La noi in Maramures se gaseste in arii naturale protejate. Am facut prostia sa iau un bulb acum vreo 10 ani si sa-l aduc acasa. L-am plantat in ghiveci si l-am tinut in balcon deschis peste iarna, chiar daca ghiveciul parea gol (partile aeriene erau uscate de mai mult timp). Mi-a facut surpriza ca in primavara sa infloreasca in ghiveciul respectiv. Din pacate acest lucru s-a intampla o singura data, dupa care bulbul a putrezit (aici a fost de vina entuziasmul meu, dupa ce aproape uitasem ce am in ghiveciul respectiv, asa ca, de bucurie, l-am udat din belsug in ideea de a pastra pamantul umed "ca in padure"). In gradina inca nu am incercat, desi am intentionat recent sa cumpar de la Kaufland sau Dedeman daca gasesc bulbi, insa nu vad nici un motiv pt care nu ar iesi, mai ales daca sunt lasate peste iarna in gradina, ca sa treaca peste perioada rece. Totusi, e o planta care creste la noi si parerea mea e ca ar avea nevoie de conditii asemanatoare cu cele necesare si pentru ghiocei, care infloresc si in padure si in gradini..