polemici vechi

DracuMic

Member
Hmmm.....ciudat discurs domnilor.
Tovarasu Hoinar,incerc sa scriu gramatical,sunt si eu ardelean si poate ma aseman cu vasile(scriu ca si tine cu litere mici),sper sa nu ma injuri cumva si sa scrasnesti din dinti in fata monitorului.
"Hai dom`le ai ajuns cutzu la stana altuia?"
Eu unul am obiceiul sa pornesc unele dispute pe unde trec,se pare ca am pornito si pe asta,pe Vali l-am atins in punctul G si omu si-a dat drumul.......uite cum a penalizat pe unii!!!
Subsemnatul, am inteles destul de bine ce avea sa zica,am inteles ca omul cu gramada de cunostinte sa enervat la vizionarea cuvantului"carte" si sa apucat sa isi spuna parerea despre miscarea bonsai din Romania.Care miscare? ma intreb si eu zi de zi,si ma enervez ca nu am de unde invata ceva.
Stii tu mai nene Hoinar,eu sunt abia un "beginner" in treaba asta,am de invatat si de la Vali si de la Vasile si de la altii nu mai in varsta ci mai tineri decat mine.....si de fiecare data cand ei isi astern cuvintele pe ici-colo nu fac decat sa ma bucur.
in schimb vine unul ca tine poate mai culturalizat ori mai elevat si se baga in seama cu niste cuvinte demne de bagat in punga de gunoi si aruncate la cos,si uite ce porneste. nu ai dreptul sa te iei de nimeni tovarase.....poate inca nu ai nici un drept in lumea asta.

vali....tine-o tot asa.....
vasile....lasa omule nu pune tot la suflet....vezi partea frumoasa a lucrurilor
Hoinar.....iarta-ma ca am spus asta.....sau.....dute latra ca vine lupu :mrgreen:
Cornelia...daca am vorbit urat da-mi OFF... :wink:
 

Aurelian

Member
Incredibil....este absolut incredibil. Am citit si am recitit ultimele posturi ale acestui topic si m-am cutremurat. Am ras si am plans in acelasi timp, iar la final tot ceea ce mi-a ramas este un gust amar.
N-am crezut vreodata ca trufia poate ajunge sa escaladeze culmi atat de inallte...si unde...intr-un domeniu in care comuniunea om planta ar trebui sa creeze un echilibru care sa ne dea o alta stare e spirit.
N-am crezut ca vom reusi sa "romanizam" in propriul nostru stil una dintre cele mai frumoase arte care provine dintr-unul dintre cele mai civilizate locuri de pe pamant. In loc sa ne ridicam noi la nivelul acestei arte ..nu facem altceva decat sa o aducem pe ea la nivelul nostru si sa o terfelim in mediocritatea care ne caracterizeaza.
Tot ceea ce eu am inteles din cele scrise mai sus este faptul ca unii dintre noi ..care tocmai au deschis ochii in aceasta arta( chiar daca spun ca se ocupa de asta dinainte sa se nasca) ..incep sa se considere artisti bonsai.
@Vasile, cu tot respectul ( daca nu pentru altceva..macar pentru anii pe care ii ai)...eu nu am inteles de ce te-ai ofuscat atat. Inaintea postului tau ..se vorbea despre a se scrie sau a nu se scrie vreo carte...si daca ea ar fi utila cuiva sau nu. Personal, referitor la acea discutie il sustin pe Vali... Sa scoti o carte in 10-20 de exemplare...cati adevarati pasionati de bonsai exista la noi este absolut imposibil. Revenind la reactia ta ...parerea mea este aceea ca reactionand in acest fel nu faci decat sa intaresti inca odata puterea proverbului cu "musca de pe caciula". Daca vrei..dupa parerea mea ..ai personalizat o discutie care era purtata la nivel general.
Acum...daca tot ai decis sa nu mai apari pe acest forum eu iti respect dorinta si bine ar fi sa te si tii de cuvant. Eventual ai putea avea optiunea de a iti face propriul forum ca am vazut ca se poarta...cel putin unii dintre marii artisti romani contemporani asa fac.
@Hoinar...din punctul meu de vedere nu ai pentru ce iti cere scuze. Eu unul te felicit pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume si chiar te sustin , numai ca nu stiu daca vei reusi sa rezolvi ceva. De-a lungul vremii m-am luat si eu in bete de unul singur cu unul sau cu altul si mare lucru nu am rezolvat. A fi analfabet...si a scrie pe forumuri aici ..la noi in Romania sa zicem ca n-ar fi asa o mare problema ..suportam....dar ce te faci cand astfel de indivizi ies si pe afara si scriu in engleza pe blogul unui mare artist bonsai gen Robert Steven ..la fel de dupa ureche cum o fac si in pseudoromana pe care o folosesc de zi cu zi. In aceasta situatie oare ce parere isi fac oamenii aceia despre noi romanii?? Daca cineva nu crede poate verifica accesand link-ul urmator si citind al 15-lea raspuns http://knowledgeofbonsai.org/robert_steven/?page_id=16
Si stai linistit ..unii spun despre tine ca esti "catel la stana altuia" ...dar oare ei ce sunt defapt ?
@Vali ..te felicit si pe tine pentru reactia minimala pe care ai avut-o. Stiu ca ti-a fost greu.
Eu se pare ca iarasi nu am reusit sa ma tin de parte de astfel de discutii ..dar se pare ca alergia la prostie imi da mancarimi la limba si trebuie sa spun ce am de zis.
 

AngelEyes

Member
Daca tot incercati sa va impuneti ideile aici,oare n-ar trebui sa invatati sa scrieti corect intai (limba romana e totusi limba voastra natala) si abia apoi sa va simtiti indreptatiti sa polemizati pe forumuri,bloguri,etc despre subiecte la care sunteti cat se poate de incepatori ? Sper ca cele 2 persoane la care fac referire se stiu/simt si nu mai trebuie sa le scriu nickurile sau numele aici.Este o vorba veche la care nu pot sa nu ma gandesc acum : "Doamne,mare ti-e gradina...insa unii au sarit de mult gardul" :mrgreen:
Mult mai simplu ar fi sa se discute la obiect despre bonsai sau orice implica topicul respectiv,fara sa se alunece pe langa subiect si fara sa se bata campii cu brio.Parerea mea umila :D
 

AngelEyes

Member
Nu trebuie sa renuntati la acest forum minunat datorita unor discutii mai neplacute...in fond si la urma urmei padure fara uscaturi nu exista :D Eu promit sa fiu foarte cuminte pentru ca vreau sa invat cat mai multe de la cei care detin cunostinte privind bonsaii si sunt sigura ca si restul s-au cumintit...scuze Cornelia :rose:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Hoinar chiar inteleg niste lucruri. Poate sa-ti spuna Vali cu care am discutat despre diverse si de multa vreme. Insa daca e ceva ce nu vreau sa se petreaca aici este cearta. Tocmai ca lumea in care traim e asa cum e. Cred ca oricum ar fi situatia si oamenii se poate gasi o cale asa incat cearta sa fie evitata. Nu suntem perfecti, nimeni nu e. Asa ca hai sa nu mai judecam pe nimeni. Fiecare e asa cum e, cu bune si cu rele. Depinde de fiecare in parte cum pune umarul sa pastreze locul de refugiu curat si pasnic.

ps. ti-am spus de la inceput ca nu se pune problema de pasit cu stangul. Daca te ajuta iti ofer 2 picioare drepte, dar asa nu vei mai putea dansa. :wink: :D
 

Aurelian

Member
Imi cer scuze pentru ca si de data asta scriu offtopic, dar :

@ Hoinar, de ce de fiecare data oamenii cu bun simt ( dar care au si ei rabufnirile lor) trebuie sa cedeze si sa se dea la o parte? Este adevarat ca pasiunea pentru bonsai este solitara, dar internetul si forumurile sunt cele mai la indemana cai de a fi cu totii la un loc si ane bucura impreuna de bonsaii nostri... A te retrage, a te da la o parte nu schimba cu nimic lucrurile, chiar dimpotriva ..nu ar face altceva decat sa scada calitatea discutiilor pe forumurile bonsai.
Cornelia are dreptate, sta in puterea noastra sa ne pastram mediul curat, iar eu cred ca daca ne vom vedea in continuare de bonsaii nostri ignorand orice altceva, lucrurile se vor cerne si se vor aseza asa cum trebuie.

@Cornelia ...si eu ca si Hoinar, iti cer scuze tie ..si tuturor ceilalti membri al acestui forum pentru reactia de mai devreme, in care poate ca am fost putin cam prea acid pentru unii , dar nu am facut decat sa sustin un coleg ale carui pareri le impartasesc.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Scuze acceptate.
Hai sa si trecem la treaba daca suntem de acord. Ce ziceti?


Aurelian a spus:
... sta in puterea noastra sa ne pastram mediul curat, iar eu cred ca daca ne vom vedea in continuare de bonsaii nostri ignorand orice altceva, lucrurile se vor cerne si se vor aseza asa cum trebuie
 

vali

Active Member
Moderator
Ma apucasem sa scriu cu totul altceva (desi imi propusesem sa nu o mai fac), dar nu era nimic important... Si cum au fost altii mai rapizi decat mine, am apucat sa vad ultimele randuri ale Corneliei...

Are dreptate: Mars la treaba!

PS: eu am de spalat balconul.
 
Sus