delonix regia

Aura

Member
cred ca al meu e inca mic pt ciupit...dar asa-i...n-o scot la capat cu incapatanarea mea in privinta aceasta.Normal ca nu are conditii sa se dezvolte cum trebuie. Da, iti dau dreptate, am observat, nu numai la copaceii plantati in ghiveci, dar si la arborii din gradina, daca nu le formezi o coroana...ei cresc ... si raman subiri ceea ce iar ar fi nemultumitor.
Multam de sfaturi!
Aura
 

ssara

Member
Nu e chiar asa de mare delonixul,dar isi intinde "crengutele" alea de nu mai poti sa treci pe langa el fara sa il deranjezi :D

PS. Dar nu sti ce entuziasmata eram eu la inceput, pana sa imi dau seama ca e cam greu asa ceva.Cine stie, poate pe viitor in alte conditii .... :)
 

diana999

Active Member
sa va povestec ce-am patzit cu delonixul meu:
...a cazut peste el un tablou si s-a rupt de nu mai avea nici o frunza. Am fost asa de dezamagita...am infipt partea rupta langa tulpina care a ramas in ghiveci.m-am gandit ca ar fi minunat sa faca radacini.daca nu...macar am incercat; si..... :eek: spre surprinderea mea tulpina fara nici o frunza a inceput sa se ramifice. :dans: nu stiu daca si partea verde va face radacini, bine ca macar unul din 2 si-a revenit. :D

Deci Aura potzi sa-l ciupesti linistita :wink: e un luptator.
 

Aura

Member
Normal ca e un luptator...doar e de neam chinez, thailandez :) si ai vazut ce fac astia in filme...prapad. 8)
acum serios, ma bucur tare mult pt ca delonixul tau a rezistat.
Nu te supara pe mine, dar nu am inteles si as vrea sa ma lamuresc..prima data vorbesti de un Delonix...apoi la final sunt doi...
pana aici am inteles "...a cazut peste el un tablou si s-a rupt de nu mai avea nici o frunza. Am fost asa de dezamagita...am infipt partea rupta langa tulpina care a ramas in ghiveci."
"m-am gandit ca ar fi minunat sa faca radacini.daca nu...macar am incercat; si..... spre surprinderea mea tulpina fara nici o frunza a inceput sa se ramifice. " Super!!
aici nu am inteles "nu stiu daca si partea verde va face radacini, bine ca macar unul din 2 si-a revenit. " Care parte verde? ramurica rupta si plantata, presupun. Dar de ce doi? cum unul din doi si-a revenit ?
Si daca ai putea sa pui niste fotografii..multumesc! ca tare mult imi doresc o viata frumusica pt delonixul meu si ciupitul acesta , poate e o solutie...dar as vrea sa vad cum s-a dezvoltat la altii.
Aura
 

Aura

Member
Corect! :D o fotografie face cat 1000 de cuvinte!
Arata binisor Supravietuitorul. Imi pare rau ca a trecut prin asa greutati.
Deci doi inseamna el..si ramica proaspat plantata . E de mult plantata ramurica fara radacina? vad ca se pastreaza verde, proaspata.
Nu stiu, dar eu inca nu l-as ciupi pe al meu...
Multam mult pt fotografie!

Aura
 

Aura

Member
:D pai inseamna ca s-a prins! sa stea asa verde de vreo 2 saptamani ..e ceva, inseamna ca a prins radacinuta :D
Cred ca te-ai ales cu doi! toate spre bine :dans:
Aura
 

ssara

Member
Aura ce mai face delonixul?
Lamuriti-ma si pe mine ca deja am o obsesie .... daca ii ciupesc varful si il fac bonsai si il tin vara in gradina la soare o sa infloresca vreodata in ghiveci??
 

fixpix

Active Member
ssara.... nu sunt expert...dar asa din ce stiu eu, toamna nu prea e indicat sa ciupesti/tunzi plante care stau in ghiveci, sunt exotice si se chinuie in iarna lunga.
chiar daca se ramifica, s-ar putea sa te procopsesti cu ramuri lungi si subtiri din lipsa de lumina destula, caldura destula, etc.
si la chestia cu infloritul lui in ghiveci - zic sa-ti iei adio de la idea asta. n-am vazut nicaieri ca vreo sera, florarie, din RO sau strainatate, nici macar acolo unde e la el acasa - DE VANZARE LA GHIVECI.
Este un copac FOARTE MARE si pe inaltime si pe latime.
poate varianta bonzai. habar n-am.

mai bine incearca cu varietatile similare caesalpinia. astea seamana mult cu delonix si sunt mai mult tufisuri sau copacei mici. ai sanse sa vezi si flori.

CALIN
 

ssara

Member
Da Calin,deci doar vise ... cu delonixu asta,bine ca mi-ai zis.Oricum bonsai nu am eu rabdare sa il fac si nici priceperea necesara.
Cred ca am sa renunt la el.Multumesc pentru raspuns!
 

Aura

Member
I-am curmat zilele..... :cry:
Delonixul meu nu mai e pe lumea aceasta....m-au pus niste dracusori si i-am schimbat ghiveciul....atat i-a fost..... :(

Aura
 

ssara

Member
Eu i-am curmat zilele de buna voie,adica la-m taiat si am lasat doar un bat scurt.Nu stiu daca o sa mai lastareasca ceva de acolo ....
 

estefana

Member
iarna delonix

am tot citit, dar nu m-am lamurit asa ca apelez la specialisti
ce faceti cu delonix-ul iarna?cum sa-l tin eu la 0 grade? ca stau la bloc si am balcon
voi cei care aveti cum il iernati? multumesc
 

pork

Member
Aura a spus:
I-am curmat zilele..... :cry:
Delonixul meu nu mai e pe lumea aceasta....m-au pus niste dracusori si i-am schimbat ghiveciul....atat i-a fost..... :(

Aura
Imi pare rau sa aud, aveai un exemplar simpatic.

@ssara: nu ma pricep eu prea bine, dar nu trebuie sa il tai imediat dupa prima ramurica? (adica asta sa fie limita de jos a taierii)

@estefana: e planta tropicala. Tine-o la caldurica si lumina in casa.
 
Sus