Uriasul Amorphophallus

Simina

Active Member
florisiplante
Trimis: Vin 01 Dec 2006 9:08 am

Buna Attila,
Sigur am vazut in albumul tau ca ai si tu Amorpho. Este o planta pe care si eu o indragesc f mult, o planta bizara si uluitoare in acelasi timp. Asa este ne bucura de 2 ori intr-un am. Sa stii ca la mine un bulb a inflorit in ianurarie, am obsevat ca depinde mult de temperatura la care este tinut bulbul. Exista o zi in perioada de crestere a florii in care la mine creste 12 cm in 24 ore. In decursul anilor i-am facut un grafic .
Sunt nerabdatoare sa vad si cea de-a doua varianta pe care o ai.
Astept pozele.
 

Simina

Active Member
Attila
Trimis: Sam 02 Dec 2006 5:20 pm

florisiplante,Buna seara
Cam asa arata acum o parte dintre bulbi dar pun numai linkul mare si acolo vei gasi si floare si bulbi cam amestecat aici este varianta ciudata http://s47.photobucket.com/albums/f173/ ... MasBudos1/
difera si forma cartofului si normal si floarea si mirosul mult mai beton
Si aici cea obisnuita http://s47.photobucket.com/albums/f173/ ... /Budinagy/

Cred ca din amandoua variante am sa vand o parte cel putin ce a ramas ca trebuie sa trimit si afara la niste cunostinte de pe elte forumuri in germania ,olanda ,canada ,suedia si in ungaria
 

florisiplante

New Member
Trebuie sa stiti ca nu este deloc o planta care te incomodeaza.
Chiar in perioada iernii nu ocupa loc si poti tine celelalte plante, ea fiind sub forma de bulb.
Sigur ca la noi nu va atinge 40 kg, nu are conditiile naturale la mine maximum sunt 3 kg, iar inaltimea maxima a florii a fost de 1.70 m.
 

florisiplante

New Member
bibacj a spus:
Cand ar trebui sa ii punem in pamant?
Depinde la ce temperatura este tinut bulbul. Daca temperatura este mai ridicata 22-23C varful bulbului va incepe sa creasca, semn ca vrea sa fie pus in ghiveci. Perioada ar fi 15 martie inceputul lui aprilie. Dar cel mai bun semn este crestere varfului. Atunci este gata de pus in ghiveci.
 

florisiplante

New Member
Pt. Attila,
Bulbii eu ii plantez asa: cei mici la o adancime de 2 cm, nu mai mult, cei mari cam la 5-6 cm. Dupa ce cresc daca radacinile ies afara mai completez cu pamant. Metoda o flosesc de cand ii am si nu am dat gres.
Am zis ca pun poze cu cei infloriti dar nu am avut timp de sedinta foto, nu-ti spun cat de frumosi sunt, florile sunt perfecte. INSA i-am pus la rece. :D
Pt. Mirela
Si eu cred ca e alta planta ce ai luat, Amorpho nu are tulpina lemnoasa. Cat ai dat pe el? Nu cumva e cocos?
 

zamfira

Member
Florisiplante spunea ca atunci cand face floarea nu trebuie pus in pamant, deabea dupa aceea , ca sa faca umbreluta si sa creasca :)
 

florisiplante

New Member
Amorphophallus konjac are si efecte terapeutice, contine o substanta numita Glucomannan folosita in industria farmaceutica.

schlucky daca ai pe cineva in Bucuresti prin care sa-ti trimit un bulb imi spui. Inca mai am pana nu ii pun la ghiveci.
 

raduizol

Member
Am si eu o nedumerire si anume: cu toate ca am 2 bulbi mari de amorphophallus konyac, niciodata nu au crescut mai multe tulpini din acelasi bulb. Vi s-a mai intamplat asa ceva? Si mai departe intrebarea este: ce se va intampla la iarna, vor iesi mai multe flori din acelasi bulb?
http://raduizol.sunphoto.ro/Amorphophal ... EYIXVXACVK
http://raduizol.sunphoto.ro/Amorphophal ... BXJENLSPCG

Iar aici mai jos vedeti o mini pepiniera:
http://raduizol.sunphoto.ro/Amorphophal ... GQCYBQDFPK
http://raduizol.sunphoto.ro/Amorphophal ... KGSAUUCFFW
http://raduizol.sunphoto.ro/Amorphophal ... NFSUHCMLRK
 

attila

Member
Aha deci ai avut un singur bulb'
Si din aia au iesit mai multe ?? asa inca nu am vazut dar poate n si mie asa se va intampla ca poza de ieri care ma face de ras si aia tot un singur bulb era .
Vom vedea la toamna :wink:
 
D

dyayzh

Guest
Am fost fata cuminte si o draga forumista m-a rasplatit cu bulbisori de amorpho :D ii pun in pamant si astept sa faca radacinute??
 

bibacj

Member
dyayzh a spus:
Am fost fata cuminte si o draga forumista m-a rasplatit cu bulbisori de amorpho :D ii pun in pamant si astept sa faca radacinute??
Nu se pune in pamant decat cand apare mugurasul din bulb.
 
D

dyayzh

Guest
Multumesc. Atunci ii tin la caldura si lumina si astept muguras.
 

marean

Active Member
Arata minunat!
Al meu e micut,are vreo 2 cm in diametru,il am de vreo 5 saptamani si l-am plantat de vreo luna (avea un muguras de 1/2 cm ),insa de atunci nu face absolut nimic :? :( .Acum l-am scos la geam sa ia aer si sa aiba mai multa lumina,poate asa se va convinge sa-si scoata capul afara .
Nici nu l-am plantat adanc,am pus cam 1 cm de pamant peste,deci nu se chinuie sa iasa de sub o tona de pamant...vreo sugestie?
 

marean

Active Member
Ei bine,de la ultima postare,amorphul a crescut spectaculos de repede,cam intr-o saptamana s-a dezvoltat complet,chiar m-a surprins placut !
Asa arata http://marean.sunphoto.ro/Balariute_200 ... NUGPJBPXPX ,insa acuma,varfurile au inceput sa se usuce,iar culoarea verde jad a umbrelei s-a decolarat,insa,au aparut 2 noi puiuti,la asta chiar nu ma asteptam http://marean.sunphoto.ro/Balariute_200 ... QRRGIBTBMX (aici e doar primul,la 2 zile dupa poza asta,a aparut si al 2lea) .
Intrebarea mea e daca e normala inceperea intrarii in repaos inca de pe acuma,si ce sa fac cu puiutii,trebuie scosi si ei din ghiveci si iernati,sau ii las in vegetatie,sa creasca ?
Multumesc mult !!!
 
Sus