Suculente inflorite

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Promiteam, Gino, ca mai vin cu vesti despre crassula falcata, insa se lasa asteptata inflorirea. Dupa mai bine de 2 saptamani, inflorescenta e mult mai mare si a crescut si in inaltime, dar nici urma de flori deschise. Insa nu duc lipsa de rabdare! Si crassula ovata se lasa mult asteptata. Dureaza cam 2 luni de la primele semne pana la primele flori.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
In sfarsit ma pot tine de promisiunea facuta tie, Gino! Crasula falcata e in sfarsit in floare. A crescut mult in inaltime, buchetul de flori e mare, bogat, florile - asa cum era de asteptat- sunt mititele. Iat-o:



O alta suculenta, tot o roscovana : euphorbia mili, ma incanta non-stop cu florile ei. Din toamna trecuta nu a incetat sa faca flori. Chiar si iarna, in locul de repaus s-a incapatanat sa infloreasca, asa ca nu pot sa nu o laud!
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Crasula falcata e minunata, felicitari!! Si Euphorbia imi place foarte mult, e o planta tare cumsecade si care infloreste fara prea mari pretentii.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ma bucur ca va place. Am in colectia mea de plante mai multe crassule. Cand le-am luat m-a atras aspectul plantelor, forma frunzelor, faptul ca ovata are aspectul unui "bonsai", iar la falcata mi-a placut forma alungita a frunzelor, coloritul si dispunerea lor. Habar n-aveam ca pot sa incante si prin flori, obisnuita fiind de la celelalte plante decorative prin frunze ca florile sa fie putin semnificative. Desi ambele fac flori foarte mici (cele ale ovatei sunt inca mari comparativ cu ale falcatei), acestea sunt tare gingase si se afla dispuse in buchet, ceea ce le da un aspect aparte.
Ovata infloreste iarna daca are conditiile necesare, dar poate genera un adevarat spectacol cand alte plante ierneaza de zor. Nu mica mi-a fost incantarea asta iarna cand am vazut pomisorul albindu-se:



Falcata ma incanta fiindca infloreste vara, fara sa aiba nevoie de conditii speciale. Buchetul ei de flori e imens pe langa al ovatei, chiar daca e format din flori mult mai mici. Culoarea sa aprinsa capteaza atentia de departe. Iata poze cu varful infloririi.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Inflorite astazi:
Faucaria lupina


Euphorbia tubiglans


Portulacaria afra variegata

 

fixpix

Active Member
O "aloitza" draguta... nu stiu cum ii zice.
Micuta dar s-a pus pe inflorit.

Inainte de inflorire


In camera (am adus cateva suculente inauntru de pe pervaz... din cauza ploilor)
 

Camik

Active Member
Ieri am primit o bucata de ( ...) are tepi...
Nu are radacini si nu stiu cum se numeste.
As vrea sa stiu mai multe despre el.Multumesc anticipat de raspuns!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Un gen de care eu sunt indragostita :echeveria.
Mi-au inflorit si mie aceste frumusele;de fapt o frumusica in mai multe exemplare :
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Delicate si in acelasi timp atractive flori! Daca echeveria "spune" multe prin forma si culoare, florile sunt un plus neasteptat si ofera in acelasi timp un contrast binevenit! :D
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Umbland prin calculator am gasit fotografii cu unele suculente inflorite, m-am gandit sa le fac vedete si sa impartasesc cu altii bucuria.
Trichodiadema densum


Crassula cv. Moonglow, inflorita din luna august pana in februarie.


Sedum nussbannerianus, inflorit prima data la mine. Il am din 2009.

 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Crassula are o forma tare deosebita, asa compacta si geometrica! Florile ... de aceeasi delicatete specifica florilor de crassula! Nu imi dau bine seama de culoare. Sunt albe?

Cu buchetelul de sedum, m-ai contrariat! Seamana atat de bine cu cele de crassula ovata! Am vazut flori roz, cyclam, ori galbene de sedum, dar nu si albe pana acum. Superbe! :clap:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Da, Crassula e deosebita. Acum au inceput frunzele de la baza sa se usuce un pic. Ar trebui sa-i schimb si ghiveciul cred ca a ramas mic, dar apoi unde o pun? Deocamdata azi le-am dat afara la aer si soare dupa amiaza. :dans:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Astazi va prezint o suculenta rara pe meleagurile noastre si destul de ciudatica, in sensul ca floarea nu se deschide mai mult decat e in foto, dar apoi dupa o perioada de timp ii apar bace care banuiesc ca au seminte in ele.
O cheama Dischidia pectenoides si arata asa:

 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Si eu cand le-am vazut m-am uitat ciudat :eek: .... apoi m-am obisnuit :whew: . Partea curioasa este ca se simt bine acolo, radacinile sunt mici, firave si nu sufera din cauza spatiului.
 
Sus