Taierea clematitelor

sarselia

Active Member
Moderator
Wooow voi v-ati apucat de taieri...Musai trebuie sa fac si eu operatiunea asta pentru ca am observat si eu ca daca le tund intr-adevar infloresc mult mai spectaculos si mai bogat.
Asa ca trebuie sa trec si eu la treaba :D
 

angela draganoiu

Active Member
voi vorbiti de taieri da' nu mai aveti zapada ?, ca la mine in curte este si, mai ales, era geruita. si se anuntau in continuare ninsori.
cred ca o voi taia, am o Ville de Lyon, pe la jumatatea lui martie ca poate pana atunci se duce zapada si nici nu mai sint temperaturi sub zero noaptea.
 

popescu gp

Well-Known Member
Ei am taiat majoritatea clematitelor,mai am 4 de taiat si trandafirii si apoi sa finisez curatenia din gradina si gata cu ea;as fi terminat dar in ziua urmatoare dupa ce am pornit actiunea a plouat si acum se anunta si ceva vreme mai rea ,asa ca aman pentru saptamana viitoare cand sper sa inchei actiunea gradina.
 

gabrielais

Active Member
Caramell a spus:
Felicitari! Vei vedea ca le va merge din ce in ce mai bine. Eu anul trecut am facut cateva experimente scu tunderea clematitelor si am ajuns la concluzia ca tunderea lor e cel mai bun tratament pentru ele.
multumesc, Carmen! :hug: noroc cu voi, ca iar ramaneau si le tundeam aiurea si cand mugurii erau foarte mari... ;-)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Da, fiecare procedeaza in functie de particularitatile gradinii sale. Ideea insa este aceeasi: clematitele se ramifica pe nodul sub taietura.
Alex, chiar daca le vei taia mereu mai sus, vei vedea ca vor mai da si de jos tije, in timp. Nu insa la fel de bogat si de repede ca atunci cand sunt taiate.
 

maxie

Member
Help : credeti ca e momentul sa tai maine clematitele de grupa 3 sau sa mai astept 1-2 saptamani ?
Zona Bucuresti,sud ( spre Mihailesti).
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Incepe sa fie prea cald. Nu mai astepta cu taiatul lor, altfel vor porni mugurii si nu le vei mai putea taia.
 

belisima

Well-Known Member
azi am "zgarmat" pe langa clematite,deci andromeda cred ca s-a dat pe brazda ,am taiat-o de jos dar are muguri plus o creanga marcotata plina de muguri,warszaka nike e fata buna,da cu gramada de jos,pe madam le coultre cred ca am taiat-o prea jos,n-am lasat niciun mugure :pauza: ...pe arabela am despartit-o din radacina si cred ca nu i-a placut ,nu mai vad nimic jos :cry: ...si cam asa,trebuie neaparat sa iau o westerplate si apoi ma linistesc! :mincinos:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Violeta, nu dispera, si ele mai au muguri destui sub pamant la nivelul radacinilor. Nu umbla la ele, ai incredere ca pana la urma vor aparea si mugurii. Trebuie doar sa aiba timp sa mai creasca putin, si dupa cum se arata vremea, nu cred ca vei avea mult de asteptat :D.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Gata!!!Am taiat si eu clematitele mele.Unele au muguri dolofani chiar ...2 din cele puse anul trecut :? hm....mai anemic dar astept.Sunt increzatoare :) .
 

gabriela61

Member
clematitele mele puse anul trecut au muguri si chiar dolofani,sa tai de deasupra ultimului muguras?Dar aveam una din aceea mov obisnuita si aceea nu are nici urma de mugure si este cea mai batrana.Sa-i iasa mai tarziu?
:oops:
 

PEPE

New Member
Anul trecut am cumparat si eu trei clematite: Princess Diana, Cardinal Rouge si Multi blue, pe care le-am pantat afara. Peste vara nu au avut o evolutie spectaculoasa, primele doua au facut cateva flori sporadic. Peste iarna le-am lasat afara iar acum tufele par uscate. Oare ce-o fi cu ele, au murit de tot sau urmeaza sa le dea lastari??? Ce sa fac cu ele, cum sa le tai. Nici urma de muguri asa cum spuneti voi ca deja au ale voastre.
 

gabrielais

Active Member
Pepe, au stat in ghivece afara? daca au fost plantate in gradina si inca nu au muguri mai asteapta putin, dar daca au muguri porniti, tai deasupra primei perechi de muguri sanatosi; eu le-am tuns zero pe toate ca sa se ramifice frumos :)
 

PEPE

New Member
Nu, n-au fost in ghiveci. Le-am plantat deodata in pamant. Astept, dar nu se vede nimic. Deci trebuie intai sa dea lastarii si apoi tunse. Eu ma gandeam sa le tai deja tulpinile uscate, dar acum o sa mai astept. Sper sa mai fie in viata!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Pepe, pot sa para uscate, dar ele sa fie verzi in interior...rupe un varf de lastar si o sa vezi daca e uscata sau verde.
 
Sus