Discutii Trandafiri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

geodezia

Well-Known Member
aha simbata fac baie urgent la pomi ca si astia pleaca zglobi urgent azi de la soare sararira pilcuri pilcuri de lalele sunt asa incintata sa ma vezi miine cocosata de pachete ...si poimiine purced la pus daca nu chair miine dupa amiaza ca nu ma lasa inima sa nu le pun odata primite rosele de la Maria din toamna deja au lastarei de 5 cm ... au plecat mai aprig decit ceilalti de anu 2 si 3 .. sa nu le fie cu deochi le pun fonda rosie ca ii deochi chiar eu cred
 

gabrielais

Active Member
mai Claudia, la mine si la tine sunt zone de austeritate, dar astia prin sud sunt intr-o primavara adevarata de ceva vreme :D ..numai noi oropsiti ai sortii :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:rofl: Si eu care am ghiocei infloriti de aproape 2 saptamani, cum sa nu casc ochii, ca eu ziceam ca e primavara
 

bradut

Well-Known Member
claude a spus:
Iar va mananca pielea cu taiatul? :eek: Eu nu tai nimic inca :)
Pai clematitele le-ai taiat, Claude! De ce n-ar merge frezati si trandafirii? :rofl:

La mine este inca zapada marisoara. Si, totusi, am facut, sper ca nu o prostie: am taiat clematitele, fiindca prea li se umflasera mugurii. Le-am lasat insa, un picut mai lungi. Nici n-aveam cum altfel, fiindca e strat de zapada.


La trandafiri inca nu ma bag; simt ca este prea frig acum pentru coafare. Ma bucur de iarna care a fost, fiindca mi-a lasat ramurile in pace: sunt verzi si sanatoase.

(Claude, cand tai trandafirii, te anunt. N-am uitat. :D )
 

claude

Well-Known Member
Moderator
bradut a spus:
Si, totusi, am facut, sper ca nu o prostie: am taiat clematitele, fiindca prea li se umflasera mugurii. Le-am lasat insa, un picut mai lungi.
(Claude, cand tai trandafirii, te anunt. N-am uitat. :D )
Ai dreptate, alea le-am taiat :rofl: Dar nu cred ca am facut niciuna o prostie, taindu-le. Eu oricum le-am taiat doar pe cele care umflasera mugurii ;-)

Ce n-ai uitat? Ca eu am uitat :? :rofl:
 

miki70

Active Member
Azi am tuns si eu 3 TH din 4, de al 4-lea am uitat :) . Si cum am bagat forfecuta in ei i-am ciumpavit serios, crengile care voiam sa le las erau maronite la mijloc si uite asa am pornit in jos pana nu a mai ramas nimic de ei :oops: Vai ce priceputa sunt :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:rofl: Miki esti teroare! Da' ma intreb cum de erau inghetati ca ai mei TH sunt toti verzi si mandri, n-au inghetat deloc :?
 

Roxana Peled

Active Member
Iata de ce se tund trandafirii la inflorirea forsitiei :)
Pentru ca pana atunci mugurii viabili au timp sa creasca si in felul asta stii exact pana unde vrei sau poti sa tai. Teoria spune ca primii cativa cm de mugure cresc din lemnul din care e iesit si nu consuma resursele generale ale plantei in asa fel incat chiar daca tai trandafirul dupa ce au inceput sa-i dea un pic frunzele nu il afectezi cu nimic.
 

miki70

Active Member
Claude tijele erau verzi, frumoase iar la mijloc maronite. Aveau si muguri frumosi pe ele dar eu pt ca am citit ca tb sa tai pana nu mai vezi maroniu am taiat si iar taiat pana am ajuns jos. Inainte le desfiintasem pe cele care am crezut eu ca tb taiate, mai subtiri decat un creion, vechi , care veneau in cruce si pac, cele care tb lasate erau maronite :nu-mi_place: Acum am un Pariser Charme ciuntit rau :pumni:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Bineinteles ca nu il afectezi cu nimic, in plus nu risti ca un ger tarziu sa afecteze ultimul mugure de pe lastar, cel deasupra caruia ai taiat ;-)
Da' la faza asta cu taiatul e in fiecare primavara aceeasi poveste, lumea are mancarici dupa iarna si nu se multumeste sa admire ghioceii si cand vad 2 zile primavaratice isi satisfac tendintele de Jack the Ripper si, ca sa nu dea iama in populatie, dau iama in trandafiri :tavalit:
 

Roxana Peled

Active Member
Miki, in opinia mea trandafirii tai nu aveau nimic saracii. Maronirea in interior e probabil o reactie la frig care ar fi trecut odata cu venirea definitiva a caldurii. Acuma, fiind TH poate ca nu se supara asa de rau ca i-ai ciuntit. Asta daca a mai ramas ceva din altoiul ala :rofl:
Daca nu, sa speram ca au un portaltoi frumos :mrgreen:
 

miki70

Active Member
Si zici ca-i trecea maroneala? :pumni: Ceva o sa dea din el, nu cred ca l-am exterminat de tot. O mai am pe Queen Elisabeth netunsa ca am uitat-o :) , pe dansa o tund mai tarziu . Bine ca am uitat-o ca cine stie ce cheliutza ii faceam :rofl:
 

nick1971

Active Member
Doamne, ce mancarici aveti :rofl: anul trecut i-am taiat in aprilie si tot zicea lumea ca ma grabesc, dar in februarie... anul trecut a fost o pb cu forsitia ca saraca a suferit si ea de la geruri. eu stau cuminte, am tuns doar clematitele, fiind tinerele le-am taiat indiferent de grupa
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus