Busuiocul

victoria222

Active Member
Mg, poti sa mananci linistit :D e busuioc grecesc sau asa am auzit ca se zice pe la noi. Cand am fost in turcia , intr-o zi am ajuns intr-un orasel mic pe malul unui lac in care oamenii se ocupau cu pescuitul si cu mirodeniile. Erau strazi intregi pline efectiv cu astfel de busuioc pe care il cresteau in tot felul de galeti, vase, si ghivece improvizate. Era exagerat de mult de aceia am presupus ca oamenii il cultiva pentru uscat si vandut. Dar pe langa asta am avut si eu anbul trecut o tufa ca cea din poza a doua si am mancat-o pe toata :)
 

carmenushka

Active Member
Celui din poza a 2-a eu stiu ca-i zice busuioc italienesc :) Hai c-am rezolvat-o! Unul e grecesc, altul italienesc si celalt romanesc. Am si eu in ghiveci 2 firesubtirele. De-abia astept sa creasca sa pot sa pun in salate. A, si mai recomand ceaiul de busuioc! Mai ales acum vara, iese un ice-tea minunat!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
mg, apa sfintita apopii sta limpede nu numai cu ajutorul busuiocului, desi poate ajuta si el, ci, in primul rand, din cauza ca scufunda in el crucea aia de argint, sau unii, de aur, aceste doua metale omorand bacteriile :D :wink:
 

mirela06

Active Member
Asta asa-i, dar ca mai este un factor important si asta s-a dovedit si stiintific...rugaciunea si semnul crucii.
Si uite asa Mg de la o simpla nedumerire ca ce busuioc are sau nu are a ajuns sa afle ca poate sfinti apa nu numai a condimenta sau face ceai cu planta asta minunata.
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020468.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

mg

Member
Da , stiam de busuioc si argint ...
Povestea cu busuiocul este veche ..
Acum mult timp recomandam celor ce au vase de acumulare tampon pt apa , sa agate niste monezi de argint in ele .... acum o anume firma se lauda ca vinde vase tampon cu ioni de argint !!!!!!!! .
Deci stiam asta , cu popa am eu ceva divergente ....
 

mirela06

Active Member
Asta...cam toti avem<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002027D.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

melimeli

Active Member
na,ca am facut si eu poza cu plantatia de busuioc :rofl: langa cred ca e cimbru :? nu stiu exact nu folosesc eu iarba respaectiva(cel putin pana acum nu)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: ce faci soro cu atita busuioc??? :eek: ........Aaaaaaaaaaa..il folosesti la vraji :evil: m-am prins :mrgreen: :rofl: :rofl: :rofl:
 

melimeli

Active Member
:rofl: :rofl: yeep
il folosesc aproape la orice fel de mancare :) ciorbe ,sosuri,papricas,pilaf chiar si carnea o condimentez :wink: busuiocul este cel mai nobil condiment
 

mirela06

Active Member
Maaama, Meeliii :eek: Asa mai zic si eu. Poti face condimentari ale mancarurilor si ceaiuri, si sa miroase frumos in casa , si....cine stie ce popa este aprovizionat cu asa ceva sau vre-o baba vrajitoare. Asata da afacere
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020468.gif" border="0" title="Click to get more."></a><a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002031F.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

melimeli

Active Member
:wink: :rofl:
pt. la iarna il usuc la soare :) acum il folosesc in stare proaspata :salivat: m-am molipsit si eu de la tv paprika ungaria :rofl: aia il folosesc in draci

BUSUIOC
Familie busuioc: Lamiaceae
Origine busuioc: Busuiocul a fost o plantă aromatică foarte cunoscută în Asia, timp de secole. Astăzi, creşte în Europa, în multe varietăţi şi specii.
Caracteristici busuioc: Busuiocul poate creşte până la 50 cm înălţime, în funcţie de climat şi mediu. Busuiocul are frunze opuse, alungite, ascuţite la vârf, bogate în uleirui esenţiale. Busuiocul se găseşte sub numeroase specii şi tipuri, care diferă ca aromă, culoare a frunzelor şi formă.
Zone de creştere busuioc: Pentru a-şi dezvolta aroma la maximum, busuiocul necesită un loc cald şi însorit, cu un sol umed. Scop decorativ busuioc: datorită varietăţii florilor şi a diferitelor sale arome, busuiocul arată foarte bine pe balcoane şi terase. Florile sale reprezintă o atracţie pentru fluturi şi albine.
Utilizare busuioc:
Efecte terapeutice: uleiul esenţial de busuioc calmează nervii şi alungă stresul.
Cosmetică: busuiocul este foarte efficient în menţinerea respiraţiei proaspete. Adăugaţi 1 mână de frunze proaspete de busuioc într-o cană de apă fierbinte , lăsaţi să stea 15 minute şi clătiţi-vă gura cu acest amestec.
Gastronomie: busuiocul este folosit foarte des în bucătăria mediteraneeană. Se adaugă salatelor şi pastelor, dar şi felurilor pe bază de carne şi peşte.
 

mirela06

Active Member
Multumim
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/000203FA.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

mirela06

Active Member
Foarte fain. Felicitari.Maaama ce miros o fi cind treci prin el.Mmmmmmm
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020692.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
 

mirela06

Active Member
Da ,am avut anul trecut. Au fost pe cercelusi apoi s-au extins si la altele.
De speriata am dat cu insecticid, intr-o zi, din acela care se da pt. tintari.Parca Aragon. Este f. tare si in acel moment, de disperare ...asa mi-a venit. Nici ca au mai dat pe acolo. Ah sa nu mint, dupa citeva zile am stropit si cu bordeleza. Apoi, acel sprey si solutia mai sus mentionata or fi facut ele ceva :)
 

mirela06

Active Member
Stiu ca-i aiurea, dar dupa citeva zile si o spalare buna, nu are nimic .Na, acum fiecare cu ceea ce gindeste ca-i bine sau nu :)
 
Sus