Clematite partea IV

popescu gp

Well-Known Member
la mine majoritatea clematitelor au indicatia a se scurta dupa inghet primavara la cca 30cm de la sol si mai am cateva cu indicatia de scurtare la cca 1m de la sol;din pacate vremea a sters denumirea lor si nu le pot determina.Ma multumesc cu inflorirea lor.
 

nina77

Member
Am si eu cateva clematite inflorite :D .
Arabella, Ville de Lyon,Duchess of Edinburgh, Asao,Dr Ruppel
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
La mine au inflorit continuu toata vara ,fara pauza mititelele, Warshawska(oi fi scris bine? :) ) si Jackmani si bineinteles au flori si acum.Nu in exces dar au...
 

ghia_don

Active Member
Cred ca le-ai udat de au inflorit continuu...la mine tare au suferit de sete..Le-am mai dat si eu apa, dar nu indeajuns..de asta n-au mai inflorit :( ..
 

Dea

Active Member
Superbe clematitele tale nina! :clap: si mai ales inflorite la aceasta data!

Doar una din clematitele mele este cea mai infloricioasa, toata vara a avut flori, iar acum pe terminatiile noilor lastari, da altele, mai din abundenta Nu-i cunosc numele, am pierdut eticheta. Floarea este cu patru sau cinci petale, nu extrem de mare ca si diametru, avand o nuanta de mov-grena inchis catifelat, la inceput, iar pe parcurs nuanta se deschide, prezentand acele irizatii. Dupa iarna, porneste mereu de jos, avand o dezvoltare accelerata.
 

nina77

Member
Multumesc frumos Dea! :D Au incercat ele sa faca flori si pe caldurile acelea mari, dar soarele puternic le usca lastarii noi, acum s-a mai racorit putin si vad ca le merge mai bine.Am o multime de boboci si la Miss Bateman.
Nu stiu cum o cheama pe a ta, dar e tare frumoasa. :D
 

anasstasia

Active Member
Eu sint bucuroasa ca ale mele in mare parte au supravietuit. Cind am ajuns la tara le-am gasit uscate integral, insa dupa 2 saptamini de udari zilnice le-au dat mugurasi noi. Din pacate clematita preferata Teksa nu si-a revenit. Poate totusi in primavara isi revine :(
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Da, unele poze sunt de azi, cele cu picaturi de apa. Si mai am cateva clematite cu bobocei. :D
 

anasstasia

Active Member
Ce frumoase sint...
Eu am ajuns sa respect extrem de mult clematitele dupa ce au supravietuit in aceasta vara in conditii extreme, fara apa.
 

Dea

Active Member
Caramell, ce zici de clematita mea de care vorbeam mai sus , poate fi Romantika? Am impresia ca exista similitudini intre aceasta si Romantika ta. :D

A mai inflorit si aceasta poloneza luata drept Duchess of Edinburgh, care insa nu a mai binevoit sa infloreasca in varianta "floare plina", desi e foarte frumoasa si asa, iar floarea este destul de mare.
 
Sus