A
Anonymous
Guest
Fainarea este denumirea generica a unei boli produse de mai multe microorganisme. Ascomycetes, Ord Erysiphales. Ele au caracteristici comune ... si bineinteles printre fungicide se gasesc niste substante care actioneaza, in masura mai mare sau mai mica, asupra intregii grupe de ciuperci.
Atacul lor se manifesta de regula prin mici puncte de ingalbenire, apoi prin aparitia unui puf alb pe ambele fete ale frunzei, iar in final pete necrotice de la galben spre maro sub acest puf. Infectia are loc de obicei la temperaturi moderate .. 18-22 grade Celsius in conditii de umiditate 50-90% (destul de mare intervalul).
Combaterea fainarii se face chimic, inca de la primele semne ale bolii, cu produse ca Topsin, Tilt, Shavit, Systhane .. etc ... (nu si Alliete), respectand concentratiile indicate pe eticheta. In caz ca pe eticheta nu vedeti planta voastra .. cel mai bine puneti o intrebare pe forum.
Atacul lor se manifesta de regula prin mici puncte de ingalbenire, apoi prin aparitia unui puf alb pe ambele fete ale frunzei, iar in final pete necrotice de la galben spre maro sub acest puf. Infectia are loc de obicei la temperaturi moderate .. 18-22 grade Celsius in conditii de umiditate 50-90% (destul de mare intervalul).
Combaterea fainarii se face chimic, inca de la primele semne ale bolii, cu produse ca Topsin, Tilt, Shavit, Systhane .. etc ... (nu si Alliete), respectand concentratiile indicate pe eticheta. In caz ca pe eticheta nu vedeti planta voastra .. cel mai bine puneti o intrebare pe forum.