Fuchsia - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

camic

Member
Sunt adevarate bijuterii fucsiile tale RADUIZOL.

Ia sa vedeti si piticutele mele cat sunt de harnice....una a avut nevoie sa fie legata ca nu mai poate tine florile:
http://i207.photobucket.com/albums/bb30 ... C04212.jpg
http://i207.photobucket.com/albums/bb30 ... C04211.jpg

http://i207.photobucket.com/albums/bb30 ... C04210.jpg
http://i207.photobucket.com/albums/bb30 ... C04209.jpg
http://i207.photobucket.com/albums/bb30 ... C04208.jpg

Cand le-am luat de la piata erau foarte mici....acum nu ma mai satur sa le privesc....mi se par niste flori tare dragalase.
 

Gaia

Member
gabi_gabriella a spus:
Am vazut si eu in Belgia, o multime de fucsii ..la toate casele si chiar si intr-un parc si el mergea extraordinar de bine
Cred ca le prieste clima de acolo
Da intr-adevar este alt tip de clima verile sunt o idee mai racoroase si ploua foarte mult (primavara asta a fost totusi o exceptie, a luat-o razna clima peste tot).
Si eu le tin in plin soare din lipsa de spatiu si nu patesc nimic doar daca este foarte cald si am uitat sa le ud de dimineata sau in seara precedenta se lasa un pic de parca le e sete dar isi revin imediat cand nu mai e soare si le dau apa. Fiind afara in soare si vant trebuie sa le ud zilnic.
Revenind la clima din tarile de jos, nu numai ca vara e mai rece dar si iarna e mai cald, cel putin in Belgia iarna se mentine pe la 0-1 grade Celsius si minima e de -5 grade dar se intampla super rar.
Am si eu o fuchsie in gradina:
http://s165.photobucket.com/albums/u73/ ... G_1830.jpg
http://s165.photobucket.com/albums/u73/ ... G_1857.jpg
deocamdata doar cativa boboci s-a deschis, insa se va umple de flori, desi florile sunt micute sunt f multe. Ca ingrijiri, toamna e taiata scurt, f aproape de sol, iar primavara dau lastari si se face ditamai tufa. Am de gand sa incerc si cu fuchsii cu flori mai mari, mai pretentioase.
Ar putea incerca cineva si in Romania, in zone cu ierni mai putin friguroase (poate in Dobrogea?...) , cu o fuchsie cu aspect mai 'salbatic' sa o puna in gradina, a mea nici macar nu e protejata in nici un fel iarna dar daca se pune o punga ceva pe ea ca la smochin sigur merge si in zone mai reci.
 

Hariclea

Member
Sa va spun din experienta mea cu fuchsiile!
In primul rand am observat ca le este bine afara, si nu in casa, nici pe balcon, sau, balcon neinchis. Am observat asta cu o fuchsie care era pe moarte, la mine pe birou si am zis ca oricum nu am ce pierde (in starea in care era saracuta) daca incerc sa o dau afara... si bine am facut, ca si-a revenit complet si acum are boboci multi!!! :rofl:
Soarele nu le prea dauneaza dupa cum am citit eu prin mai multe surse pe net.. in schimb le dauneaza lipsa de apa in combinatie cu soarele, motiv pentru care trebuie udate si mai des daca au parte de soare... eu aproape ca am ajuns la concluzia ca au nevoie de cateva ore de soare (dimineata sau seara) ca sa infloreasca frumos!
 

raduizol

Member
Bravo Hariclea, cred ca te-ai inspirat si din experienta mea cu fuchsiile din curte.
Apropos, s-au prins lastarii de la mine?
 

Hariclea

Member
Eu am spus din experienta mea cu fuchsiile, dupa ce vara trecuta mi-au murit vreo doua in casa... am prins curaj si le-am dat afara cu soare dupa 5. Intr-adevar am vazut si la tine, ca o duc bine la soare si m-am imbarbatat si mai tare... recunosc ca le inspectez in fiecare zi si ma iau fiorii cand vad o funza spre ofilire/ingalbenita/incovoiata... :)

Lastarii s-au prins, majoritatea cel putin, doar doi sunt mai "obositi"... sa vedem ce au de gand! :wink:
 
A

Anonymous

Guest
A inflorit fucsia alba :wink: si inca una rosie :wink: Le tin in afara balconului si uneori le mangaie soarele.
Raduizol, ai avut dreptate, nu am reusit sa prind nici un lastar din frumoasele tale fucsii. Merg personal sa-mi cumpar un ghiveci cu fucsie alb si rosu, imi doresc de mult si nu am parte.
 
D

dyayzh

Guest
Din pacate nu este a mea:( eu am capatat rugand mult o maicuta doar un lastar pe care sper din tot sufletul sa-l prind...fuschia este din "marea sera" de flori a maicutelor de la Agapia...nu va pot descrie cate flori absolut minunate am vazut acolo...m-as calugari pentru 2 zile :wink:
 

Alinuca

Member
Eu am prins un lastar de la Iuliana Ciobanu tinandu-l sub un pet.Ii merge foarte bine si a crescut foarte mult.
 

Hariclea

Member
Dyayzh, doar pentru doua zile te-ai calugari... in conditiile unor flori cum arata fuchsia aceea? ... daca te gandesti serios, te insotesc bucuroasa! :rofl:
 
D

dyayzh

Guest
Hariclea sa fi vazut aleea de agapathusi albastri...sau zecile de culori de muscate.....merita odihna 2 zile pe acolo :wink:
iar lastarul de fuschie l-am pus in pamant sub pet...sper din suflet sa am o sansa sa se prinda.
 

manuela

Member
fucsii

Radu nici la mine nu s-a prins niciuna dintre fucsii. Poate ai tu mana mai buna ca mine si imi prinzi tu :oops:
Multumesc anticipat!
 

Hariclea

Member
Ana-Maria, eu vad poza cu fuchsia, mai incearca si tu, ca poate e la tine problema...
Avatarul... da... :rofl: e tigrutza mea :wink:
 

Hariclea

Member
gata am rescris... sper ca acum se vede...
ciudat era ca la mine se deschidea fara probleme... ce ti-e si cu treburile astea... :roll:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus