Altoire hibiscus

michaela

Active Member
Gata! Am facut-o si eu... :rofl:
In fond ce am de pierdut??? :) si e a doua oara in viata cand incerc altoirea... prima a fost pe un cires-fara rezultat :)

Dar........ m-am gandit asa: hibiscusul face radacini o ramura-adica are capacitatea asta, dar ciresul....ba :rofl: si.... mi-am facut curaj


Am ales varianta cu taiere in unghi de 45 mi s-a parut mai usor... nu aveam ramuri groase asa ca am facut-o direct in trunchi.... acum... Doamne ajuta!
 

irinabv

Active Member
Moderator
Bafta multa. Suntem cu ochii pe el. :wink: Ma bate si pe mine gandul, dar sa vad ce lastar sa folosesc :?
 

michaela

Active Member
Irina, unul.... lemnificat... :rofl: :rofl:
aaaaa......... si n-am folosit smac :) parafina cu ceara...etc... doar leucoplast... din asta am avut in casa si cum Octavia a folosit folie de alimente.... am zis ca e ok :) :oops:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Eu am numai hibilici mici, sa vad daca pot sa tai ceva. Numai cel rosu e ditamai copacul. Daca tot nu face flori rosii, il pedepsesc sa faca unele de alta culoare. :rofl: Poate se sperie si moare. :rofl:
 

sicora fabian

Active Member
Am altoit si eu azi un hibiscus.
Doua altoaie in copultie (ca si Michaela) si unul dupa metoda tasmaniana - - altoiul este lastarul de deasupra, inainte de a fi legat.
Acum . . . rabdare!
 

sicora fabian

Active Member
La altoire, bafta depinde mult de acuratetea executiei. Copulatia nu mi-a reusit niciodata! :( Asa ca . . bafta tuturor! Oculatia nu merge pentru ca se dezlipeste greu coaja! :x
 

michaela

Active Member
pai da.... dar poate n-ai altoit hibiscus... la copacii frunctiferi... eu stiu.... vezi deja iti caut si scuze :rofl:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Cu ce taiati tulpina? Trebuie taiata coaja, sau tulpina in doua si acolo bagat lastarul? Maine vreau sa ma apuc de treaba :)
 

sicora fabian

Active Member
Irinuco, mai ai răbdare 2 săptămâni! Suntem mai mulţi care am altoit şi vom prezenta rezultatele, urmând să alegi metoda optimă. Eu nu am altoit în despicătură, dar poţi încerca tu. Da, se face o pană la altoi şi se întroduce în despicătura din portaltoi. Voi face azi şi în despicătură, sper!
 

irinabv

Active Member
Moderator
Fabiane, ce ma tot inghiontesti de la start? :x Ti-e frica de concurenta? :gandit: :rofl: Atunci bafta va doresc, ca eu o sa lucrez pe ascuns :rofl:
 

michaela

Active Member
Eu am taiat cu cutter-ul- unul nou.... dar... precizie tot nu am avut.... sau... asa zic eu :) aveam mana ca de lemn- cel putin la primul, am corectat taietura pe butas- adica am taiat din nou :) ...dar dupa aia... "s-a uns" :evil:
 

michaela

Active Member
da... insa eu n-am "retezat" tot trunchiul :) ci doar am introdus altoiul pe trunchi.... acum... vedem ce iese :)
 
Sus