ulm chinezesc

lorisl

Member
Am deschis un nou topic, ca daca il puneam langa ulmu ala a lui vali mi se facea ciuda ca am dat bani pe al meu:D
poze cu noul meu ulm:


Va rog sa veniti cu ceva idei de formare, deocamdata il las cateva zile asa dezordonat sa se adapteze la noua lui casa.pareri sfaturi? :)
Poate se incumeta vali sa mai dea un sfat si o parere :oops:
 

vali

Active Member
Moderator
lorisl a spus:
Poate se incumeta vali sa mai dea un sfat si o parere :oops:
Vali nu se mai incumeta :D . La o identificare de specie, la alte prostii, e altceva... Dar la modelari si treburi serioase, e nevoie de o autoritate in domeniu pentru a invata ceva ca lumea.
 

bandi87

Member
eu l-as lasa sa-si creeze multe ramuri incat acele spatii goale intre ramurile groase sa scada in marime.....

Dar na...asta as face eu :) ...daca nu stii ce sa faci cu el..mai bine mai lasal un pic fara sa te atingi de el...poate peste vreo saptamana-doua cand mergi pe la vc si treci pe langa el.."haa...la asta nu m-am gandit inca...undei foarfeca?!"
 

lorisl

Member
pai de atins nu ma ating de el deloc cel putin o saptamana.Apoi o sa il tund de lastarii aia lungi ca intra prea multa energie in ei.Si cam atat fac anul asta, il las pe balcon iarna si tot ce vreau ii sa traiasca :( .Daca se adapteaza si trece peste iarna o sa incerc sa fac un informal upright, cu crengi bine definite si pernite de alea pe fiecare creanga si la varful lui o sa las o portiune de copac fara frunze, dezvelita.cam asa ma gandeam:

ce ziceti?(sa imi scuzati dexteritatea cu mouseu)

P.S. Ba flo mai srie si tu pe forum ca daca numa imi zici pe mess nu invata cei care o sa citeasca ulterior :)
 

redknee

Member
Mie-mi place idea ta... da important e sa-ti placa tie... poa sa zica Tokugawa Iemitsu ca nu e ok cat timp tie-ti place... asa ca la treaba cu dansul! :)
 

DracuMic

Member
unde l-ai gasit ma? :rofl: :rofl: :rofl:
presupun ca nu ai fost beat cand ai dat banii pe el... :mrgreen:
pai ce se tot spune pe forumuri? schimba-i izmenele ca o fi vechi si murdare si taie-i nuielele alea ca imediat se aduna de o impletitura buna.
S-apoi vezi tu ce-i mai faci......
ce ai desenat tu acolo numai peste vre-o 200 de ani poti scoate.!
hai noroc si-o vara calda.
 

lorisl

Member
pai nu ii schimb ma budigaii acuma, il las sa isi revina un pic, la fel si cu crenjjjjjile alea.Oricum si daca as vrea sa ii schimb pamantu n-am cu ce, ca de vreo 3 luni ne tot adunam sa facem o comanda la "piese" si inca nu ne-am inteles :( .

P.S.l-am facut pe DM sa mai dea cu "postu", is bun nu? :)
 

sicora fabian

Active Member
AP

Eu i-as da jos macar ultimul etaj, daca nu pe ultimele doua. Din cate se vede, pe primul etaj are destui lastari cu care sa pornesti ce vrei tu sa faci!
 

Sash

Active Member
Re: AP

sicora fabian a spus:
Daca nu-ti pierzi si tu rabdarea, vei reusi, caci ai mana buna si imaginatie !
Daca aluzia este indreptata incotro cred eu, in acel caz n-a fost vorba de pierderea rabdarii.
 

lorisl

Member
Re: AP

sicora fabian a spus:
Eu i-as da jos macar ultimul etaj, daca nu pe ultimele doua. Din cate se vede, pe primul etaj are destui lastari cu care sa pornesti ce vrei tu sa faci!
te referi la "etajele" de jos nu? asa ma gandeam si eu, sa il curat acolo, sa se vada radacinile si partea de jos, eventual ce tai pun la inradacinat ca mi-am luat muschi shpagnum :) Oricum, din pacate numa peste cateva saptamani il curat de lastari si numai la anu incep sa tai din el.Sper sa ma pot abtine ca ma manca in palma :rofl:

Imaginatie am, dar deocamdata numai imaginatie ca nu am realizat nimic cu ea in domeniu bonsailor :(
 

sicora fabian

Active Member
AP

Vrei sa-l faci la 360 de grade? El pare condus cu o singura fata, sa fie privit din partea unde este eticheta.
Nu, despre etajul din varf vorbeam.
 

sicora fabian

Active Member
AP

Privind mai atent fotografia de la baza lui, am impresia ca ai niste putregai acolo. Daca este asa, ai doua variante, ambele exmplificate pe albumul lui vali: Ori il cureti si-l plombezi, ori il cureti si-l decupezi un pic in sus sa para viciat de o furtuna. Inca nu-i timpul pierdut, are cand sa se cicatrizeze pana la toamna. Intreba si pe vali caci in probleme pur tehnice a spus ca se mai implica.
Mi se pare mie sau il tii in casa?
 

lorisl

Member
Re: AP

Te referi la radacina aia nu?pe aia ai vazut putregai?intradevar este, o sa caut in albumu lui vali sa vad daca gasesc si daca ma descurc, daca nu revin :)
As vrea sa il fac 360, da probabil o sa lucrez mai mult pe fata principala, aia cu eticheta.Il tin pe balcon, nu in casa, iarna o sa aiba primu test, sper sa il treaca...
 
Sus