Primavara?

vali

Active Member
Moderator
Vasele-s din hartie si ciment, fara nisip.
Sagina-i o buruiana, probabil de-aia n-ai prea auzit de ea.
 

Mar1vs

Member
cipikkus a spus:
E vreun stand anume, sau doar la florariile din petrodava?
Multumesc de pont
Este un stand la ultimul etaj cu diverse chestii, majoritatea traditionale romanesti. Are si strachinute de care iti vorbeam, care pot fi usor adaptate ca vaze de bonsai. Cred.

In fine, eu iti recomand sa cauti ai intai prin florarii, cum ti-am mai zis, si in cazul in care nu gasesti nimic, te duci si in Petrodava. A, si din auzite iti spun ca s-ar putea sa aiba la Praktiker sau Dedeman; ba chiar si in Metro. Poti incerca si acolo, da' nu garantez nimic.

Felicitari pentru copacei, dl. Vali! Si vasele par foarte naturale, ca de piatra!
 

ovi2210

New Member
Super tare vasul din prima fotografie. asa ceva am vazut la Walter Pall, niste vase facute de un polonez, pare-mi-se. Super tare aranjamentul! Felicitari!
 

vali

Active Member
Moderator
Felul in care ramane balconul dupa ce lucrez, e tot "in materie de bonsai" si crede-ma, nu e deloc placut la vedere :) .
Acum serios, eu va arat numai ce-i "pentru export", iar ciurucurile le tin doar pentru mine. Probabil ca de-aia va place. :)
 

pork

Member
Poti sa ne arati si ciurucurile, eventual invatam "asa nu" :) Oricum ar fi, din fiecare copacel (al tau sau al lui x sau al lui y) eu cred ca invatam ceva.
Si pana la urma, un copacel, oricare ar fi el, urat nu poate fi..
 

vali

Active Member
Moderator
Eu cred, si am crezut intotdeauna, ca cel mai bine inveti de la copaceii tai!
Forumurile sunt un loc de intalnire in care putem face schimb de idei, sau ne putem da in stamba, dar atat!
Cine vrea sa invete, crede-ma, invata singur, fatza in fatza cu planta! E singura modalitate! Si un profesor de-ai avea, tot nu ti-ar da mura-n gura, tot nu ti-ar spune totul. Te-ar lasa sa-ti rupi gatul incercand, fiind convins ca asa iti va ramane ceva in cap. :D
 

pork

Member
Foarte de acord cu tine, insa cateodata te ajuta in idei, informatii, scapa copaceii tai de unele operatii care le-ar "da in cap"...cel putin ai mei au scapat de unele "idei" de-ale mele nepotrivite.
 

vali

Active Member
Moderator
Discutia a pornit de la afirmatia lui cipikkus ca tot ce am eu in materie de bonsai e placut la vedere. Eu am spus ca am si ciurucuri, in sensul de plante complet nelucrate, plante "mama" de pe care au fost marcotate segmente, butasi pusi la inradacinat si care nu sunt altceva decat niste betze, etc. Deci, chestii care (chiar daca tin tot de bonsai) pot fi orice altceva, dar numai "placute la vedere" nu. Nu este vorba de lucruri din care sa se invete ceva, nici macar de greseli din care sa se traga invataminte.
Pur si simplu, sunt marafeturile din culise :)
 

pork

Member
Au inflorit deja ? :eek:
Cred ca te bucura enorm :) Abia astept sa incerc marcotajul in primavara pe cativa copacei prin gradina, poate reusesc ceva si pe anii viitori voi avea si eu flori :)
 

pork

Member
flo_flu a spus:
pe asta l-am prostit ca vine primavara....

Asta-i tei nu? Frunzele raman asa sau cresc la dimensiunile normale? Caci drept sa spun, la dimensiunea asta arata grozav per ansamblu.
 

flo_flu

Member
pork a spus:
Asta-i tei nu? Frunzele raman asa sau cresc la dimensiunile normale? Caci drept sa spun, la dimensiunea asta arata grozav per ansamblu.

Nu cresc cu mult mai mari, iar in vara ii mai fac si o defoliere.

ovi2210 a spus:
sal Flp! Ma bucur ca la Cj a venit deja primavara. Vad ca i-ai schimbat si vasul. Arata foarte bine!
Inca nu a venit primavara (si eu o astept ), dar pe asta l-am adus in casa, intr-o camera neincalzita
 
Sus