Primul meu terariu (ruxitzika)

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
In 2006 am avut prima tentativa de a realiza un terariu cu plante carnivore. Acesta a fost:Spun a fost pentru ca bucuria nu a durat mult. Experienta cu plantele carnivore fiind zero in acel moment nu am prea cunoscut nevoile acestora si in careva luni le-am pierdut pe toate. Cu toate acestea am sa va spun care au fost etapele de realizare ale terarului:

-achizitionarea recipientului dintr-un petshop. dimensiuni: L=40cm, l=20cm, h=25cm. Material: plastic transparent cu capac cu orificii de aerisire
-primul strat cu grosimea de 5-6cm a fost din bile de argila care sa nu lase apa sa stagneze in pamant
-peste bilele de agila, pe toata suprafata am pus o folie impotriva buruienilor sterpeliata de la locul de munca de atunci :) rolul ei fiind sa separe substratul de bilele de argila expandate
-am asternut substratul cu grosimea de 10cm, in el introducand plantele (Dionea si Sarracenia)
-pentru decor am pus si cateva pietre albe, cochilii de melci si conuri de brad
 

bundazsz

New Member
buna Ruxi, si acum ca le mai cunosti, oricum mai bine ca si atunci, in 2006, nu te-ai gandit sa mai faci o incercare ????

Sau duci lipsa de idei????

ciao ciao
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
De la" reinodarea" amorului cu suculentele :) m-am tot uitat pe net dupa felurite aranjamente cu ele.Asa am ajuns sa ma hotarasc in a face un mini terariu.Un borcan cu capac (cred ca il voi lasa deschis ) ,pietre,carbune,pamint amestec si citeva plantute + niste spartura de scoici pentru ornament.Am si un acvariu dezafectat.Cred ca il voi folosi tot la asa ceva dar...la primavara.
 

bundazsz

New Member
Bravo Ruxi, foarte frumos :) abia astept sa fie gata si la mine vivariul, dar probabil in primavara, o sa fie bestial :) Chameleon, testoasa, plante carnivore, si multe altele :) o sa fie nebunie :)
 

lelia

Well-Known Member
:rofl: domnisora Ruxi-Gabiuta :clap:
Imi place mult prima poza ! plantutele adapostite intr-o casusa de sticla si ,,uitate'' intr-un decor feeric :visator:
 
Sus