Discutii Trandafiri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

gabrielais

Active Member
la noi azi e soare si destul de caldut...sper sa ramana asa vremea :)
dupa cum bine a zis Roxana, la noi nu vine frigul :)
 

ghia_don

Active Member
Si eu sper sa nu se raceasca prea tare, ca tocmai m-a apucat taiatul trandafirilor inainte de a veni avertizarea :( . Norocul meu ca nu m-am apucat sa-i si dezmusuroiesc..
 

taia

Active Member
Marti cand am vazut Forsythia inflorita, m-am echipat corespunzator cu foarfeci,si in gradina cu mine, ca de cand asteptam semnalul ! Am curatat pe ici,pe colo de frunze vestejite, si am apucat sa tai primul trandafir care mi-a iesit in cale ( un pomisor), cand primesc un telefon de la o cunostinta, care-mi spune printre altele ca vremea se va raci tare ,la sfarsit de saptamana.Am lasat tot si am venit la computer sa vad.Si bineanteles ca am avut ce vedea.Am strans uneltele si cu asta s-a terminat cu taiatul.Trandafirul cu pricina l-am imbracat din nou de iarna, si sper ca nu va suferi prea tare.Restul sunt inca musuroiti, ca din cauza ploilor interminabile nu am facut nimic.
 

anette_b

Member
multumesc pt raspuns !
deci cei musuroiti scapa sigur chiar daca pierd ceva muguri. dar am niste mini-roze care nu sunt musuroiti deloc (nici nu stiam daca pot trece de iarna) si sunt plini de muguri , nu sunt frunzulite deschise inca. sa le pun un pet de 5 litri sa ii acopar?
 

taia

Active Member
Sa speram ca va fi bine.Ma ingrijoreaza cel mai tare ziua de duminica ,fiindca va fi frig si soare, si din experienta mea, dauneaza mai mult decat zapada.
 

belisima

Well-Known Member
:( :cry: am pus pe cativa cate o galeata in cap sau niste mranita,pe cei mai amarati care au doar un mufgure plecat...
 
vreau sa mut un trandafir de 3 ani , maricel . Problema e ca are lastarei de vreo 3 cm , e cumva prea tarziu si sa las operatiunea asta pentru la toamna( sincer nu as vrea asa ) :gandit: ?
 

miki70

Active Member
Eu am mutat si mai infrunziti ca,nd eram nestiutoare in ale gradinaritului si cu apa f f multa s-au prins. Ai tai dc au lastari mici cred ca merge.
 

Rose

Active Member
Mikishor, cum se simt trandafirasii dupa noaptea trecuta? Mie imi cam tremura budigaii pt ca tati deja i-a dezmusuroit, coafat, aranjat, tocmai bine pt inghetat :cry: Nu-mi pare rau decat de englezestii de la bulgar ca tare piperati au mai fost...bine si de ceilalti ca tare m-am "atasat" de ei!
 

miki70

Active Member
Nicoleta la mine totul e ok, nu a inghetat nimic dar eu nu am dezmusuroit trandafirii plantati in toamna. Astea stiu ca se dezmusuroiesc abia cand lastarii ies 5-6 cm din musuroi.
 

gabrielais

Active Member
nici la mine nu e niciunul afectat de frig, dar nici temperatura nu a scazut mult la noi...mugurii nefiind porniti prea mult a fost ok, nu au inghetat; musuroaiele nici eu nu le desfac pana in aprilie, la cei mici si la cei sensibili, ca cei mai mari nu au probleme
 

Roxana Peled

Active Member
Pune-ne ca ne plac astea "de groaza" :rofl:
Si ai mei trandafiri sunt cu lastari si frunze dar nu ma stresez prea tare ca in Bucuresti nu e chiar atat de frig iar de zapada nici nu incape vorba.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus