Multumesc pentru aprecieri. Dupa cum ati vazut prin post am fost un pic dezamagit cand am primit buzunarele romanesti care nu au nici o legatura cu cele vazute initial de mine, dar a iesit bine pana la urma (si mult mai ieftin
)
miki70 a spus:
A iesit frumos, imi place cel mai mult primul buzunar de sus de la colt, ce planta este aceea?
Cum stii cand trebuie sa pui apa? Neavand farfurie de scurgere nu baltesc radacinile in buzunare?
Cele de sus sunt Tradescantia spathacea sau Moses in the Cradle, Oysterplant, Boatlily, Moses-in-a-boat, o varianta mai mica (nu are frunzele asa de mari, este mai compacta). Initial le-am pus la plesneala acolo dar pana la urma arata incredibil de bine. Cat priveste udarea, folosesc un pahar de plastic si pun cate unul in fiecare buzunar (2 la cele duble) dupa care prin metoda "deget in pamant" verific umiditatea pentru urmatoarea udare. Dupa cum ai observat, faptul ca nu au scurgere, poate duce repede la udare excesiva dar cu putina atentie e usor de evitat. Asa cum am mai spus, am folosit perlit in compozitia substratului pentru a mai diminua efectele baltirii.