Tehnici de plantare pe stanca

vali

Active Member
Moderator
popan vasile a spus:
Mamaaa... ce mari si tari ne dam cu aceste tzuki si juji :rofl: :rofl: :rofl: .
Pai n-am avut incotro! Am folosit termenii japonezi, pt ca sunt vizibil diferiti de echivalentii in engleza ("root over rock" sau "root on rock"), ori de cei in romana ("radacini pe stanca" sau "radacini in stanca")...
Desi suna asemanator, stilurile (si tehnicile de formare) sunt total diferite.

popan vasile a spus:
Multumesc, multumim de link-uri, le cunosc,...
Cu placere, imi pare rau ca n-am putut sa vin cu ceva nou.
 

DracuMic

Member
Vasile daca ma iei asa din start ma faci sa ma apuc de crescut muscate si trandafiri in ghiveci :rofl: (glumesc).
De mic copil tata ma invatat sa fiu optimist si daca am de gand sa fac ceva e foarte bine sa incerc.Ce nu am aratat sau poate nu se vede in fotografie e ca intra tulpina orizontala si bucata aia de lemn exista un spatiu de 0.5 centimetrii,care,in urmatoarele saptamani va fi umplut cu ceva...stii tu ce,acolo se vor dezvolta radacinile...acum doar am inceput ideea respectiva.
Si mai este o planta in cutia aia de inghetata care sunt sigur ca pe viitor ma va ajuta foarte mult in ceea ce vreau sa fac.!
Pe undeva pot sa zic ca am ceva emotii cu ingrosarea,ma gandesc ca poate nu o sa-mi creasca toate la fel dar asta nu-ar fi o problema.....
promit sa pun si alte poze cu constructia finala in momentul in care gasesc un hormon pe masura in Clujul asta saracacios.!




PS. oare Vali de ce nu ma critica? :)
 
Nu astepta tu ca Vali sa te critice :) , Vali nu critica, Vali explica... :eek: poate nu trebuia sa vorbesc in numele lui... :oops:
Nici eu n-am criticat, mi-am expus doar parerea in legatura cu acest subiect... :) .
Ovidiu n-ar trebuii sa ceri moderatorilor sa deschida un topic numai pentr-u aceasta planta, presimt ca pe viitor vor mai fii discutii in legatura cu el, si aici pe acest post va fii greu de urmarit...
Vasile
 

vali

Active Member
Moderator
popan vasile a spus:
Vali acel multumesc le cunosc n-am spuso din rautate :oops:
Vasile
Pai stiu... Dar crezi ca raspunsul meu a fost reactia la o posibila rautate? Am spus ca-mi pare rau ca nu pot veni cu mai mult, pentru ca nu am gasit nimic de Doamne-ajuta pe net, inafara de link-urile alea.
Vasile, stii ce-am observat (nu acum, mai demult)? De cate ori scriu fara emoticonuri, ramane in urma asa... o nesiguranta, o chestie de genul "oare ce-o fi vrut asta sa spuna?..."

Si de-al dracu scriu si-acum tot fara emoticonuri, na! Sa vad ce reactii voi starni.

DM-ule, referitor la ficusul tau culcat pe-o parte, si eu l-as vedea mai degraba tot ca pe-un grup de copacei ce rasar dintr-un trunchi culcat, in stilul "pluta" (ikadabuki), vezi: http://www.en.bonsaiempire.com/html/sty ... abuki.html . fara acel lemn de sub el.
In alta ordine de idei, lemnul mort si ficusii nu prea "fac casa" de regula, deci un eventual tanuki ar cam iesi din discutie...
Dar, asa cum am mai spus in alte randuri, nu trebuie sa te iei dupa tot ce citesti. Daca tu ai pornit pe o idee si simti ca poti dezvolta ceva interesant, mergi inainte. Nu ai ce pierde...

Daca stau si ma gandesc, mai mult de trei sferturi din experienta mea se bazeaza pe incercari similare. La vremea cand le faceam, daca as fi avut unde sa intreb si as fi primit sfaturi sau pareri ca cele de mai sus, probabil l-as fi trimis pe respectivul... "la tine".
Acum sunt eu in postura de a da astfel de sfaturi si, deci, imi asum si riscul de a fi "trimis" si de a nu se tine cont de ele.

In concluzie, daca stii sigur ce vrei, baga-te!
 

DracuMic

Member
Da mai Vasile piatra ai ? Si daca da,de unde? e dinaia veritabila de la mama ei de acasa sau autohtona slefuita de ape?
Am un coleg geolog de meserie,om fain si ia-m zis intr-o zi de tuful vulcanic....cica este pe aici pe linga Cluj si mi-a mai spus ca acolo se gasesc roci vulcanice foarte ciudate....i-am aratat azi ceva poze cu peisaje Saikai si Ishitsuki de pe net si mi-a spu omu ce sunt asemanatoare......ce poti spune de asta.....din punctul meu de vedere nu cred ca numai la japonezi se gasesc bolovani buni si akadama si tuf...etc..
La ce relief variat avem noi cred ca pe undeva i si intrecem....
sa revenim la bolovan..... :) :) :) ni-l arati :) :) :)
 
Lasa ovidiu ca o sa vezi si piatra :) ... care e ditamai bolovanul :rofl: ... toate la impul potrivit.
Akadama nu cred sa avem in Romania, nu stiu nici o localitate cu acest nume :rofl: , dar in schimb avem argila vulcanica destula...
Vasile
 

DracuMic

Member
Aoleuuuu :eek: :eek: :eek:
Sper ca nu ai furat pietroiu din butoiu cu varza al lui doamna,ca nu mai mananci zama calda doua luni....presupun si eu... :rofl: :rofl: :rofl:
Oricum a mea cand aude de magazine cu profil agricol-floricol-verzituri dinastea se ia de cap si o tuleste la raionu de haine :rofl: :rofl:
tare curios m-is io din fire dom`le acu sa ma intelegi si tu..!
fur din stanga - dreapta ce pot sa cresc si io mare. :)
 

flo_flu

Member
stiu ca sunt off-topic, dar hai sa ne intalnim sa le facem cunostinta si cat ele stau la raioanele de haine noi mai dam o fuga (cu cardul bineinteles :) ) la plante poate si la padure, nu de alta dar si la mine e la fel
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:eek: Nici pietrele nu sint obisnuite la voi????????Ca si eu am unele prin curte :wink: De cariera,nu oricum :)
Ele,pietrele adica,nu sunt cu cariera ci din cariera :rofl:

In fine ,ma bagai si eu ca musculita de.........varza :oops: .Dar va citesc constiincios :D
 
stiu ca sunt off-topic, dar hai sa ne intalnim sa le facem cunostinta si cat ele stau la raioanele de haine noi mai dam o fuga (cu cardul bineinteles ) la plante poate si la padure, nu de alta dar si la mine e la fel
Mai baieti oare peste tot la bonsaisti(ma gandesc la barbati) e la fel... ar trebuii sa intrebam floraritele cum procedeaza ele cand vor sa cumpere o floare, si barbatii lor se comporta ca doamnele noastre, va spun ca si a mea e la fel ca ale voastre... nor fii fost ele candva, undeva colege la vre-un seminar antibonsai :rofl: :rofl: :rofl:
 
Sus