Paduchele testos

isabella

Active Member
anca , din cate am observat eu nu le place prea mult apa , am lasat un lamai ( infestat de credeam ca nu mai scapa viu ) in ploaie dupa ce l-am dat cu mopsilan si acum e curat ca lacrima :D
 

anca_toader

New Member
Zeama e gata...

Ma pregatesc de "treaba cea murdara" :evil:

Partea cea mai sexy e ca e un fel de palmier, deci numai betisoare si frunzulite... toate pline... :cry: O sa am ce face.... :roll:


Anca
 

anca_toader

New Member
Abia acum am terminat de "puricat" paduchii.... :marfa:

Sper ca am scapat de vreo 99.99% :rugaciune:

Avea pe el si o chiestie, lipicioasa, alba.... Credeti ca era de la EI? Sau ar putea avea si alte "boli"?


Anca
 

anca_toader

New Member
Nu este o spuma. Este lipicioasa, dar intarita... Frunzele lipicioase, iar pe tulpinite... adunate pe ici-colo, ca niste "broboane"...
 

ACHIMENES

Member
alta norocoasa :) :) uite eu nu sunt la fel de norocoasa in privinta lanosilor, dar la testosi sunt campioana.....pe muraya, pe pachystachys, pe ficus benjamin, rudbeckii,cercis, adianthum, chiar si pe frunzele de amarallys.
Paduchii testosi sunt cei mai teribili daunatori la mine, pt toti am ac de cojocul lor, numai pt acestia nu reusesc, daca observ atacul devreme, rezolv problema manual +pulverizari 4-5 ori pe zi, daca observ atacul tarziu e mai grav :( :(
 

Mali_

Member
Testosii astia pot trai fara aer? Adica eu ma gandesc sa scufund planta in totalitate in apa pentru vreo 5 minute. Credeti ca am vreo sansa?
 

Mali_

Member
:rofl: :rofl: :rofl: Hai, mai Cristina, ca eu vorbeam serios si tu ma iei in ras! :rofl: caut si eu metode sa scap de ei. :gandit:
 

paul.mihai

New Member
Anca_Toader zica asa: "Partea cea mai sexy e ca e un fel de palmier, deci numai betisoare si frunzulite... toate pline... O sa am ce face.... " am dat un copy paste manual ca sunt cam nou pe forum si nu i-am deslusit inca toate functiiile...sa revin, am avut si eu unul, l-am spalat intr-adevar frunza cu frunza, apa cu sapun si cu o carpa moale de bunbam, l-am clatit daca pot sa zic asa cu 2 ape, i-am dat un tratament de Actara cu Talstar, de 2 ori, o data la doua saptamani ca fie planta acoperita in totalitate, la fel si plantele de pe langa ea ca si la ele s-a intins...e brici acum si nici nu mi-au mai aparut insa le fac un tratament preventiv cam o data la 3 - 4 saptamani pe care il alternez si cu alte solutii.
Succes!
 

elaelena

Member
am gasit si eu testosi pe o murraya...am clabucit-o bine iar acum astept rezultatele; dupa cat timp ar trebui sa repet operatiunea?
 

paul.mihai

New Member
Ideea ar fi ca trebuie sa ii aplici si niste tratamente. Eu initial am incercat doar cu spalare cu sapun dar dupa cateva saptamani apar din nou. In schimb dupa ce le-am spalat si le-am facut tratamentul nu au mai aparut, de atunci cum spuneam si anterior, le fac tratamente preventive, acum le-am rarit cam o data pe luna. Dupa ce o speli si o clatesti bine de tot, sa lasi frunzele sa se usuce bine, iar solutia pe care i-o aplici sa acopere integral planta si pe fata si pe spatele frunzelor, pe codite. Ar trebui sa pulverizezi si pamantul
Succes!
 

andruta_ana

Member
M-au imbolnavit de nervi testosii astia... Am un lamai in apartament care se umple periodic. In prima faza l-am dusat cam la 10 zile, stergandu-i fiecare frunza (apa+sapun). Apoi i-am dat cu spray luat de la Brico. Testosii au reaparut. L-am sters cu apa+sapun lichid+spirt. Dupa tratamentul asta, disparusera. DAR NU DE TOT ! Acum i-am vazut din nou. Cred ca o sa le dau si cu zeama de tutun. Daca nu scap nici de data asta, capitulez...
 

andruta_ana

Member
Dupa baia cu zeama de tutun am zis c-am scapat.... Tzeapa !! Au reaparut. Cred ca duc lamaiul la tara si-l las in ploaie.
 

Timy

Member
Am osbsevat si eu niste paduch pe gardenie si dieffelbachia :x Ma miram oare de ce ii cad frunzele... Ce ati facut sa scapati permanent de ele? Eventual ceva otrava? :twisted:
--------------------------------------------------------------------------------------
Am citi multe despre testosii,dar mi se pare ca nu este eficient metodele blande(Am tot spalat dieffelul cu sapun, dar nici un rezultat, tot revin).
Astazi am cumparat de la un magazin de insecticid niste otrava pt. testosii, asa ca le voi stropi maine :evil: Revin cu rezultatele cam o sapt, daca e eficient sau nu.
 
Sus