Discutii Trandafiri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

gabrielais

Active Member
uff....ce rau imi pare...am vazut si la mine doar unul de la Lottum, Sombreuil parca...afectat..dar ma astept sa gasesc si altii atacati..azi am stropit cu solutie de sapun pentru paduchii aia (am zis sa nu sar direct cu chimicale) si asa am gasit gargaritele...maine dimineata pregatesc "otravurile" si ii stropesc ca mi-e mila de ei .. :cry:
 

serbo

Member
Si eu am observat la cativa trandafiri ca se usuca varful lastarilor dar nu am observat nicio lighioana. In schimb la irisi am gasit niste monstri in interiorul bobocilor care ii mananca din interior - ceva ce seamana cu o plosnita, paroasa, neagra si cu puncte albe + larve ale acestei chestii. Ca sa nu fiu prea off topic voi pune poze cu monstrul la sanatatea plantelor.
Cat despre trandafiri....m-am panicat si aseara i-am stropit cu Mospilan. Nu stiu daca e bun dar asta aveam prin casa.
 

Rose

Active Member
belisima a spus:
http://violeta86.sunphoto.ro/trandafiri_2012

primul trandafir pe acest an!sunt o mama fericita! :) seamana cu Versilia?probabil e din butas de 2 ani,e prima data cand face floare
Ce copilas frumos, mamico!!!
 

Rose

Active Member
:x Nu stiu de ce, dar tocmai am aflat ca Zephirine de la bulgar s-a uscat! Chiar imi pare rau dupa el! Asta ma face sa cred ca e indicat sa comanzi cate 2 din trandafirii care chiar iti plac!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Lasati-i in pace inca o vreme...sper ca le-ati facut macar un mic musuroi, sa nu coaca soarele lastarii :|
 

belisima

Well-Known Member
si la al meu de la bulgar s-a uscat lastarul :cry: are o creanga verde dar...este ingrozitor de cald!ce sa ii fac?apa are in permanenta.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Il lasi acolo si astepti :mrgreen: Daca are apa si un pic de musuroi va porni, daca nu era mort, va da de sub pamant...
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
si la mine e problema mare cu plantele din gradina , e prea cald pentru luna asta , degeaba cu apa ca nu e de la asta

cred ca lastarii sunt prea tineri si prea moi sa-i arda asa puternic soarele

poate vin ceva ploi si ceva mai multa racoare macar seara :|
 

Camik

Active Member
Cred ca toti avem probleme cu trandafirii...
Am pierdut 5 buc.
Au scapat de iarna si mor acum.
:cry:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Asa e, Dane, caldura asta coace...eu am observat lastari care ieseau din musuroi si soarele puternic ii ardea, efectiv, seara era maro varful, uscat, ca si cum ar fi fost parlit :|
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Si eu am vazut ca incep sa se usuce lastarii la Zephirine si Ferdinand Pichard. Asa ca i-am udat bine si i-am acoperit complet cu pamant ca sa ii protejez de soarele mult prea puternic. Zephirine pare sa fie ok acum, a lastarit din nou ceva mai viguros. Cu FP am unele emotii, pentru ca a avut de la inceput o radacina foarte scurta, 2 fire mai mici de 10 cm. Acum daca nu se prinde, asta e, il mai comand odata la toamna, tot de la bulgar :rofl:. Ceilalti arata foarte bine :D.
 

Rose

Active Member
carmenushka a spus:
Am fost si eu la gradina zilele astea si vreau sa ma laud cu Westerlandul pus anul trecut din lastar de la Bebeiris ca e plin de boboci! A trebuit sa-l scurtez ca a fost afectat peste iarna de ger dar acum e o tufa joasa compacta si plina de bobocei, abia astept sa-l vad inflorit!
Toti lastarii primiti si pusi sub pet s-au prins si sunt bine plecati in vegetatie in schimb din trandafirii plantati cu radacina cred ca aproape jumatate sunt pe lista de pierderi. Cred ca pe viitor o sa pun trandafiri in gradina doar prinsi de mine sub pet :)
Si eu am patit-o: de la Florval niciunul nu a rezistat! In schimb am reusit sa prind cu pet-ul niste trandafiri de la florarie. Acum sa vedem ce-o iesi!
 

Rose

Active Member
Inca o veste proasta am primit in seara asta: nu cred ca voi avea parte nici de Ferdinand Pichard(de la bulgar)...are un singur lastar mic, cam palit.
 

R@MONA

Active Member
Nicoleta, eu nu inteleg ce ti se intampla! Imi pare rau! :( :( :(
Ai mei sunt toti -inca- foarte bine, au pornit bine lastarii.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus