Tratarea pamantului

Blitz

Active Member
Mai oameni buni :wink: , eu am plecat de la un sol foarte alcalin- am mai pus gunoi de la caini :eek: , fara sa stiu ca este acid si pH-ul se reface, m-am chinuit cu tot soiul de resturi de plante, cartofi, varza, cafea, mi-am rupt unghiile, nu am facut nimic corect- si Doamne-ajuta- nu am pierdut nicio planta, iar solul din gradinutza mea arata acum mult mai bine :D

Nu ma dau specialista, dar cred ca scopul discutiilor noastre este ca toate "blondele" (si atentie: iezista si barbati blonzi) este sa mai invete cate ceva. Si azi m-am chinuit sa ingrop din plantele taiate (am tuns petunia mare :| ca nu se mai putea altfel) si am pus inainte de a acoperi cu pamant o galeata de apa in care am dizolvat drojdie :oops:

Nu stiu ce sa spun- nu sunt de meserie (si atunci de ce imi bag textu' in discutii :oops: ), dar haideti sa mai folosim bunul simt de gospodina/gospodar :wink:

Ca nu iese perfect din prima- na si ce? Ne bucuram de ce am realizat cu manutele noastre (fara unghii :rofl: :rofl: :rofl: ).

Sa nu fie cu suparare :oops:
 
A

Anonymous

Guest
@Blitz, te rog nu mai pomeni de blonde :rofl: ....sotia mea este chiar blonda (fara coloranti) si nu se incadreaza in presupusul targhet. Mai turuie ea ca-i "blonda", dar nu tine.
Revenind la chestiune, nu-mi bat capul cu solul. Daca chiar nu-i bun pentru gazon, aduc o masina cu pamint, in rest, pt. plante fac gaura cu mult mai mare si o umplu ca pamint de buna calitate. Am efectuat plantari cu succes si in zone care aveau pamint de umplutura din constructii (pamint amestecat cu moloz, caramida sfarimata, sticla sparta, PET-uri, cutii de bere, etc).
Ideal ar fi ca sa-ti cam iasa din prima, cel mai tare te "frigi" la gazon.
Pui atita suflet ca sa sapi si sa nivelezi terenul, sa indepartezi buruienile, sa-l insamintezi, sa-l tasezi, apoi sa-l uzi...si dupa o saptamina te trezesti cu niste frumuseti de dicotile.
Clipa aia e cumplita.
 

Blitz

Active Member
Si chiar crezi ca ma intereseaza sa refac "Wembley" la mine acasa? Doresc o legatura "verde" intre diferite plante (mai ales trandafiri care imi plac dar nu stiu si nici nu imi pasa cum ii cheama :oops: ), si daca nu este gazon "perfect" ma bucur (si poate chiar mai mult) de un inceput de poienita :D Nu ca ar da bine "peisagistic", ma simt eu mai "acasa" :wink:

Si chestia cu "blondele"- eu chiar sunt blonda (unii zic saten f. deschis) si savurez mult de tot bancurile cu blondele :rofl: :rofl: :rofl:

Salutari sotiei din partea unei "blonde" :rofl: :rofl: :rofl:
 

sicora fabian

Active Member
Doi+, iar ati fentat intrebarea! Sau sa inteleg (citind printre randuri) ca propuneti o solutie radicala?
Unde-s cele ieftine pe care v-ati laudat ca le propuneti?
Blitz a propus chiar mai multe solutii viabile si nu se lauda ca da sfaturi "profesionaliste"!
Nu va intreb ce inseamna "profesionalism" caci iar nu veti raspunde la intrebare! :)
 
A

Anonymous

Guest
:rofl: ....si ea savureaza, iar cind face cite-o boroboata, zice repede :"is blonda".
Vai de capul celui care se ia dupa chestia asta. :D

"Legatura verde", este recomandata de toti peisagistii seriosi. Ramine ca fiecare sa stabilesca cit doreste de perfect sa fie acel gazon. In definitv si o banala iarba, poate fi foarte frumoasa. De ce nu ?
Va inteleg foarte bine, nu de putine ori un gazon perfect, crispeaza. Da senzatia ca este rece, distant, anormal...
Teren de golf.


i le transmit, o sa zimbeasca. :rose:
 
Sus