Discutii Trandafiri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

claude

Well-Known Member
Moderator
:eek: Da' ce i-ai facut draga, a dormit in casa azi iarna de a apucat-o deja imbobocitul?
 

anasstasia

Active Member
Eu cred ca i-a facut focul toata iarna, sau a scos soba afara :rofl: Ai nostri abea au pornit si la tine sint si boboci???
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Zau, eu ma uit zilnic la ei sa vad daca au mai dat vreun mugurel si ea vorbeste de boboci :rofl:
 

belisima

Well-Known Member
si eu am un boboc :) cred ca la foc de tabara :? vedem peste vreo 2 saptamani...
mi-am adus aminte sa va zic,am vazut intr-o curte in Popesti Leordeni,ilfov,bucuresti un panou maaare cu Englesh Roses :evil: daca vreti sa cercetati,nu stiu nimic,doar am presupus ca or avea de vanzare,era pe partea dreapta cum vii de la centura,in apropiere de statuie(cine stie,cunoaste) 8)
 

belisima

Well-Known Member
:oops: eram cu shefu' dupa mine,de fapt cu amandoi :rofl: mi-a pierit cheful de shoping ,ca s-a stricat o piesa scumpa la masina si a ramas si domnu' sef fara permis chiar in ziua aia prin bucuresti :roll:
 

dancoman

Member
Din categoria boboci ,am ,,identifiacat,, si eu unul pare-mi-se cica-cica-bum-poc(habar nu am caci au un nume schimbat-sunt din cei la cutie gen,,,,Cambridge Castle,,)...mooooooor sa-i vad floaaaareaaa!!!!!! :D :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Si noi si noi :mrgreen: Ca si eu l-am vazut la dedeman da' am zis ca nu-l iau, astept sa vad ce patiti voi :rofl:
 

dancoman

Member
claude a spus:
Si noi si noi :mrgreen: Ca si eu l-am vazut la dedeman da' am zis ca nu-l iau, astept sa vad ce patiti voi :rofl:
...promit ca primul trandafir pe care am sa-l,,produc,, eu se va numii ,,Cica-cica-bum-poc,,!!! :rofl: :rofl:
 

yellow rose

Member
Imi fac si eu curaj sa va cer o parere: ce credeti despre trandafirii obtinuti din butasi? (cei cu radacina proprie, nu grefati pe maces) Sunt destul de rezistenti? Fac la fel de multe flori ca cei altoiti? M-am lovit de o problema serioasa cu acestia din urma: le dispar din ce in ce mai mult lastarii din altoi si le cresc din ce in ce mai multi lastari din portaltoi. Eu ii tai de sub pamant pe nemernici si ei dau pe alta parte. Poate gresesc cu ceva? Am trandafiri de 6-7 ani care abia daca mai au ramuri.
 

anasstasia

Active Member
Portaltoiul este cel mai puternic si in unele cazuri invinge altoiul.Zimmerman ii prefera pe cei pe radacini proprii, ii considera in timp mai bine dezvoltati si mai rezistenti. E adevarat insa ca teahibrizii nu rezista foarte bine, fiind stiut ca ei sint mai sensibili. Eu abea astept sa pot pune trandafiri sub PET si astfel sa ma pot convinge singura. Zimmerman este insa un nume si am incredere in spusele lui.

Uite la ce ma refer:
http://www.youtube.com/watch?v=SoX3ANls ... ure=relmfu
 

yellow rose

Member
Multumesc Anasstasia!
Am pus acum doi ani sub pet lastari din acei trandafiri care au probleme si au crescut binisor. Nu am vazut prea multe flori de la ei dar au rezistat bine la ger. Poate anul acesta vor arata ce pot :D .
Ma gandeam ca trandafirii urcatori nu vor avea acelasi potential pe radacini proprii. Ei imi dau de furca cel mai mult.
 

anasstasia

Active Member
Ideea este ca noi cind cumparam un trandafir altoit cumparam un trandafir care este in anul 2 sau chiar 3 de viata (atitia ani are portaltoiul), de aceea si aparenta dezvoltare mai buna a acestora, insa impresia este una falsa.
Despre urcatori cred ca rezultate vor fi mai putin reusite daca trandafirul nu este unul rezistent. Eu am ras anul acesta toti urcatorii si toti erau altoiti. Am unul singur nealtoit, este o specie salbatica (are cite 7 frunze nu cite 5), care nu a avut NIMIC. Ramuri de 3 m lungime fara nici o problema, asa ca...tine si de rezistenta ca si zona de incadrare. In general majoritatea urcatorilor pe care ii gasim pe la noi pe piata se incadreaza de la zona 6b in sus, iar iarna ce a trecut a fost de 5b, asa ca e normal sa fi facut ravagii.

Asta e trandafirul care a rezistat:
http://anasstasia.sunphoto.ro/Trandafir ... ut/pagina2

Restul trandafirilor:
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_morti
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Nu conteaza ca e urcator sau nu, depinde de trandafir, eu am un urcator pe radacini proprii care o duce de minune. Sunt unele varietati care merg prost pe radacini proprii pentru ca sunt mai debili de felul lor, multe hibridari succesive, care l-au indepartat tot mai mult de stramosii lui salbatici pot duce la asta, acea varietate avand nevoie de vigoarea si forta furnizata de portaltoi ca sa se dezvolte bine.
Daca plantezi trandafirul altoit cu punctul de altoi la minim 5 cm sub sol apar mai rar probleme cu lastarii dati de portaltoi.
Tu poti sa inradacinezi butasi din orice trandafir pe care il ai, asa o sa vezi care se descurca prost pe radacini proprii.

Cat despre cei pe care i-ai inradacinat si nu ai prea vazut flori de la ei, tu tine cont ca un trandafir pe radacini proprii are nevoie de mai mult timp ca sa se dezvolte, nu are ajutorul portaltoiului. De altfel, si cei altoiti, de la momentul altoirii pana la momentul plantarii trebuie sa treaca 2-3 ani ca sa devina acel trandafir pe care il cumperi tu din magazin si incepe imediat sa produca flori
 

yellow rose

Member
Anasstasia, este tare dragut trandafirul. Imi place cat de mult a inflorit. Daca are si miros...
Am mostenit pe terenul cumparat cativa trandafiri "ca cei ai bunicii" (nu stiu cum se numesc), rosii, parfumati, care nu au fost ingrijiti niciodata si sunt bine.
De inghetat au inghetat toti dar aceia au dat primii.

Claude, ai perfecta dreptate ca cei mici nu pot fi la fel de puternici ca un trandafir de 2-3 ani. Doar ca am emotii :oops:. De obicei plantez trandafirii cumparati destul de adanc, cu zona de altoire sub pamant, dar in timp zona lemnoasa de la suprafata solului a crescut mult si nu mai produce lastari. De aceea portaltoiul ia avant? Poate nici nu i-am taiat foarte corect in trecut.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus