interval
Active Member
Cum se face palinca de prune, pere, mere, cirese, gutui, fructe de padure, coacaze, scoruse, jenupar, etc
Cum se face palinca de prune am priceput eu. In mare, se ia tzuica si se mai chinuie o data la foc mic. Uneori chiar de doua ori. Am insa vaga impresie ca cine mi-a spus, a uitat sa-mi spuna si cateva lucruri esentiale, adica ceea ce era mai important.
Cat despre palinca obtinuta din mere, pere, cirese, gutui, coacaze, corcoduse, scoruse, fructe de padure, jenupar, si altele am inteles ca este dichis mare. Treaba incepe cu butoaiele in care se pune la fermentat, continua cu perioada de fermentatie, si cu o gramada de lucruri care adunate cap la cap dau nectarul zeilor.
Asa ca, frati ardeleni, sariti si lamuriti treaba, ca e pacat sa nu va laudati mestesugul
Cum se face palinca de prune am priceput eu. In mare, se ia tzuica si se mai chinuie o data la foc mic. Uneori chiar de doua ori. Am insa vaga impresie ca cine mi-a spus, a uitat sa-mi spuna si cateva lucruri esentiale, adica ceea ce era mai important.
Cat despre palinca obtinuta din mere, pere, cirese, gutui, coacaze, corcoduse, scoruse, fructe de padure, jenupar, si altele am inteles ca este dichis mare. Treaba incepe cu butoaiele in care se pune la fermentat, continua cu perioada de fermentatie, si cu o gramada de lucruri care adunate cap la cap dau nectarul zeilor.
Asa ca, frati ardeleni, sariti si lamuriti treaba, ca e pacat sa nu va laudati mestesugul