de la Hornbach, fixata pe structura grizi tot din lemn tratat cumparate tot de la Hornbach. Toate imbinarile la 90 de grade sunt facute folosind profile metalice luate din Brico.
In rest totul a fost dat cu bait (cam de 2 ori) si peste am aplicat lac.
Am apucat sa fac cateva poze in timpul constructiei propriu-zise, daca sunt de ajutor detalii tehnice cu mare placere vi le pot furniza.
http://picasaweb.google.com/gradinar200 ... 9250861842
 

Fleur

Active Member
Daca vrei s-o imbraci f compact poti pune caprifoi care iti va tine bine de umbra si creste rapid, ca sa nu spun cat de bine miroase. Nu stiu cat de bine se va impaca cu celelalte ca este cam invaziv :)
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Fleur, caprifoi se mai numeste si Mana Maicii Domnului?
Am pus pe gardul din spatele casei o tufa si ma gandeam sa pun si niste vita canadiana (parthenocissus)...vreo doua tufe.
Multumesc, imi place si mie foarte mult :D
 

emundin

Member
eu sunt curios daca lampele alea solare fac lumina noaptea sa stiu si eu daca sunt rentabile:) Frumoasa gradina spor la treaba o sa pun si eu poze cu noua gradinita tocmai terminata
 

Viovett

Member
Daca vrei " sa luminezi" pui lampi cu bec, lampile solare nu lumineaza cine stie ce ( as compara ce am eu cu lampile f mici de veghe puse in camerele copiilor :D ). Eu am cumparat acu' vreo patru ani unele de la Practiker dar e posibil ( chiar sper :rofl: ) ca intre timp sa fi aparut si marfa de mai buna calitate.
 

mihai63

Member
Pur si simplu lampile astea solare nu fac altceva decat sa-ti sublinieze aleile.Eu cred ca sunt dragute si cam atat :)
 

emundin

Member
eu am in gradina cu bec insa ma gandeam acuma unde am facut micile gradinite sa pun cateva de jur-imprejur insa costa cam mult daca as pune la toate gradinitele :)
 

Viovett

Member
Pai problema e usor de rezolvat :D , daca vrei sa se vada bine plantele pui becuri daca vrei sa le "sugerezi" lampi solare.
Si din dif de bani iti iei o lanterna cu dinam :rofl:

Serios vbind nu sunt o mare investitie -ia-ti un set de ...sa zicem sase si pune-le...si apoi decizi daca e ok sau nu, "cu lampa-n gradina" nu teoretic :rofl:
 
se gasesc si lampi solare mai puternice (astea-s de 1,5 V) de 3V , 4,5 V , 6V . si dau lumina mai multa ,sunt un pic mai scumpe
 

emundin

Member
Iata cum arata gradina :
<img src="http://inlinethumb60.webshots.com/44923/2086711220104780198S425x425Q85.jpg" alt="DSC00564"> <img src="http://inlinethumb11.webshots.com/42826/2276802710104780198S425x425Q85.jpg" alt="DSC00565"> <img src="http://inlinethumb64.webshots.com/44031/2687763580104780198S425x425Q85.jpg" alt="DSC00566">

Albumul este :
http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 5562FXfylg


aici vedeti toate pozele :p
sper sa va placa
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Mie mi-a placut,ma bucur ca ai si un catelus.Esti un mare gradinar si iubitor de animale,si chiar nu am cuvinte.Multumim pentru timpul tau pe care l-ai consumat pentru noi,forumistii.Sa se implineasca toate eforturile tale spre a exemplifica eGradini-le de vis.
 

mihai63

Member
Tot ce am vazut inseamna multa munca si daruire.
Bravo!In afara de asta as vrea sa-ti spun si altceva :Sa-ti placa tie in primul rand :) si atunci totul este OK.
 

emundin

Member
Un gradinar stie... o munca indiferent cat este de grea nu conteaza... ce conteaza este efectul. Cainele a venit ieri de pe camp si L-am adoptat sper sa ii placa aici azi am facut si un barbeque si a fort forarte politicos cu pisicile ... pup noapte buna!!!!
 

Sparow

Member
Emundin! Ai incercat sa faci o poza de ansamblu cu gradina +iazuul tau?As fi curios cum se imbina una cu cealalta.La mine mai astept sa infloreasca trandafirii dupa aia o sa fac o tentativa.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus