Proiecte de gradina

calin123

Member
Deoarece deocamdata o vezi ca pe o cabana de week-end , primul lucru ingradeste-l apoi gindeste-te ca ai o suprafata mare .Salcii pe marginea lacului da , gard viu da ( ceva ce este autohton vezi si http://egradini.ro/forum/viewtopic.php? ... highlight= ) , livada da ( primavara majoritatea pomilor fructiferi in floare sunt o splendoare gindeste-te numai la cires ,cais ,mar ce flori au ) .
! perioada optima de plantare toamna tarziu deci putin timp mai ai pt planificare :) .
 

Ioana

Member
Dragii mei,

Revin la viata (2 luni nu am avut net :( ) cu o intrebare: daca ierbicidez o curte, exista riscul ca substanta sa ajunga si in gradina? Curtea este pietruita acum vreo 20 de ani si a crescut iarba si troscot desupra. Gradina incepe la 50 de cm de curte (sunt paralele pe o distanta de 16 metri). Este posibil ca apa sa imi duca substanta in gradina si sa imi moara florile? Si curtea si gardina au curgere catre drum, deci nu se duce apa dintre una spre alta.

Multumesc mult.

Ioana
 

yca

Member
nu pot sa-ti dau un sfat de specialist dar daca ierbicidezi manual nu o sa afecteze in nici un caz gradina din apropiere .
 

v.cristina

Active Member
depinde cu ce substanta si oricum eu te sfatuiesc sa citesti foarte bine instructiunile si sa le respecti
Cat despre buruienile care ies prin pietris eu le-am starpit cu otet amestecat cu apa....adevarul este ca mi-a luat ceva timp pana le-am ucis pe toate :evil:
 

calin123

Member
daca nu stropesti tu plantele din gradina nu se intimpla nimic , majoritatea ierbicidelor totale pe care le cunosc eu se inactiveaza pe sol in 0,5-2 ore deci nu are cum sa se miste substanta ierbicida odata cu apa de ploaie .
 

Floria

Active Member
A folosit cineva un program (soft) de planificare a gradinii ? tot cauta pe net si nu gasesc niciunul free
 

Blitz

Active Member
Specialista in domeniul soft-uri de gradina (de fapt peisagistica) este Aleynad care, din cate mi-a povestit, a colaborat cu Alfa.

Sigur fetele te vor ajuta cu sfaturi :D
 

alfa

Active Member
Mda, noi atunci am folosit Realtime Landscaping Photo, in care poti sa faci amenajarea direct peste o fotografie a gradinii tale, dar nu e free decat versiunea demo..... Dar daca ai un ajutor priceput.... :wink: :)
 

Floria

Active Member
Multumesc frumos Alfa. Poate voi reusi sa gasesc un program free pentru ca ma tot gandesc sa reorganizez altfel gradina si este greu sa mi-o imaginezi cum ar putea arata. Cu un program as avea posibilitatea sa incerc mai multe variante , inainte da a incepe sa-mi mut plantele.
 
Sus