Tundere Beloperone

daisy111

Active Member
Chiar as incerca...dar daca impletesc ramurelele intre ele,la final le leg gu ceva?sau leg inpletitura de un bat? :? ...scuzati,dar nu am inspiratie :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Margaretuto pune un bat (daca ai de bambus e mai estetic) si fa impletitura in jurul lui.Apoi taie virfurile.Sa vezi ca o sa iasa :D frumusel.........
 

daisy111

Active Member
Bat din bambus nu am,dar incerc cu altul...Deci,trebuie sa sucesc cracutele dupa bat :? ...si varfurile vor sta ridicate?sau trebuie sa le leg sa nu cada cum au fost?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pai le cam legi :D usurel ca sa nu ranesti plantuta.Dar si ferm ca sa nu cada. :)
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
l-am tuns, o sa va arat si cum. cat de repede fac o poza. deja nu se mai putea, lastarii se tot lungeau. acum are breton :rofl:
 
A

Anonymous

Guest
daisy111 a spus:
Nu m-ar interesa sa prind decat unul pt ca eu sunt cam ghinionista cu tunderile...adica,cam de fiecare data cand am tuns cea,in scurt timp a decedat si mi-e teama si cu el :roll: deasta intrebam sa reusesc macar unul de rezerva sa am.E tanar ca al am din vara trecuta,era un pui mic mic si cu o floricica prea mare pt el. :D
io am tuns belaperonele in perioada februarie-martie si august-septembrie si i-am pus in apa o parte si o parte in nisip cu punga in cap
 
A

Anonymous

Guest
tunderi

si proportzia de butashi prinsi a fost in ambele cazuri de 70-80%
 

daisy111

Active Member
Al meu arata jalnic :( Chiar daca am incercat sa inpletesc ce se putea,se usuca pe fiecare zi cate putin din diverse cracute :( ...iar ce am incercat sa prind prin ambele moduri,a fost un esec total :( :( Nu stiu ce as mai putea sa-i mai fac,decat sa astept sa fie mai cald afara ca sa-l pot scoate pe balcon si sa mai salvez ce a mai ramas.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Lasa-l potolit .Nu ii mai face absolut nimic.Poate s-a suparat ca l-ai stresat............Fa-te ca nu il observi.Cred ca o sa dea din radacini :D
 

daisy111

Active Member
Il las in pace,dar nu stiu daca pot sa-l scot pe balcon,sau e prea rece si mai trebuie sa astept.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fiindca zici ca este asa plapind eu as zice sa mai astepti citeva zile.Am inteles d ela meteorologi ( :rofl: ) ca se incalzeste constant .
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
beloperonele meu incepe incet-incet sa miste. se pare ca taierile au avut un efect asupra lui.
 

daisy111

Active Member
Ma bucur mult Ruxi ca al tau misca! :D .....Gabiut tare mult imi plac avatarele tale,cel de ieri era mortal,dar si asta de azi...la fel!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
 

sicora fabian

Active Member
AP

Beloperone este foarte pretentios la apa si lumina!
Atat apa stagnanta cat si "seceta" duce la pierderea frunzelor.
Lumina insuficienta, mai ales coroborata cu caldura multa (cazul conditiilor de iarna in apartament) duce la alungirea si ingenuncherea lastarilor, iar soarele direct ii pateaza frunzele.
De obicei se practica butasirea in fiecare an si plantarea a 3 - 4 butasi intr-un giveci pentru a avea plante frumoase, dar daca o vreti pe cea batrana, taiati cate un lastar si dupa ce da din nou, taiati altul. Asa o veti innoi si veti avea si flori.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pentru postarea asta eu personal iti multumesc din inima.Este o planta care imi place /nu am un motiv deosebit :) / si as fi vrut-o stufoasa fiindca dupa cum stiti imi plac plantele-tufa.Iata un mod de a o face asa cum imi place.
Butasirea in ce perioada a anului se face :? ?La a mea deja au inceput sa se coloreze frunzele de virf :oops:
 

sicora fabian

Active Member
a

Am butasit Belloperone tot anul. Cand o lua razna, ii taiam crenguta, o fasonam si o infingeam tot in ghiveci, insa pentru a-i inmulti, cea mai buna perioada este in primavara, odata cu pornirea in vegetatie. Cu placere.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sa inteleg deci (scuze ca insist ca proasta :mrgreen: ) ca se poate taia virful si acum?Cind are "floricele"?
 
Sus