Pomi fructiferi - discutii generale

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Si la noi se zice ca nu se taie in Brumar ca pe acolo intra gerul , vorba batraneasca dar de mare cugetare :)
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Pentru ca sunt tinut in casa de o boala care mi-a dat un pic planurile peste cap sunt curios sa stiu cum stati cu sezonul 2015:
Ati inceput taierile, stropiti sau poate planuiti sa mai plantati ceva? Ce mai aduce anul 2015 prin livezi?
 
Ultima editare:

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu stau prost, n-am inceput nimic, astept sa treaca valul asta de frig sa pot face stropirea cuprica! Anul trecut m-am organizat mai bine, am facut cuprul spre iarna si primavara am mai avut doar Confidorul, acum sa vad ce va face vremea, ca asta. Cu taierile mai incolo, ca la mine e zona mai rece, nu ma grabesc.
 

dan_6393

Member
Eu am taiat merii si corcodusul luna trecuta in fereastra aia de caldura. Saptamana viitoare cred ca pot termina ca, cica, se indreapta vremea
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Ufff !!!!!!!!:sweating: Credeam ca am ramas ultimul. Eu planuisem multe pentru februarie dar pana acum vremea a fost potrivnica. Se pare ca din week-endul asta incolo vremea se indreapta si se pot face multe prin livezi.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Super Dan. Multumim:hug:. O sa creez un topic de linkuri utile si o sa incep cu asta. Daca mai ai si altele sa le postezi te rog acolo.
 

dan_6393

Member
Se pare ca de ceva vreme si ParadisVerde a adoptat o pozitie asemanatoare:-materiale explicite, pe intelesul pasionatilor incepatori
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Da este o treaba buna pe care ar trebui sa o faca toti cei care comercializează plante. Uite de exemplu eu am cumpărat de ani buni pomi fructiferi, arbusti si diverse alte plante de la o pepiniera de lângă Craiova- Pepiniera Carcea. Este acolo o doamna patroana - inginer horticol care nu te lasă pana nu-ti tine teoria plantarii si îngrijirii plantelor pe care le iei de la ea. Iti da si brosuri cu fiecare planta, cu tratamente ... plus numărul dansei de mobil pentru orice problema sau sfat. Si pentru asta RESPECT!
 

kriss

Member
Ati luat pomi fructiferi de la Yurta sau Ciumbrud? V-au iesit ca pe eticheta?
As vrea sa iau in primavara un cires din Bucuresti, Ploiesti sau Campina si nu stiu de la ce firma. As vrea sa am sanse sa iasa soiul pe care il cumpar.
 

happy

Active Member
Ciumbrud sunt ceva mai seriosi,la Yurta deja este mare afacere si calitatea este indoielnica.
 

kriss

Member
Multumesc pentru raspuns!
Asa banuiam si eu, dar speram sa ma insel.
Gaseam mai usor pomi de la Yurta. M-am fript cu un trandafir de la ei care trebuia sa fie lila, dar a iesit rosu. Si vroiam sa stiu daca sunt la fel de "seriosi" si la pomi.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Eu cred ca prin zona dumneavoastra imposibil sa nu fie vreo pepiniera autorizata. Eu personal am mai mare incredere. In general aici gasiti si oameni care se pricep, stiu ce merge mai bine in zona, pomii sunt deja adaptati la zona dumneavoastra (nu scosi fortat din vegetatie, plimbati prin jumatate de tara ...) plus ca stii si de la cine iei. Iar chestia cu sa iasa exact ce luati e poveste lunga. In general ce am luat din comert e 50-50. Sau pe acolo.
 

kriss

Member
Eu am nevoie de vreo 2 pomi si nici nu stiu daca toate pepinierele vand la bucata. La mine e primul an de plantat pomi si nu ma pricep. De unde stiu care sunt pepinierele autorizate?

PS: am vorbit acum la pomifructiferi.ro si cel mai probabil voi lua de la ei in primavara.
 
Ultima editare:

kriss

Member
geodezia: Ai fost multumita de pomifructiferi.ro?
Am sunat acum la pomifructiferi si am vorbit pentru primavara. Ii pot ridica personal.
 

geodezia

Well-Known Member
na s-au prins si eu pun in fiecare an pomi cite 2=3=4 pian la 10 ca in rest cheltui pe bulbi m-au dezamagit cumplit cei de la yurta
pomi mari frumosi dar au murit cred ca pomi nu trebuie sa fie asa mari cind ii pun
cind am luat mai micii nu au fost probleme s-au prins cei mari de la yurta toti fara exceptie au dat coltul
tot incerc sa gasesc cais care sa infloresca tirziu ca ce am infloresc devreme si nu vad nici un fruct
deci si anul asta voi pune un cais sper sa nu fie doar pentru frunze si asta deja am 3 pentru frunze
mai iau niste peri vreo 2 cires 1 bcu si visin tot 1 buc
nu stiu de ce tot imeri cumparati au fost diferiti de ce era afisat eu am vrut mereu ala grena bot de iepure si mereu au facut altfel de fructe
dar consider ca orice pom e bine venit daca s-a prins in rapciugosul meu de pamint
 
Sus