pierd plante in fiecare an in iulie-august

anette_b

Member
nu stiu daca e corect sa pornesc asa un topic , dar nu stiu ce sa mai fac ! primavara , toate bune si frumoase , flori sanatoase , o frumusete. vine iulie si dau navala absolut toate ganganiile , ciupercile , virozele si ce s-a mai inventat. paianjenul rosu ( in saptamanile calde ) omoara tot ce prinde , urmat imediat de purici si fainare...musculita alba...unde mai pui si simptome neclare , cum ar fi pierderea frunzelor la muscate ( se fac galben-maroniu , se usuca , si frunzele de la baza dar si cele noi..
ce gresesc de se intampla la fel in fiecare an? poate sunt prea inghesuite , poate trebuie tratate (toate tipurile de plante ) in lunile de primavara ca sa nu se lipeasca bolile de ele?
fuchsiile fac boboci anemici si decolorati , petuniile isi tot imprumuta una de la alta fainare , impatiensul nu vrea sa mai infloreasca , pedunculii de la hoya au stagnat si nu stiu daca mai scot flori , craitele au fost rontaite de paianjen . aaaa , si am si un lamai care sta sa moara , mai are o frunza . il am de 15 ani dar vara asta cred ca nu o mai trece...la bloc probabil nu au conditii ca sa poata rezista la temperaturi si umiditate extreme ... si poluare (balcon catre strada ).
 

Roxana

Active Member
daunatorii pot sa apara din cauza caldurii, a aerului uscat, dar si din cauza ca sunt prea inghesuite. eu nu am probleme atat de mari cu plantutele pe timpul verii (pana acum nu am pierdut nici o plantuta din cauza daunatorilor, ci din cauza excesului de apa, sau ingrasamant)
Incerca sa duci pe balcon plantele care rezista acolo, sa le pulverizezi mai des in timpul zilelor toride de vara (astfel poti preveni paianjenul rosu si probabil si alti daunatori), dar sa ai grija sa faci acest lucru seara, pentru ca in timpul zilei nu este bine daca le bate soarele si au apa pe frunze.
 

Edelweiss

Active Member
Caldura, zapuseala...ba cald si uscat, ba cald si umed! Toate ligioanele pamantului au conditii propice, unele odata, altele mai tarziu. Pana nu isi fac de cap, nu poti scapa de ele orice ai incerca.
 

Blitz

Active Member
Buburuze ar fi ok la paduchi, dar nu stiu cum le aduci pe balcon :wink: Cred ca doar stropirea cu solutii specifice (intreaba la farmaciile fitosanitare) poate ajuta.

Petuniile in perioada asta cam incep sa 'faca mofturi", constat asta in fiecare an. Solutia este, cel putin asa m-a invatat o prietena- sa le tunzi ca sa dea din nou.
 

anette_b

Member
intre timp s-a dus trandafirul pitic...
si 2 fuchsii.
am simultan si musculita alba si paianjen...flori nu prea mai am :x
 

cory_helen

Active Member
trandafirul pitic s-a dus si la mine de vreo luna sau o luna jumate... am mai pierdut si un leandru... si acum vad ca si oxalisul se pregateste...

pe oxalis am sa-l tund scurt zilele astea, ca sa dea din nou... dar pe celelalte plante nu am cum sa le inclocuiesc...

fuchsia a scapat ca am dus-o in caa, in bucatarie, pe frigider...

si le cam pufai in fiecare seara pe toate... chiar arunc apa pe ele... dupa ce apune soarele...

inclusiv pe cactusi si suculente, desi se spune ca nu e bine... am vazut ca nu comenteaza... nici una... :D
 

anette_b

Member
creste numarul de plante care 'se duc".
ce sa-i faci , august!...de la anul dam cu otravuri din primavara , nu se mai poate asa! :x
 
Sus