Beigli cu nuca[ mac]
aluat :
600 gr faina
1 margarina [ eu folosesc Rama cub]
1 plic drojdie uscata
6 galbenusuri de oua
2 lingurite de zahar
coaja dela 1 lamaie rasa
un praf de sare
faina se amesteca cu drojdia ,zahar , margarina si coaja de lamaie dupa care se adauga galbenusurile
daca aluatul e prea uscat puteti sa adaugati un pic de lapte ,cat sa obtineti un aluat moale usor de lucrat cu el ,formati 6 bile din aluat [ 3 o sa fie umplut cu nuca ,trei cu mac] acoperiti cu un prosop de bucatarie si lasati 30 min ''sa se odihneasca'' in timpul asta faceti umplutura .
umplutura
200 gr nuca +200 gr zahar
200 gr mac +200 gr zahar
6 albusuri de oua
zeama de la 1 lamaie
pt umplutura cu nuca : bateti 3 albusuri de oua cu 200 gr de zahar pana cand obtineti o spuma tare , adauagati zeama de la jumatate de lamaie si adaugati nuca .
la umplutura cu mac procedati la fel .
macul trebuie macinat !
aluatul se intinde subtire in forma de dreptunghi si se unge cu umplura si se ruleaza !
asezati ruladele in tava si le ungeti cu oua[ bateti un oua ca pt omleta ]lasati o jumatate de ora la odihnit si mai ungeti odata ,dupa a doua ungere e bine sa-l mai lasati 30 min dar la rece in frigider sau camara .
se coace cam 30-40 min [ asta in functie de cuptor]
pont : inainte sa le bagati in cuptor ,intepati cu o furculita fiecare rulada in lateral ,asta ca sa nu se crape in timpul coacerii .
nu se deschide usa cuptorului in timpul coacerii.
pofta buna
eu de Craciun fac beigli doar in 24 ca sa se simta mirosul in casa
in plus daca fac cu o zi doua mai repede ,baiatii mei il termina pana cand vin colindatorii