Clematite partea IV

elianna

Well-Known Member
Nu, se tund primavara, prin februarie martie dupa ce apar primii muguri. Se taie deasupra primilor muguri, cam 10 cm de sol.
 

LadyBug

Well-Known Member
iat-o si pe a mea, plantata primavara asta, e luata de la yurta si cand a venit nu avea decat mici mugurasi, s-a dezvoltat foarte repede, chiar daca e mica are deja flori:
 

LadyBug

Well-Known Member
Multumim pentru urari, la noi cred ca e mai cald, insa ieri a fost putina grindina foarte marunta. Totusi, am auzit ca in partea de nord ieri a nins?
 

adrianam

Well-Known Member
Sa-ti traiasca si sa-ti infloreasca Ladybug!
Eu am fost aseara la gradina si am gasit doua clematite care aveau lastari de 10 cm, palite- aproape uscate.
le-am udat dar nu cred ca-si mai revin lastarii respectivi. Sper totusi sa le dea altii din radacina!
Am si eu clematite de grupa 2 cu boboci.
Dar am si altele de grupa 2, care in fiecare an pornesc de jos, nu le rezista deloc lastarii de anul trecut pe care ar trebui sa infloreasca primavara.
In special la The President am observat asta. Dar mai am cateva care sunt al doilea sau al treilea an si tot de jos au pornit, fara sa le tund eu.
 

LadyBug

Well-Known Member
Multumesc!
Interesant, the president e tare capricioasa, o am demult dar niciodata nu s-a dezvoltat asa cum trebuie, inseamna ca nu doar la mine nu-i prieste. Si daca nici la noi nu's ierni blande, oare unde sa fie?
Clematitele palite, au suferit de la soare prea puternic? Asa am patit si eu vara trecuta, erau marisoare dar le-a venit de hac soarele, ca nu puteam sa merg sa le ud prea des, si am facut greseala sa le si plivesc, asa ca se usca pamantul imediat, mai bine le lasam buruienile la radacina, intretineau umezeala. Totusi, anul asta au mai aparut din cele disparute vara, deci sunt sigura ca si ale tale isi vor reveni.
Mai am si eu bobocei la alte clematite :)
 

andreya

Member
Si la mine The President e tare capricioasa. E prima mea clematita, cumparata acum 3 ani daca nu ma insel, si tot amarata e. Si pentru ca vorbiti de clematite care au inflorit sau se pregatesc, eu sunt trista. Am observat ca am doua Pamela Jackman. Una trebuia sa fie Polish Spirit. Nu stiu de ce nu m-am uitat la frunze mai bine.:oops:
 

elianna

Well-Known Member
La mine The President nu face probleme. S-a ramificat destul de bine si e plina de boboci. A trecut bine iarna desi este in bataia vantului si am taiat doar pentru ramificare. Tot 3 ani pot spune ca are ca in primul an a rupt-o cainele de la baza iar in al doilea an am rupt-o eu din greseala. Apoi am mutat-o si e in siguranta.
 

LadyBug

Well-Known Member
E la soare? Eu am The President de vreo 9 sau 10 ani, e de aceasi varsta cu asta: http://orhidee.sunphoto.ro/Clematis/97104955 iar in poza nici nu se vede cat de mare e! in schimba, The President face 2-3 flori pe an, dar e undeva la semi-umbra si nu a crescut deloc asa cum trebuie, ba mai mult, incepe de la zero de multe ori primavara, din pamant, in loc sa continue sa creasca mai departe.
 

elianna

Well-Known Member
Da, florile sunt minunate, mari, cam 12 cm diametrul si o culoare superba.
Anul asta sper sa acopere complet spalierul, partea ei ca alaturi mai am una.
 

adrianam

Well-Known Member
A mea este la soare, insa pamantul este tare si argilos. Atunci cand am plantat-o ar fi trebuit sa-i fac o groapa cat mai mare in care sa-i pun pamant de florarie.
La mine cred ca este al treilea an cand o ia de la zero!
 
Sus